reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny 😊

Byłam dziś na wizycie, w czwartek mam zrobić histeroskopie diagnostyczna a od następnego cyklu stymulacje 🙂 transfer zależeć będzie jak przebiegnie stymulacja.

Mam jeszcze pytanie odnośnie pakietów, ponieważ dostałam umowy wstępne do ivf.
Czy orientuję się któraś z was jak to jest np z drugim transferem w 1 pierwszej procedurze, jeśli nie uda się za pierwszym razem? Wtedy się płaci czy to jest objęte w pakiecie.
Bo ogólnie to chyba są 3 pełne procedury w cenie. Tutaj wkleje linka 😅 bo trochę zgłupiałam 😆

reklama
A ja mam w d..... co kto myśli o in vitro. I jeśli się pytają jakim cudem nagle mamy dzieci to mówię wprost. Dla mnie to nie jest powód do wstydu. Uważam że należy o tym mówić żeby w końcu ludzie powychodzili z krzaków i nie bali się przyznać w jaki sposób starają się o dziecko. Ale rozumiem również tych którzy nie chcą i boją się o tym mówić.
Ale jak się mieszka na zadupiu i jest totalne zacofanie i matki polki wierzą tylko w księży, to uwierz mi lepiej takie rzeczy zatrzymać dla siebie (ja tak mam ).

o to było tak u mojego Grześka siostry i jej męża był pośmiewiskiem każdych świąt że pustakami strzela i takie tam. W końcu im się udało naturalnie ale pomimo tego że leżała w ciąży i jednej i drugiej plackiem bo zagrożona to przykro mi było że zawiść u niej zwyciężyła i cała ciążę się nie odzywała
Ale zawiść że co że Ty jednak w ciąży?

Cześć dziewczyny 😊

Byłam dziś na wizycie, w czwartek mam zrobić histeroskopie diagnostyczna a od następnego cyklu stymulacje 🙂 transfer zależeć będzie jak przebiegnie stymulacja.

Czy orientuję się któraś z was jak to jest np z drugim transferem w 1 pierwszej procedurze, jeśli nie uda się za pierwszym razem? Wtedy się płaci czy to jest objęte w pakiecie.
Bo ogólnie to chyba są 3 pełne procedury w cenie. Tutaj wkleje linka 😅 bo trochę zgłupiałam 😆

Polecam ci forum na ovufriend Angelius Provita- Katowice. Tam są dziewczyny typowo z tej kliniki i na pewno ci pomogą

Miałaś transfer 5 - dniowego zarodka? 🤔 który dzień był wczoraj u Ciebie (nie licząc dnia transferu)?
Pytam bo boje się trochę robić test ze jeszcze nic nie pokaże i się niepotrzebnie załamie w razie powodzenia 🙈
Tak 5 dniowy zarodek wczoraj miała 8 dzien po transferze.
Trzymam mocno kciuki za ciebie ✊✊Będzie pięknie ten wrzesień jest magiczny, tobie też przynienie szczęście ❤️

Cześć dziewczyny 😊

Z tego co tam jest napisane, to wynika ze to jest program 2+1 gratis. Czyli płacisz za dwie procedury a trzecia masz w gratisie. Jeśli uda Ci się zajść w ciąże za pierwszym razem to zwracają Ci cześć pieniędzy. Ja tez korzystam z podobnego pakietu tylko w innej klinice

A możesz proszę napisać jak lekarz wyznaczył datę transferu i na który dzień? Jak często miałaś USG i czy robiłaś badania hormonów? Rozumiem, że ovitrelle dostałaś w dniu transferu a nie przed owulacją
Tak w skrócie to miałam 3 wizyty na każdej badanie hormonów estradiol progesteron i LH. Dwie przed owulacja i jedna po żeby potwierdzić czy była napewno i na tej wizycie wyznaczono mi termin transferu na 5 dni później. Poniedziałek owulacja w sobotę miałam transfer.
Ovitelle przed owulacja też miałam, właśnie po to żeby wszystko pękło w odpowiednim czasie.
Transfer miałam w 34 dc ale na to nie patrz bo ja mam długie cykle i późne owulacje. 🙂

Z tego co tam jest napisane, to wynika ze to jest program 2+1 gratis. Czyli płacisz za dwie procedury a trzecia masz w gratisie. Jeśli uda Ci się zajść w ciąże za pierwszym razem to zwracają Ci cześć pieniędzy. Ja tez korzystam z podobnego pakietu tylko w innej klinice
Tak rozumiem, mi chodziło o transfer - jeśli pierwszy by się nie udał czy jest płatny czy dalej w cenie 🙂
Jest coś takiego w tej umowie i nie wiem jak to rozszyfrować. A dla mnie to nowość i dopiero uczę się to ogarniać.
Ale jeśli np w 1 procedurze, uzyska się 3 zarodki ( zapłodnione komórki ) to jest szansa na takie 3 transfery w 1 procedurze jakby?

Załączniki

• IMG_20220912_225457.jpg
    IMG_20220912_225457.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 41
reklama
Ale jak się mieszka na zadupiu i jest totalne zacofanie i matki polki wierzą tylko w księży, to uwierz mi lepiej takie rzeczy zatrzymać dla siebie (ja tak mam ).
A to wierzę że tak jest. Niestety 😔 Dlatego też nie dziwi mnie fakt że niektórzy nie chcą o tym mówić.

Do góry