reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Właśnie dzwonil lekarz i kazał mi zwiększyć utrogestan jak miałam 2×1 tak teraz mam 2×2 . Powiedzial,że jest niski ten progesteron, ale to jeszcze nie oznacza ,że się nie udało, a ja już chyba czuje ,że się nie udało. A ty skontaktowałas się ze swoim
Rejestracja nie odbiera, ale wysłałam im mail z wynikami 🤷
W macicy jest zawsze większe stężenie więc może nie jest tak źle

reklama
Ktoś nad Wami czuwa i tak jak pisały dziewczyny wyżej - głowa odgrywa bardzo dużą rolę... Ja do drugiego transferu podeszłam z mysla, że biore ostatni zarodek, na pewno się nie uda, jadę na wakacje, odpoczywam do końca roku od lekarzy i do kolejnej procedury podchodzę w styczniu. Bete zrobiłam przy okazji 7dpt. Chciałam już przestać brać leki bo byłam na USG piersi przed transferem i okazało się że mam włókniaki, które najprawdopodobniej powstały przez hormony a brałam ciągle bo za mną 6 IUI.
I jakie moje zaskoczenie gdy beta była 54... Szok.
Także musisz myśleć pozytywnie, doszło do zapłodnienia więc to już ogromny sukces 🤗🤗🤗
Tak głowa, jeśli ten transfer mój drugi się uda to tylko dlatego , że mąż pilnuje mi leków, wszystko przygotowuje, ja najchętniej zrobiłabym sobie przerwę tak 2 3 miesiace , tak mi się nie chce jestem zmęczona, alepowiedziial mi że idziemy za ciosem, ale ja zauważyłam że w ogóle teraz się nie spinam , wcześniej jak pomyślałam o transferze to łzy napływały od razu, teraz na spokojnie co ma być to będzie 😊

Tak głowa, jeśli ten transfer mój drugi się uda to tylko dlatego , że mąż pilnuje mi leków, wszystko przygotowuje, ja najchętniej zrobiłabym sobie przerwę tak 2 3 miesiace , tak mi się nie chce jestem zmęczona, alepowiedziial mi że idziemy za ciosem, ale ja zauważyłam że w ogóle teraz się nie spinam , wcześniej jak pomyślałam o transferze to łzy napływały od razu, teraz na spokojnie co ma być to będzie 😊
Mąż Ci ogarnia leki?? 😯 Zazdro. Mój się dzisiaj pytał czy progesteron to to samo co sprawdzamy czy jest ciąża 🤦

Mąż Ci ogarnia leki?? 😯 Zazdro. Mój się dzisiaj pytał czy progesteron to to samo co sprawdzamy czy jest ciąża 🤦
Moj strasznie psioczył na in vitro , że wymyslam ale nie był przeciwnikiem , bolała go kasiorka 😅a teraz caly czas za mną chodzi i się pyta różne rzeczy , sprawdziliśmy płeć co by było i byłby synek jakby się udało co dodatkowo go zasmuciło, ale pocieszyłam go ze znając moje szczęście to tam są jeszcze 2 synki 😅 teraz byłam w trasie i punkt 16 dzwoni i mówi że mam się zatrzymać na leki i czeka, więc teraz w drugą stronę mu się zrobiło 🤣🤣🤣

Kochana , pamiętaj progesteron jest skokowy i może trafiłaś na zniżkę akurat, sierpień się już skończył, więc będziesz w ciąży, zobaczysz 😚 wrzesień bedzie dla Nas łaskawszy 😇
Sierpień się skończył, ale transfer miałam w sierpniu 😉 Lekarz powiedział, że jest niski ,ale ze absolutnie w tym momencie nie świadczy o tym ,że się nie udało, dopiero 12 dpt beta będzie o tym świadczyć, no ale w sumie co miał mi powiedzieć, że jest Pani w czarnej dupie 😉Zrobię powtórkę we wtorek w 8 dniu i od razu betę i się okaże

reklama
We wtorek jeszcze raz zrobię progesteron I przy okazji betę to będzie 8dpt ,więc jakby już coś miało być to powinno pokazać .
Trzymam kciuki ✊✊✊✊
Jak dla mnie z tym progesteronem to loteria, bo przecież 4 dni temu miałam dwa razy mniejszy a zwiększyłam tylko o 1 luteinę. Nie masz plamień prawda? Plamienia zwiastują że progesteron jest za mały. Wiem że ciężko jest ale ja wierzę że będzie dobrze 🙂

Do góry