reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Masz rację, bardzo dużo racji, a zapalenie endometrium sprawdzę za pomocą histereskopii czy jeszcze coś innego ? :)
Edit.
Zobaczymy co dr powie na ten temat i co ona zaproponuje sama od siebie , na pewno skonsultuje dr Sydora lub Paśnika w swoim czasie i powolutku będę zbierać badania , bo tak jak pisałam z kasą jest bardzo źle u nas co również przekłada się na rozczarowanie cała procedura , to nie tak że się przelicza posiadanie dziecka na kasę, ale jak się jej nie ma to jest już frustrujące
Sprawdzisz za pomoca histeroskopii :)
Skonsultuj sie, odpocznij i dzialaj jak bedziesz gotowa :) a moze i Tobie w trakcie odpoczywania zdarzy sie cud jak tu ostatnio czesto bywalo ;) Trzymam kciuku ✊

reklama
Świetnie!!!! Zazdraszczam ! ♡ ciekawe czy dr Sydor robi np telekonsultacje , odpocznę teraz , zbadam na stowe endometrium najpierw i bez podstawowej immunologii raczej nie zabiorę trzeciego zarodka :)
Robi :) a jak juz jestes jego pacjentka to masz numer prywatny. Przynajmniej ja tak mialam... i w ciazy juz tylko telefonicznie sie zdzwanialismy.

U Ciebie zostaje tak :
Immunologia
Okno implantacyjne, test era czy jest przesunięcie
Biopsja endonometrium
To tak co mi przychodzi na szybko
@Serduszkowelove ja przeniosłam się do innej kliniki i lekarz od razu mi powiedział, że jak miałam zbadany zarodek i transfer się nie powiódł, to trzeba zrobić jakieś badania. I zlecił mi badanie endometrium i jak nic tam nie znajdziemy, to chce ruszyć immunologię.
Ponawiam Twoje pytanie, jakie badania zrobić na pierwszą wizytę u immunologa?
Edit. Moje badanie endometrium to transfer próbny z biopsją w kierunku cd138, NK i mikrobiom. Lekarz powiedział, że po poronieniach mogę mieć stan zapalny własnie.

Ostatnia edycja:
Nie, gdyż zdaniem mojej Pani Dr może on utrudnić implantacje zarodka ... nie wiem sama już co o tym sądzić, raczej nie mam złudzeń, beta powinna wynosić 20 40 min ja mam 7 i nie wiem czy to nie resztki ovitrelle, ale bardzo Ci dziękuję za wsparcie ! ♡
Wiem ,że w dużo klinikach podają encorton ,zresztą ja byłam obladowana lekami i tak nie wyszło, ale też miałam niski progesteron, mimo brania dużych dawek. Ten encorton to chyba dają jak sie ma problemy z immunologią .Też za parę dni podchodzę do transferu . Wzięłam sobie embrioglue ,chociaż niewiem czy coś daje ,moj lekarz twierdzi, że pomaga w zagniezdzeniu no i zobaczymy jakie leki mi przepisze ,bo mowil ,że coś tam zmieni. Jak się nie uda to też na ten rok odpuszczam ,też już jesteśmy spłukani i j psychicznie jestem zmęczona. U Ciebie może jest pozna implantacja ,z tego co pamiętam to za pierwszym razem też późno miałaś, więc czekaj do jutra ,może jutro już będzie 20🥰

@Serduszkowelove jutro już bedziesz wszystko wiedziała, nie załamuj się jeszcze.
Polecam z invicty Gdańsk dr Stencla. Jest bardzo fajny. Ma dużo pomysłów i nie poddaje się łatwo. Spojrzy świeżym okiem na to co robiliście i ustali plan działania. Na pewno to nie jest czas na zmianę kliniki. Wyhodowali Ci piękne zarodki a od kliniki nie można oczekiwac cudów. Któraś z dziewczyn pisała tu jakieś nierealne statystyki sukcesow, czy to aby nie Ty? Każdy transfer to tylko około 30% szansy na ciążę, nawet z pięknym przebadanym zarodkiem.
Skoro nie miałaś badanej receptywnosci endometrium to może rzrvzywiscie masz pozna implantacje. Trzymam kciuki za jutrzejsza betę!

@Serduszkowelove jutro już bedziesz wszystko wiedziała, nie załamuj się jeszcze.
Polecam z invicty Gdańsk dr Stencla. Jest bardzo fajny. Ma dużo pomysłów i nie poddaje się łatwo. Spojrzy świeżym okiem na to co robiliście i ustali plan działania. Na pewno to nie jest czas na zmianę kliniki. Wyhodowali Ci piękne zarodki a od kliniki nie można oczekiwac cudów. Któraś z dziewczyn pisała tu jakieś nierealne statystyki sukcesow, czy to aby nie Ty? Każdy transfer to tylko około 30% szansy na ciążę, nawet z pięknym przebadanym zarodkiem.
Skoro nie miałaś badanej receptywnosci endometrium to może rzrvzywiscie masz pozna implantacje. Trzymam kciuki za jutrzejsza betę!
Sami mi powiedzieli, że mamy 50 60% i to dwóch różnych lekarzy, dziękuję bardzo mocno ♡

Cześć dziewczyny 😊
Ja dziś miałam wizytę przed stymulacją.
Dostałam duphaston i czekamy na @. W 2dc mam przyjechać do kliniki , zrobić hormony i dobierze mi zastrzyki 🙃 więc stymulacją tuż tuż, trochę się boje ale mam nadzieję, że będzie dobrze 😊

Trzymam kciuki za was dziewczyny !!!

U mnie trochę napięty czas ostatnio , ale jak tylko będzie luźniej będę tu zaglądać częściej 😁🙃

reklama
Do góry