reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny dostałam kolejne wyniki badań.
W ocenie cytokin i współczynnik th1/th2, wyszło mi na 10 pozycji 6 źle (część za wysoko cześć za nisko).
Genotyp KIR Bx.
Przeciwciał cytotoksycznych do limfocytów dawcy brak.
Ostatni wynik przeciwciała blokujące nieobecne w badaniu allo-mrl.

Wydaje mi się, że super nie jest ale może też nie aż tak źle. Poniżej wstawię swoje KIR oraz ten panel cytokinowy. Moze coś więcej powiecie niż znalazłam w internecie ;P
Hej, ja odebrałam właśnie test CBA - ale robiłam w ALABIE i mam inaczej to opisane. Wg ich norm (innych niż u Ciebie) mam 1 parametr podwyższony
Jeśli chodzi o kiry to ja nie mam 2 implantacyjnych (u Ciebie 3) i mi Paśnik nie włącza Accofilu, powiedział, że to na pewno nie jest przyczyną niepowodzeń.
Ogólnie wydaje mi się, że u Ciebie jest w miarę ok, ale jakiś encorton czy coś takiego lekarz Ci włączy - i mi Docent powiedział, że nie do samego transferu, ale już miesiąc przed.

Dziewczyny, czy któraś z Was robiła test CBA w Alabie? Próbuję to rozszyfrować ale wyniki i zakresy są zupełnie inne niż w innych labo... @mala_Mi 80 ?
Może któraś z Dziewczyn pomoże? @kate_p7

Załączniki

• CBA wycięte.jpg
    CBA wycięte.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
Hej, ja odebrałam właśnie test CBA - ale robiłam w ALABIE i mam inaczej to opisane. Wg ich norm (innych niż u Ciebie) mam 1 parametr podwyższony
Jeśli chodzi o kiry to ja nie mam 2 implantacyjnych (u Ciebie 3) i mi Paśnik nie włącza Accofilu, powiedział, że to na pewno nie jest przyczyną niepowodzeń.
Ogólnie wydaje mi się, że u Ciebie jest w miarę ok, ale jakiś encorton czy coś takiego lekarz Ci włączy - i mi Docent powiedział, że nie do samego transferu, ale już miesiąc przed.
Jej dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź ;*

Ja jak sobie patrzyłam na te KIR to z 3 ważnych nie mam dwóch ;P Ale tak jak mówiłam mogłam coś przeoczyć i poczekam na wizytę u Sydora ;P

Oby wdrożył skuteczny schemat leczenia bo mamy ostatnią blastke ;P

Hej, ja leczę się w Novum. I choć moja historia tam nie jest długa, to już miałam styczność z 5 lekarzami (LEWY, Woj, Zam, Łukasiew, Tasz) i żaden z nich nie wychodzi z ram narzuconych na klinikę, niestety. Dobre opinie słyszałam o J. Lewandow.skim i chyba sama będę do niego uderzać. Generalnie to oprócz super laboratorium reszta tematów w Novum mega mnie wkurza ;/
Na jednej wizycie byłam też zadowolona z Zam.ory, no ale on akurat nie jest komunikatywny. Później tez mnie wkurzał, bo nie chciał udzielać mi żadnej odpowiedzi zasłanianiając się tym, że Lewy jest moim lekarzem (a ten był na urlopie prawie 1,5 miesiąca).
Dzięki za odpowiedź. Chyba nawet pisałyśmy kiedyś na priv, niestety Novum dla mnie jest nieakceptowalne pod wieloma względami, rzeczywiście jedynie laboratorium jest ok.
Ja mam dziś wizytę u Zamory ale tylko dlatego, że przyjmuje po południu a ja etap dostosowania wizyt do terminu kliniki mam zdecydowanie za sobą.
Położna proponowała mi panią doktor, która pracuje w Novum od zawsze ale przyjmuje tylko rano i w określone dni. Nie tego oczekuję.
Młody Lewandowski jest ok, miałam z nim kontakt przy okazji histeroskopii gdzie wymieniliśmy się poglądami na temat zacofania informatycznego tej kliniki i podejścia sprzed 20-lat do klienta. Zgodził się ze wszystkim ze mną ale powiedział, że musi nastąpić zmiana pokoleniowa by wprowadzić modyfikacje.
Od swojego lekarza, który był tam krótko dostałam rekomendację lekarza, do którego mogę iść w Novum.
Jestem na estrofemie więc wizyta dziś po to by ustalić zejście, chyba że wyjątkowo lekarz mnie przekona do podejścia do transferu w tych okolicznościach.

Dzięki za odpowiedź. Chyba nawet pisałyśmy kiedyś na priv, niestety Novum dla mnie jest nieakceptowalne pod wieloma względami, rzeczywiście jedynie laboratorium jest ok.
Ja mam dziś wizytę u Zamory ale tylko dlatego, że przyjmuje po południu a ja etap dostosowania wizyt do terminu kliniki mam zdecydowanie za sobą.
Położna proponowała mi panią doktor, która pracuje w Novum od zawsze ale przyjmuje tylko rano i w określone dni. Nie tego oczekuję.
Młody Lewandowski jest ok, miałam z nim kontakt przy okazji histeroskopii gdzie wymieniliśmy się poglądami na temat zacofania informatycznego tej kliniki i podejścia sprzed 20-lat do klienta. Zgodził się ze wszystkim ze mną ale powiedział, że musi nastąpić zmiana pokoleniowa by wprowadzić modyfikacje.
Od swojego lekarza, który był tam krótko dostałam rekomendację lekarza, do którego mogę iść w Novum.
Jestem na estrofemie więc wizyta dziś po to by ustalić zejście, chyba że wyjątkowo lekarz mnie przekona do podejścia do transferu w tych okolicznościach.
Mnie zacofanie informatyczne nie razi, ale razi mnie to, że każda wizyta praktycznie u innego lekarza. Jestem już tym zmęczona i planuję napisać maila do "szefostwa". Kogo Ci polecili? Daj znać jak tam wizyta u Z.

reklama
Do góry