reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gizas, to nie jest "nasza" lista, ale również i Twoja :-)

Sylwia, czytając post Oletki, w którym przywołała datę 12.11.12 próbowałam sobie przypomnieć, co to za marna data była, skoro 5 dziewczyn testowało i to z marnym skutkiem. Dopiero później, w Twoim poście, rozwiązała się tajemnica, że i ja również wtedy testowałam.
Aż dziwne, że tak wyparłam tę datę. Niepodobne to do mnie. Ale może i dobrze. Nie ma co płakać nad "rozlanym mlekiem".
Trzeba reperować swój organizm i szykować się do starcia nr 2:-)

Sylwuś, a Ty powinnaś dostać lanie.
Czemu nie pisnęłaś ani słówka???

Ostatnia edycja:
reklama
][/B]
Sylwia, czytając post Oletki, w którym przywołała datę 12.11.12 próbowałam sobie przypomnieć, co to za marna data była, skoro 5 dziewczyn testowało i to z marnym skutkiem. Dopiero później, w Twoim poście, rozwiązała się tajemnica, że i ja również wtedy testowałam.
Aż dziwne, że tak wyparłam tę datę. Niepodobne to do mnie. Ale może i dobrze. Nie ma co płakać nad "rozlanym mlekiem".
Trzeba reperować swój organizm i szykować się do starcia nr 2:-)

Sylwuś, a Ty powinnaś dostać lanie.
Czemu nie pisnęłaś ani słówka???

A ja pamiętam tą datę, jak na złość to było dzień przed moimi 27 urodzinami :zawstydzona/y:. Poroniłam też w 6 rocznicę ślubu cywilnego 3.03. Także u mnie pamięć do dat wynika z faktu, że wszelkie nieszczęścia zawsze w jakieś święto.

Pamiętam Ciebie Lawendowy, Roxii, holę. Póki co z tej kipy testującej 12.11.12 zostałyśmy my we dwie, bo nie wiem jak tam u alegorii. To już motywujące, że ubywa nas z grupy oczekujących coraz więcej :tak:. To jest nadzieja, że w końcu i nam się uda.

A jakoś się nie przyznałam. Mało kto wie. W pracy nie wiedzą, znajomi, dalsza rodzina też. Tylko ja, mąż, mama i moja siostra, a teraz oczywiście Wy. Bardzo boję się jak znów się nie uda i znów wszyscy będą w pracy,znajomi czy dalsza rodzina wypytywać "jak tam?". Mnie boli taki rozdrapywani starych ran i kiedy coś się nie powiedzie to chce się o tym zapomnieć, a nie wspominać. Jakoś wielkich nadziei nie mam. Staram się robić wszystko aby pomóc, jednak głową muru nie przebiję i moje możliwości są ograniczone jak u każdego człowieka.

A teraz uciekam spać. Miłej nocy kochane i oczywiście czekam z niecierpliwością jutro samych dobrych nowin. :tak:

cześć dziewczyny,

potrzebuję porady. idziemy 14 maja na badanie nasienia. pani w laboratorium powiedziała mężowi, że powinno ono być 4 dniowe. i taki dylemat mamy: skoro we wtorek jest badanie to "ostatni raz" kochać możemy się we czwartek czy piątek? czy ten jaby jeden dzień różnicy jest bez znaczenia.

pozdrawiam ciepło i przyjemnego dnia życzę

Cześć dziewczynki:-)
Poziomka, Oletka, Ikasia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
bardzo mocno zaciskam kciuki!!!!!!!!

Sylwia za ciebie i twoje maleństwo z całego ♥ a właściwie dwóch♥ trzymam kciuki i wierzę że tym razem maluszek zostanie z tobą!!!!!!!

Miłego dnia dla wszystkich!!!!

MagdaM w piątek możecie :tak:, nasienie nie może być za stare.

Oletka, Poziomka
kciuki za Wasze bety &&&&&&&&

Ikasia powodzenia na transferze :-)

Magda M jakie badanie nasienia robicie, ja bym polecała badanie rozszerzone + morfologia plemników + fragmentacja DNA plemników. Samo badanie rozszerzone nie da Wam miarodajnego wyniku.
Mój mąż miał świetne wyniki badania ogólnego a jak się później okazało problem tkwił w morfologii bo ma tylko 2% plemników o odpowiedniej budowie czyli poczęcie naturalne i donoszenie ciąży prawie niemożliwe.

Ostatnia edycja:
reklama
Lawendowy Sen właśnie doczytałam, że byłaś u immunologa. Cieszę się, że w końcu ktoś zajmie się porządnie Twoim zdrowiem. Pani dr na pewno dobrze Cię przygotuje do przyjęcia maluszków.

Sylwia tym razem musi się udać na 100%. Bardzo Ci kibicuję i wierzę za Ciebie, że będzie dobrze :tak:

Do góry