reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@nadziejaprzedewszystkim ale to już po wszystkim jak masz betę 0.8 i tak wysokie hormony???
No właśnie nie wiem, głupia jestem. Hormony mogą być od końskich dawek leków. A wyniki porównałam do moich bliźniaków. Wtedy czwartego dnia miałam 1,2 - a dzisiaj 6 dnia - 0,8. Wiem, że to co czytacie - że możecie łapać się za głowy, że jak ta dziewczyna (ja) tak żywcem może nie siedzieć w temacie. Ale uwierzcie - to, że się zamykałam na to wszystko - to chyba pozwoliło mi przetrwać ten czas :)

Powiedzcie mi proszę czy zdarza wam się czasem wypić drinka czy zupełnie zrezygnowaliście z alko ? Jakieś winko czy coś ? Osobiście zrezygnowałam całkowicie z alkoholu jakieś 3 miesiące temu ale czasem mam ochotę zrobić sobie drineczka czy wypić zimne piwerko na słoneczku … potem jednak napada mnie myśl , ze źle zrobie jeśli się napije , ze nie powinnam bo przecież staram się o dziecko a to „szkodliwe“ jest …
My zrezygnowaliśmy z alko już ponad rok temu i wyobraź sobie każdą imprezę kiedy mąż odmawia wypicia wodki- co z nami się nie napijesz?? 😤
Czy to dobra decyzja nie wiadomo. Nadal bezdzietni.

Powiedzcie mi proszę czy zdarza wam się czasem wypić drinka czy zupełnie zrezygnowaliście z alko ? Jakieś winko czy coś ? Osobiście zrezygnowałam całkowicie z alkoholu jakieś 3 miesiące temu ale czasem mam ochotę zrobić sobie drineczka czy wypić zimne piwerko na słoneczku … potem jednak napada mnie myśl , ze źle zrobie jeśli się napije , ze nie powinnam bo przecież staram się o dziecko a to „szkodliwe“ jest …
U mnie był taki moment że 3 miesiące przed inseminacją zrezygnowałam całkowicie z alko. Później po nieudanych zabiegach czasami lekko opijałam smutki 😁 Przed stymulacja do ivf nie piłam, natomiast po punkcji pojechaliśmy na wakacje i nie hamowałam się za bardzo przez 5 dni 🙈 musiałam jakoś odreagować. Tym bardziej że wiedziałam że transfer będzie w następnym cyklu

Tylko z tymi kirami to dyskusyjna sprawa. Pamiętam, że była dziewczyna, brakujacymi kirami, mimo leczenia transfery nieudane i ciach zaszła w naturalną ciążę. @Evela.6 czy to u Ciebie nie brakowało kirow a masz naturalsa?
W Novum są raczej przeciwni Accofilowi. Mówią, że ma dużo skutków ubocznych i u młodych kobiet więcej zagrożeń niz korzyści...

Tylko z tymi kirami to dyskusyjna sprawa. Pamiętam, że była dziewczyna, brakujacymi kirami, mimo leczenia transfery nieudane i ciach zaszła w naturalną ciążę. @Evela.6 czy to u Ciebie nie brakowało kirow a masz naturalsa?
tak ,dokładnie . 3transfery na przebadanych blastocytach niestety się nie udały. Ja miałam kilka brakujących kirow ale Paśnik stwierdził,że niczego mi nawet na te brakujące nie zaleci. W przypadku kirow AA wiem,że accofil jest zalecany . A u nas wyszło jeszcze allo mlr 0% ale nie zdążyliśmy się zaszczepić limfocytami bo zaszłam w ciążę naturalnie i aktualnie odliczam dni do porodu (36t4d ☺️)
Dziewczyny ja Wam wszystkim życzę ,żebyście w końcu doczekały się tych upragnionych ciąż i wiem jak jest ciężko kiedy po raz kolejny dostajecie kopa od życia . Ale nie poddawajcie się !!!
Może nie wszystkie z Was mnie tu kojarzą ale moja walka o dzidzię trwała 8lat,w tym czasie straciłam 5ciaz i przeszłam przez 3nieudane transfery . I wiem jak ciężko jest się podnieść po kolejnej porażce. Ale jesteście silniejsze niż Wam się wydaje.
Trzymam za Was kciuki ♥️

Załączniki

• 57d916ee-1245-480a-bd2b-73b7cb99ec3a.jpeg
    57d916ee-1245-480a-bd2b-73b7cb99ec3a.jpeg
    33,5 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Do góry