reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie zapytałam wczoraj bo zupełnie zapomniałam 🫢
Wczoraj na wizycie lekarz zasugerował ze mam lub zbliżam się do progu niedoczynnosci tarczycy (wg norm ciążowych, bo normalnie nie mam żadnych odchyleń)

Przepisał mi leki które maja ja trochę podregulowac, aby potem nie było większych problemów.
Czy któraś z Was miała problem z tarczyca na tak wczesnym etapie ciąży?
(6t 6 d - 1 trymestr )

reklama
Dziewczyny obecnie jestem w 8 tyg ciąży. Lecze sie u prof Malinowskiego w Łodzi. Obecnie w ciąży 2 szczepienia, biorę rano 10 mg Encortolonu i plaquenil do tego heparyna, acard i accofil 🙈 robiąc badania w ciąży mimo brania leków wyszły mi dodatnie APA i ASA 😞boję się że poronię. Czy któraś też tak miała?

Dziewczyny obecnie jestem w 8 tyg ciąży. Lecze sie u prof Malinowskiego w Łodzi. Obecnie w ciąży 2 szczepienia, biorę rano 10 mg Encortolonu i plaquenil do tego heparyna, acard i accofil 🙈 robiąc badania w ciąży mimo brania leków wyszły mi dodatnie APA i ASA 😞boję się że poronię. Czy któraś też tak miała?
Nie poronisz ja też tak mam ;) .
I po wynikach i tak lekarz kazał mi powoli odstawić leki ,bo niby wyniki dobre. Też u Malinow.

Wczoraj na wizycie lekarz zasugerował ze mam lub zbliżam się do progu niedoczynnosci tarczycy (wg norm ciążowych, bo normalnie nie mam żadnych odchyleń)

Przepisał mi leki które maja ja trochę podregulowac, aby potem nie było większych problemów.
(6t 6 d - 1 trymestr )
Mi przed transferem zwiększyli dawkę z 50 na 75 i teraz w ciąży biorę 75. Ostatnie TSH 1,8

(6t 6 d - 1 trymestr )
tak w ciąży lubi pojawić się niedoczynnosc tarczycy, dużo kobiet dostaje na to leki a po ciąży odstawia. Ja mam od zawsze niedoczynnosc i jak byłam w ciąży musiałam zwiększyć dawki leków a po ciąży wróciłam do swojej starej dawki.

tak w ciąży lubi pojawić się niedoczynnosc tarczycy, dużo kobiet dostaje na to leki a po ciąży odstawia. Ja mam od zawsze niedoczynnosc i jak byłam w ciąży musiałam zwiększyć dawki leków a po ciąży wróciłam do swojej starej dawki.
U mnie wyszło tsh 2,98, a czytałam ze powinno być 2,5 w 1 trymestrze 🤔
Lekarz mówił żeby się nie martwić ale ja u tak się martwię 🤪

reklama
U mnie wyszło tsh 2,98, a czytałam ze powinno być 2,5 w 1 trymestrze 🤔
Lekarz mówił żeby się nie martwić ale ja u tak się martwię 🤪
moje tsh trzymali na poziomie 2,5 od zaczęcia stymulacji do transferu, jak już byłam w ciąży trzymali poniżej 1, tyle ze ja normalnie biorę 125mg euthyroxu, a w ciąży kazali brać 150mg.
Nie martw się to jeszcze nie jest wysokie tsh z takim ciąży się nie traci 😊

Do góry