reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny obecnie czekam na wynik badania zarodków 6 blastocyst uzyskałam wynik ma być w połowie października. Dr sydor zalecił mi jeszcze poszezona biopsje endometrium i zastanawiam się czy warto ja robić doradzacie coś

Kochane ja się totalnie przyłamałam😞 Z 4 pobranych komórek została tylko jedna blastocysta. Będę znowu podchodzić do stymulacji, żeby zbadać zarodki😕
Szczerze każdy liczy na więcej, jednak każdy ma inne problemy i czasami ten jeden zarodek nawet jest na wagę złota . Oby to był ten !! Jeden jedyny!!
U mnie dopiero 9 zarodek dał ciążę, Także nie ilość A jakość!!

Witajcie dziewczyny;)
Od jakiegoś czasu Was podczytuję i postanowiłam napisać i ja;)
26.09.br miałam punkcję. Pobrano 7 komórek z czego tylko 3 nadawały się do zapłodnienia. Załamałam się ale nadzieja umiera ostatnia. Pani embriolog 27.09 zadzwoniła,że z tych 3 wszystkie się zapłodniły i jeśli nie zadzwoni do soboty 01.10 znaczy się, że wszystko jest ok i będzie transfer. Chciałam wyłączyć tel żeby nikt z kliniki do mnie nie zadzwonił przez te 5 dni. Tak się stało. Pojechaliśmy na transfer i się okazało, że mamy 3 piękne blastki;) 2 mi podano, 1 zamrozilismy;) Dzisiaj 3 dpt, a ja nie umiem sobie znaleźć miejsca;)
Dodam, że mamy 9 letnia córkę, a ja mam skończone 39 lat;)
Trzymam za Was wszystkie kciuki i wierzę, że każdej z nas się uda♥️
Pozdrawiam cieplutko😍

Witajcie dziewczyny;)
Od jakiegoś czasu Was podczytuję i postanowiłam napisać i ja;)
26.09.br miałam punkcję. Pobrano 7 komórek z czego tylko 3 nadawały się do zapłodnienia. Załamałam się ale nadzieja umiera ostatnia. Pani embriolog 27.09 zadzwoniła,że z tych 3 wszystkie się zapłodniły i jeśli nie zadzwoni do soboty 01.10 znaczy się, że wszystko jest ok i będzie transfer. Chciałam wyłączyć tel żeby nikt z kliniki do mnie nie zadzwonił przez te 5 dni. Tak się stało. Pojechaliśmy na transfer i się okazało, że mamy 3 piękne blastki;) 2 mi podano, 1 zamrozilismy;) Dzisiaj 3 dpt, a ja nie umiem sobie znaleźć miejsca;)
Dodam, że mamy 9 letnia córkę, a ja mam skończone 39 lat;)
Trzymam za Was wszystkie kciuki i wierzę, że każdej z nas się uda♥️
Pozdrawiam cieplutko😍
Powodzenia🥰
Trzymam kciuki✊

reklama
Wiem o tym, z tym ze jeśli chce się zrobić badania genetyczne to nie ma sensu robić tylko jednego
Tylko że tego jednego nie przebadasz z nowymi blastkami. Materiał powinien być pobrany przed zamrożeniem, a nie można materiału do badania przechowywać tyle ile trwa stymulacja, aby uzyskać kolejne zarodki. Nie wiem jak on to sobie wyobraża, że rozmrozi tą blastkę do samego badania? Zrobienie badań w dwóch grupach blastek oddzielnie to wyższe koszty, ale nie słyszałam, żeby tak je badać, jak chce Twój lekarz. Może się mylę...
Edit. A co to za stwierdzenie, że jednej blastki się nie bada. Może być chora i nie zostanie żadnej. Ale jak mi mówił embriolog, jedna kobieta badała 3 dobrej jakości blastki i wszystkie okazały się z aneuploidiami, więc nie wiem o co chodzi.

Ostatnia edycja:
Do góry