reklama
nadziejaprzedewszystkim
Fanka BB :)
No właśnie nie wiem, głupia jestem. Hormony mogą być od końskich dawek leków. A wyniki porównałam do moich bliźniaków. Wtedy czwartego dnia miałam 1,2 - a dzisiaj 6 dnia - 0,8. Wiem, że to co czytacie - że możecie łapać się za głowy, że jak ta dziewczyna (ja) tak żywcem może nie siedzieć w temacie. Ale uwierzcie - to, że się zamykałam na to wszystko - to chyba pozwoliło mi przetrwać ten czas@nadziejaprzedewszystkim ale to już po wszystkim jak masz betę 0.8 i tak wysokie hormony???
My zrezygnowaliśmy z alko już ponad rok temu i wyobraź sobie każdą imprezę kiedy mąż odmawia wypicia wodki- co z nami się nie napijesz??Powiedzcie mi proszę czy zdarza wam się czasem wypić drinka czy zupełnie zrezygnowaliście z alko ? Jakieś winko czy coś ? Osobiście zrezygnowałam całkowicie z alkoholu jakieś 3 miesiące temu ale czasem mam ochotę zrobić sobie drineczka czy wypić zimne piwerko na słoneczku … potem jednak napada mnie myśl , ze źle zrobie jeśli się napije , ze nie powinnam bo przecież staram się o dziecko a to „szkodliwe“ jest …
Czy to dobra decyzja nie wiadomo. Nadal bezdzietni.
eij
U mnie był taki moment że 3 miesiące przed inseminacją zrezygnowałam całkowicie z alko. Później po nieudanych zabiegach czasami lekko opijałam smutki Przed stymulacja do ivf nie piłam, natomiast po punkcji pojechaliśmy na wakacje i nie hamowałam się za bardzo przez 5 dni musiałam jakoś odreagować. Tym bardziej że wiedziałam że transfer będzie w następnym cykluPowiedzcie mi proszę czy zdarza wam się czasem wypić drinka czy zupełnie zrezygnowaliście z alko ? Jakieś winko czy coś ? Osobiście zrezygnowałam całkowicie z alkoholu jakieś 3 miesiące temu ale czasem mam ochotę zrobić sobie drineczka czy wypić zimne piwerko na słoneczku … potem jednak napada mnie myśl , ze źle zrobie jeśli się napije , ze nie powinnam bo przecież staram się o dziecko a to „szkodliwe“ jest …
Orchidea33
No pewnie ze nie mozna takie dobre i mialam zostawic?no dokładnie jak pić to pić do końca pamiętaj nie wolno marnować
eij
Ja w latach największej świetności miałam butelkę na 2 godziny
Accofil. Wlew +Zastrzyki lub same zastrzyki.
Zrobię kiry, tylko co jeśli brakuje tych kirow? Co wtedy jest włączane?
W Novum są raczej przeciwni Accofilowi. Mówią, że ma dużo skutków ubocznych i u młodych kobiet więcej zagrożeń niz korzyści...Tylko z tymi kirami to dyskusyjna sprawa. Pamiętam, że była dziewczyna, brakujacymi kirami, mimo leczenia transfery nieudane i ciach zaszła w naturalną ciążę. @Evela.6 czy to u Ciebie nie brakowało kirow a masz naturalsa?
Evela.6
tak ,dokładnie . 3transfery na przebadanych blastocytach niestety się nie udały. Ja miałam kilka brakujących kirow ale Paśnik stwierdził,że niczego mi nawet na te brakujące nie zaleci. W przypadku kirow AA wiem,że accofil jest zalecany . A u nas wyszło jeszcze allo mlr 0% ale nie zdążyliśmy się zaszczepić limfocytami bo zaszłam w ciążę naturalnie i aktualnie odliczam dni do porodu (36t4d )Tylko z tymi kirami to dyskusyjna sprawa. Pamiętam, że była dziewczyna, brakujacymi kirami, mimo leczenia transfery nieudane i ciach zaszła w naturalną ciążę. @Evela.6 czy to u Ciebie nie brakowało kirow a masz naturalsa?
Dziewczyny ja Wam wszystkim życzę ,żebyście w końcu doczekały się tych upragnionych ciąż i wiem jak jest ciężko kiedy po raz kolejny dostajecie kopa od życia . Ale nie poddawajcie się !!!
Może nie wszystkie z Was mnie tu kojarzą ale moja walka o dzidzię trwała 8lat,w tym czasie straciłam 5ciaz i przeszłam przez 3nieudane transfery . I wiem jak ciężko jest się podnieść po kolejnej porażce. Ale jesteście silniejsze niż Wam się wydaje.
Trzymam za Was kciuki
Załączniki
reklama
absolutnie nie hahahahNo pewnie ze nie mozna takie dobre i mialam zostawic?
Podziel się: