reklama
A tej nie będziesz transferowac?Kochane ja się totalnie przyłamałam Z 4 pobranych komórek została tylko jedna blastocysta. Będę znowu podchodzić do stymulacji, żeby zbadać zarodki
Szczerze każdy liczy na więcej, jednak każdy ma inne problemy i czasami ten jeden zarodek nawet jest na wagę złota . Oby to był ten !! Jeden jedyny!!Kochane ja się totalnie przyłamałam Z 4 pobranych komórek została tylko jedna blastocysta. Będę znowu podchodzić do stymulacji, żeby zbadać zarodki
U mnie dopiero 9 zarodek dał ciążę, Także nie ilość A jakość!!
kostka123
Fanka BB :)
Narazie nieA tej nie będziesz transferowac?
Lekarz doradza odpuścić i przebadać wszystkie
kostka123
Wiem o tym, z tym ze jeśli chce się zrobić badania genetyczne to nie ma sensu robić tylko jednegoSzczerze każdy liczy na więcej, jednak każdy ma inne problemy i czasami ten jeden zarodek nawet jest na wagę złota . Oby to był ten !! Jeden jedyny!!
U mnie dopiero 9 zarodek dał ciążę, Także nie ilość A jakość!!
*Lena2013*
Zaangażowana w BB
Witajcie dziewczyny
Od jakiegoś czasu Was podczytuję i postanowiłam napisać i ja
26.09.br miałam punkcję. Pobrano 7 komórek z czego tylko 3 nadawały się do zapłodnienia. Załamałam się ale nadzieja umiera ostatnia. Pani embriolog 27.09 zadzwoniła,że z tych 3 wszystkie się zapłodniły i jeśli nie zadzwoni do soboty 01.10 znaczy się, że wszystko jest ok i będzie transfer. Chciałam wyłączyć tel żeby nikt z kliniki do mnie nie zadzwonił przez te 5 dni. Tak się stało. Pojechaliśmy na transfer i się okazało, że mamy 3 piękne blastki 2 mi podano, 1 zamrozilismy Dzisiaj 3 dpt, a ja nie umiem sobie znaleźć miejsca
Dodam, że mamy 9 letnia córkę, a ja mam skończone 39 lat
Trzymam za Was wszystkie kciuki i wierzę, że każdej z nas się uda
Pozdrawiam cieplutko
26.09.br miałam punkcję. Pobrano 7 komórek z czego tylko 3 nadawały się do zapłodnienia. Załamałam się ale nadzieja umiera ostatnia. Pani embriolog 27.09 zadzwoniła,że z tych 3 wszystkie się zapłodniły i jeśli nie zadzwoni do soboty 01.10 znaczy się, że wszystko jest ok i będzie transfer. Chciałam wyłączyć tel żeby nikt z kliniki do mnie nie zadzwonił przez te 5 dni. Tak się stało. Pojechaliśmy na transfer i się okazało, że mamy 3 piękne blastki 2 mi podano, 1 zamrozilismy Dzisiaj 3 dpt, a ja nie umiem sobie znaleźć miejsca
Pozdrawiam cieplutko
kostka123
PowodzeniaWitajcie dziewczyny
Pozdrawiam cieplutko
Trzymam kciuki
*Lena2013*
Zaangażowana w BB
Dziękuję Jak dożyję dam znać jak sytuacja się rozwija Na razie beż większych objawów. Pobolewa mnie podbrzusze ale jestem świeżo po punkcji więc ma prawo boleć to nasze 1 i ostatnie in vitroPowodzenia
Trzymam kciuki
reklama
Ice41
Tylko że tego jednego nie przebadasz z nowymi blastkami. Materiał powinien być pobrany przed zamrożeniem, a nie można materiału do badania przechowywać tyle ile trwa stymulacja, aby uzyskać kolejne zarodki. Nie wiem jak on to sobie wyobraża, że rozmrozi tą blastkę do samego badania? Zrobienie badań w dwóch grupach blastek oddzielnie to wyższe koszty, ale nie słyszałam, żeby tak je badać, jak chce Twój lekarz. Może się mylę...Wiem o tym, z tym ze jeśli chce się zrobić badania genetyczne to nie ma sensu robić tylko jednego
Edit. A co to za stwierdzenie, że jednej blastki się nie bada. Może być chora i nie zostanie żadnej. Ale jak mi mówił embriolog, jedna kobieta badała 3 dobrej jakości blastki i wszystkie okazały się z aneuploidiami, więc nie wiem o co chodzi.
Ostatnia edycja:
Podziel się: