reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Daj działać lekarzom :) intralipid podaje się w przypadku zbyt wysokich komórek nk, gdy komórki nk są na dobrym poziomie podanie intralipidu może przynieść odwrotny skutek od zamierzonego. Niektóre dziewczyny reagują alergicznie na intralipid.
Relanium to też nie cuksy owocowe. To benzodiazepina, czyli lek o dużych skutkach ubocznych. Nie wiadomo jak działa na zarodek.
Moim zdaniem leki należy podawać po diagnostyce a nie w ciemno, bo komuś pomogły
Ja np sama nie zgodzilam sie na intralipid bo ja znalam opinie lekarzy, ze nie pomaga wcale.. za to zaproponowali mi atosiban i uwazam, ze to byl strzal w dziesiątkę bo nie czulam w ogole skurczow w trakcie ani po transferze. I czulam sie taka wyciszona wewnetrznie

reklama
Ja np sama nie zgodzilam sie na intralipid bo ja znalam opinie lekarzy, ze nie pomaga wcale.. za to zaproponowali mi atosiban i uwazam, ze to byl strzal w dziesiątkę bo nie czulam w ogole skurczow w trakcie ani po transferze. I czulam sie taka wyciszona wewnetrznie
Dokładnie, często zależy nam tak bardzo na sukcesie, że przestajemy patrzeć na to logicznie. Jest konkretne wskazanie to podaje się lek.
A z intralipidem rzeczywiście sa różne opinie. U mnie chyba jednak zadziałał, bo jak 11dpt pojawiło się plamienie to szybko podali kolejna kroplówkę i tym razem ciąża się utrzymała. Wcześniej mniej więcej w tym terminie tracilam zarodki i beta spadała.

Dokładnie, często zależy nam tak bardzo na sukcesie, że przestajemy patrzeć na to logicznie. Jest konkretne wskazanie to podaje się lek.
A z intralipidem rzeczywiście sa różne opinie. U mnie chyba jednak zadziałał, bo jak 11dpt pojawiło się plamienie to szybko podali kolejna kroplówkę i tym razem ciąża się utrzymała. Wcześniej mniej więcej w tym terminie tracilam zarodki i beta spadała.
To u Ciebie rzeczywiście mogl pomoc. Mi tez Sydor nie zalecal, wiec nie chcialam tego brac. Zwlaszcza, ze mialam jeszcze accofil. To mogłoby juz byc troszne za duzo.

reklama
Do góry