reklama
Serduszkowelove
Fanka BB :)
Skup się mocno na pozytywnym myśleniu, każda blastka ma realne szanse na zagniezdzenie i rokuje ciąże, nawet te najpiękniejsze nie dają 100 procent, ja miałam piekna blastke i zbadana i nic z tego , nastaw się na to że się uda ! ♡Dziewczyny , mam pytanie czy komuś udało się z blastkami 3ab i 2 ab ? Na początku września mam mieć transfer dwóch blastek , i tak rozmyślam jakie są szanse
mala_Mi 80
Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanieMy nadal w dwupaku i cisza!
Po ktg brak akcji
Nastepne ktg 29.08
CANT WAIT TO SEE
Tak muszę się pozytywnie nastawićSkup się mocno na pozytywnym myśleniu, każda blastka ma realne szanse na zagniezdzenie i rokuje ciąże, nawet te najpiękniejsze nie dają 100 procent, ja miałam piekna blastke i zbadana i nic z tego , nastaw się na to że się uda ! ♡
Czytam na sierpniowkach, że już nie możesz się doczekać porodu trzymam kciukiMy z mężem musieliśmy pogodzić się z bezdzietnością. Raz że adopcja społeczne z wymienionych już powodów wydaje się zbyt trudna i bolesna po tym wszystkim, dwa że i tak nas pewnie „odrzucą” w procesie bo nie wiadomo tego przecież, a invitro nie udało się „ani trochę” wiele razy. I tak po hiperowulacji czyli 4 stymulacji i punkcji (majac wspomniane PCOS itd) mamy donoszoną ciążę spontaniczną jak to Kate ujęła pięknie i w samo sedno. Spontaniczną, bo kto by się spodziewał po tym wszystkim??
mala_Mi 80
Oby to był dobry znakJa 23 godziny w ciągu doby oblewają mnie poty w pierwszym transferze też miałam takie noce poty i test był dodatni , tym razem te poty mam ciągle więc nie wiem o do chodzi ... No nic na razie staram się nie myśleć a żyć normalnie i korzystać z końcówki urlopu
JestemMama!
Za tydzień , nie wczesniej. Dziś mi się tak krew lala za nie mogłam zatamować ( jednak dziś poszłam na krew , bo wczoraj nie dałam rady ) i sobie pomyślałam że co ma być to będzie ... Cierpliwie czekam, tzn. nie cierpliwie bo zaraz będzie popełnione morderstwo ,i jeśli się udało to będę rodzić w więzieniu właśnie prawie go udusiłam bo chciał okno zamknąć za kluczyk@Brakujemiwiary kiedy betujesz?
JestemMama!
Mocno w to wierzę , chodź wydaje mi się że to za wcześnie ... Dziś dopiero 5dpt ... Więc są szybko na jakiekolwiek objawy ... Chyba że jakiś super extra zarodek który szybko się zadomowił i rośnie albo po prostu przechodzę menopauzę jużOby to był dobry znak
sarenkamala
Są takie super szybkie zarodki ja 6dpt miałam bete 120 i solidny test sikany tez bylo mi gorąąącoooo i tak zostało do 10tc później przeszło . Trzymam kciuki za ciebieMocno w to wierzę , chodź wydaje mi się że to za wcześnie ... Dziś dopiero 5dpt ... Więc są szybko na jakiekolwiek objawy ... Chyba że jakiś super extra zarodek który szybko się zadomowił i rośnie albo po prostu przechodzę menopauzę już
reklama
Tak jak mówisz o dziecko wtedy dbasz i sama sobie dowalasz jak coś jest nie tak.@kate_p7 dla mnie przewaga AZ od adopcji społecznej to to, że o dziecko można już zadbać w czasie ciąży
Przy adopcji społecznej niestety może być różnie. Bałabym się FAS.
Mimo wszystko rozmawialiśmy z mężem, że w razie niepowodzenia IVF decydujemy o adopcji społecznej. Gorzej, że tak jak mówisz my sobie moglibyśmy decydować a ośrodek mógłby nas odrzucić.
Uważam, że nie warto dla chodzenia z brzuchem decydować się na AZ. Ciąża jako ciąża absolutnie nie jest magicznym doświadczeniem, które musiałabym przeżyć dla mnie to tylko środek do uzyskania potomstwa z naszymi genami
Z drugiej strony to dziecko z AZ jest bardziej twoje. W sensie fizjologicznym itp. Zachodzą podobne procesy co w każdej macicy… wymiana płynów, serducho, głosy. Z kolejnej strony - epigebetyka. To twoja macica i środowisko zatem decyduje jakie geny się włączy i wyłączy z tej puli. Bo to ze się dostaje jakiś gen nie znaczy ze on się uaktywni. Niby większa pula decydowania i bliskość z dzieckiem.
Jeżeli dobrze pamietam to Ty tez w podwójnej ciąży byłaś..?!
Jednak ciąża pojedyncza to inny klimat naprawdę miło jest
Podziel się: