reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć, punkcja wypada nam w podobnym momencie ;-) Szczerze mówiąc staram się nie przekombinować z suplami... Podstawowe witaminy i po transferze planuję sok anansowy ;-)
Uważaj kochana z tym ananasem że względu na bromeline :) w Ameryce Pd używają ananasa do wywołania skurczy porodowych, lepiej zaopatrz się w coś z bardzo wysoka zawartością białka, to boalko właśnie podobno daje największe szanse zagnieżdżenia, jeśli chodzi o produkty to ja teraz przed transferem zaopatrzę się w nutri drinka ) ♡

reklama
Dokładnie 🔥😉
Czasami zastanawiam się skad my kobitki bierzemy na to wszystko siłę..

miałaś już kontrole na estrofemie ? Ja mam się udać na monitoring między 10 -13 dc . To pewnie już za niedługo transfer będziesz miała ? 🥰
Wrzesień zaczął sie tak cudnie …♥️
Tak dzisiaj miałam, endo gotowe do transferu ma dzisiaj 9.5 mm 11dc , ale nie ma vleidena i innych mutacji wiec czeka mnie jeszcze estrofem, kurde dziewczyny nie zapytałam, bo muszę czekać na wyniki jeszcze tydzień i jeśli jest się na cyklu stucznym to w zasadzie endometrium nie przejrzeje ? Bo za tydzień będzie 18dc i wtedy Pani dr wlaczy progesteron , czekamy na nieszczęsne wyniki.... :( dzisiaj mam doła , ale to od pieprzonego estrofemu, nie cierpię go :(

Tak dzisiaj miałam, endo gotowe do transferu ma dzisiaj 9.5 mm 11dc , ale nie ma vleidena i innych mutacji wiec czeka mnie jeszcze estrofem, kurde dziewczyny nie zapytałam, bo muszę czekać na wyniki jeszcze tydzień i jeśli jest się na cyklu stucznym to w zasadzie endometrium nie przejrzeje ? Bo za tydzień będzie 18dc i wtedy Pani dr wlaczy progesteron , czekamy na nieszczęsne wyniki.... :( dzisiaj mam doła , ale to od pieprzonego estrofemu, nie cierpię go :(
ja tez miałam w 11dc endo 10mm, a progesteron dopiero włączyli od 14dc wiec do poniedziałku jeszcze rosło. A transfer miałam w 17dc

Uważaj kochana z tym ananasem że względu na bromeline :) w Ameryce Pd używają ananasa do wywołania skurczy porodowych, lepiej zaopatrz się w coś z bardzo wysoka zawartością białka, to boalko właśnie podobno daje największe szanse zagnieżdżenia, jeśli chodzi o produkty to ja teraz przed transferem zaopatrzę się w nutri drinka ) ♡
Osobiście przed transferem i po transferze jadłam ananasa ✊🏻 Kropusiowi posmakowało bo został na pokładzie 🥰
Bromelaina w nim zawarta zwiększa przepuszczalność ścian naczyń krwionośnych oraz zwiększa ukrwienie macicy , także może wspomóc implantację zarodka ♥️
Nie ma co straszyć tym ananasem 😉

Dlatego właśnie obawiam się tego estrofemu 🫣🫣🫣

Długo już czekasz ? Ja w diagnostyce robiłam i miałam po 10 dniach roboczych wyniki .

Osobiście przed transferem i po transferze jadłam ananasa ✊🏻 Kropusiowi posmakowało bo został na pokładzie 🥰
Bromelaina w nim zawarta zwiększa przepuszczalność ścian naczyń krwionośnych oraz zwiększa ukrwienie macicy , także może wspomóc implantację zarodka ♥️

No i właśnie dlatego odstawiłam większość rzeczy, o których czytałam, bo w rezultacie nigdy nic nie wiadomo... Bromelina miała pomagać w zagnieżdżaniu właśnie... - no i co? ;-) Inozytole w jakości komórek -a tu zaburzają cykle. Wino na endo - super, ale teraz się boję, że będzie za grube...
O proteiny dbam, ale nutri drinki to dla mnie za dużo kalorii jako dodatkowy napój ;-) A jako zamiennik posiłku to się nie najem :p

Dlatego właśnie obawiam się tego estrofemu 🫣🫣🫣

Długo już czekasz ? Ja w diagnostyce robiłam i miałam po 10 dniach roboczych wyniki .
Do 14 dni w inviccie mają czas na te protrombiny,leideny tp itd zespół antyfosfolipidowy wykluczony mam z diagnostyki , żadnych pcial nie mam . Życzę Ci abyś czuła się dobrze ♡♡♡

reklama
Broń Cie Boże nie straszę 😊 czytałam dziewczyny na ovufriend i tam właśnie one mówiły o tym co napisałam powyżej, super ze Ci pomogło 😊

Do góry