reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ale trudno się w takie cuda wirzerzy. Zawsze się widzi że dotykają innych a nas mijają 😊

Ale dziewczyny cudowne wieści przekazujecie, dajecie siłę nam ciagle starającym się 🥰
Trzymamy za Was kciuki, za nas też dziewczyny trzymały. Takie wieści dają siłę, to prawda. Też jak się starałam czekalam na wszystkie bety, serduszka, prenatalne i w końcu zdjęcia małych pociech 😀 dzięki temu wierzyłam, że się uda. I się udało.

Trzymamy za Was kciuki, za nas też dziewczyny trzymały. Takie wieści dają siłę, to prawda. Też jak się starałam czekalam na wszystkie bety, serduszka, prenatalne i w końcu zdjęcia małych pociech 😀 dzięki temu wierzyłam, że się uda. I się udało.
Czysty optymizm i masa ciepła z tej wiadomości płynie ;*

Czysty optymizm i masa ciepła z tej wiadomości płynie ;*
Dużo przeszłam fizycznie i psychicznie. 6 IUI, jedno poronienie w 8 tygodniu. 4 lata bardzo intensywnych starań. Rozumiem każda z Was i nawet nie wobrazacie sobie jak mocno Wam kibicuję! Jestem z każdą z Was. Każda historia jest inna ale cel jest ten sam. Nie zamierzam znikać z tego forum, czekam na happy end każdej z Was ❤❤❤

Dziewczyny a co się dzieje z komórkami które zostają gdy już uda się i dzidziutek przyjdzie na świat.?

To jest jeden aspekt który dotychczas bardzo mnie od tematu iv odsuwał… zanim się zdecydowałam..
Komórki się mrozi albo są przekazywane do adopcji lub niszczone. Zarodki są mrożone, nigdy nie niszczone, więc albo opłacicie mrożenie albo pójdą do adopcji - tylko nie wiem, jak ta procedura wygląda. W umowie o przechowywanie jest to rozpisane.

Dziewczyny a co się dzieje z komórkami które zostają gdy już uda się i dzidziutek przyjdzie na świat.?

To jest jeden aspekt który dotychczas bardzo mnie od tematu iv odsuwał… zanim się zdecydowałam..
Ja np ze względu na wiek podejdę tylko raz z happy endem, więc nie zapładniałam wszystkich komórek na raz, bo wiem, że nie wrócę po pozostałe zarodki. Mam zamrożone komórki jajowe, ale ponieważ 1 transfer się nie udał, to je teraz będę rozmrażać i zapładniać.

@Emmka87 a Ty jak się czujesz?
Kiedy masz wizytę u lekarza przypomnisz?

Ja ciagle mam bóle podbrzusza 🤔
No i odliczam dni … 🤪
Coraz częściej coś mi dolega albo żołądek daje o sobie znać albo jelita a wieczorami męczy mnie zgaga 🙂
Podbrzusze tez czasem zaboli 🙂
Chyba muszę zmienić dietę na bardziej lekkostrawna 🙂
Wizyta w piątek i już doczekać się nie mogę😁
Oby wszystko było dobrze ❤️
Robiłaś jeszcze betę czy czekasz cierpliwie tak jak ja? 😋

reklama
Ooo kurczę to będziemy działać razem 🙃 czekam na ten okres jak nigdy 🙃🤣
Niby za 3 dni powinien się pojawić …
Sprawdzałam w tym cyklu owulacje i jak zazwyczaj wypadała w 17-18 dniu cyklu tak teraz była w 21 …

Póki co korzystam z życia 😜 jem wędzone rybki , sushi , tatary i carpaccio ile wlezie , robie zabiegi w ciąży niedozwolone 😂 baaa dziś wieczorem nawet drinka sobie zrobię a nie pije od 3 miesięcy 😜

Czuje ze ten transfer się nie uda bo cudem by było uzyskać druga ciąże za drugim transferem ale jak zwykle zrobię wszystko żeby było dobrze 🔥

W ostatnie 2 miesiące schudłam 5kg ♥️ Lepiej się odżywiałam , wiecej ruchu ,dużo wody … jestem mega z siebie dumna ♥️
Podejdę do transferu z 6 z przodu ♥️
A od 2 lat była to niezmienna 7 🙃

Jesien pięknie się zaczyna ♥️
Niech te cuda trwają i dalej się wydarzają ♥️
Zasługujemy na to wszystkie ♥️
❤️❤️❤️ja Ci dam że się nie uda 😎

Do góry