reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

29 mam zrobić test 🙈🙈🙈 zamieniamy się , ty rodzisz a mi wychodzi dodatni test 😁 nie robię wcześniej ... Dziś dostałam krwotoku po krwi , paśnik zmienił mi dawkowanie accofilu więc Decydowałam że betę zrobię razem z morfologia w poniedziałek ( tak jak lekarz kazał ) może wcześniej zrobię sikanca ale nie wiem .. jakiś nie jestem pozytywnie nastawiona ... Mam bóle jak na @ 🤷‍♀️ a piersi praktycznie nie bolą ... Za to masakrycznie się poce 🙈 mimo że za oknem już jesień ( tylko 16 stopni za oknem ) ja chodzę po domu w samym staniku i po prostu leje się że mnie... Nigdy tak nie miałam 🙈 mąż marudzi żeby w nocy okno zamykać bo mu zimno a ja w samej bieliźnie śpię nie przykrywając się niczym bo gorąco 🤷‍♀️🙈to po prostu początek menopauzy 🤣🤣🤣🤣🤣🙈
U mnie to pocenie się było chyba dobrym znakiem. Bo budziłam się mokra. Transfer w lutym.
Trzymam kciuki.

reklama
U mnie to pocenie się było chyba dobrym znakiem. Bo budziłam się mokra. Transfer w lutym.
Trzymam kciuki.
Ja 23 godziny w ciągu doby oblewają mnie poty 🙈🙈🙈 w pierwszym transferze też miałam takie noce poty i test był dodatni , tym razem te poty mam ciągle 🙈🤷‍♀️ więc nie wiem o do chodzi ... No nic na razie staram się nie myśleć a żyć normalnie i korzystać z końcówki urlopu ❤️

29 mam zrobić test 🙈🙈🙈 zamieniamy się , ty rodzisz a mi wychodzi dodatni test 😁 nie robię wcześniej ... Dziś dostałam krwotoku po krwi , paśnik zmienił mi dawkowanie accofilu więc Decydowałam że betę zrobię razem z morfologia w poniedziałek ( tak jak lekarz kazał ) może wcześniej zrobię sikanca ale nie wiem .. jakiś nie jestem pozytywnie nastawiona ... Mam bóle jak na @ 🤷‍♀️ a piersi praktycznie nie bolą ... Za to masakrycznie się poce 🙈 mimo że za oknem już jesień ( tylko 16 stopni za oknem ) ja chodzę po domu w samym staniku i po prostu leje się że mnie... Nigdy tak nie miałam 🙈 mąż marudzi żeby w nocy okno zamykać bo mu zimno a ja w samej bieliźnie śpię nie przykrywając się niczym bo gorąco 🤷‍♀️🙈to po prostu początek menopauzy 🤣🤣🤣🤣🤣🙈
To początek ciąży!!!
Ja do dzis spie tak jak Ty i z otwartym oknem. A mąż marznie😁
No i zamiana pasuje, ja tego 29 to juz mam miec indukcje… a jak urodzę wczesniej to mozesz robic test wczesniej. Wiemy jaki bedzie wynik🤭🤭🤭🤭

@kate_p7 dla mnie przewaga AZ od adopcji społecznej to to, że o dziecko można już zadbać w czasie ciąży
Przy adopcji społecznej niestety może być różnie. Bałabym się FAS.
Mimo wszystko rozmawialiśmy z mężem, że w razie niepowodzenia IVF decydujemy o adopcji społecznej. Gorzej, że tak jak mówisz my sobie moglibyśmy decydować a ośrodek mógłby nas odrzucić.
Uważam, że nie warto dla chodzenia z brzuchem decydować się na AZ. Ciąża jako ciąża absolutnie nie jest magicznym doświadczeniem, które musiałabym przeżyć 😂 dla mnie to tylko środek do uzyskania potomstwa z naszymi genami

To początek ciąży!!!
Ja do dzis spie tak jak Ty i z otwartym oknem. A mąż marznie😁
No i zamiana pasuje, ja tego 29 to juz mam miec indukcje… a jak urodzę wczesniej to mozesz robic test wczesniej. Wiemy jaki bedzie wynik🤭🤭🤭🤭
Czy to brzmi że poty będą mnie oblewać w ciągu dnia cały czas ??? Właśnie miałam spięcie z mężem bo mi pozamykał okna w całym mieszkaniu 🤬🤬🤬🤬 bo jemu zimno .... Kuźwa jak może mu być zimno jak że mnie po prostu się leje jak podczas 40 stopniowego upału... Nie przepraszam jak były upały to tak nie miałam ... 🙈

Czy to brzmi że poty będą mnie oblewać w ciągu dnia cały czas ??? Właśnie miałam spięcie z mężem bo mi pozamykał okna w całym mieszkaniu 🤬🤬🤬🤬 bo jemu zimno .... Kuźwa jak może mu być zimno jak że mnie po prostu się leje jak podczas 40 stopniowego upału... Nie przepraszam jak były upały to tak nie miałam ... 🙈
Ty a gdzie Ty dzis w Polsce masz 16 stopni!?!
Moze Ci minie, ja niedawno w upaly mialam zimne dreszcze nie wiadomo dlaczego..

@kate_p7 dla mnie przewaga AZ od adopcji społecznej to to, że o dziecko można już zadbać w czasie ciąży
Przy adopcji społecznej niestety może być różnie. Bałabym się FAS.
Mimo wszystko rozmawialiśmy z mężem, że w razie niepowodzenia IVF decydujemy o adopcji społecznej. Gorzej, że tak jak mówisz my sobie moglibyśmy decydować a ośrodek mógłby nas odrzucić.
Uważam, że nie warto dla chodzenia z brzuchem decydować się na AZ. Ciąża jako ciąża absolutnie nie jest magicznym doświadczeniem, które musiałabym przeżyć 😂 dla mnie to tylko środek do uzyskania potomstwa z naszymi genami
My z mężem musieliśmy pogodzić się z bezdzietnością. Raz że adopcja społeczne z wymienionych już powodów wydaje się zbyt trudna i bolesna po tym wszystkim, dwa że i tak nas pewnie „odrzucą” w procesie bo nie wiadomo tego przecież, a invitro nie udało się „ani trochę” wiele razy. I tak po hiperowulacji czyli 4 stymulacji i punkcji (majac wspomniane PCOS itd) mamy donoszoną ciążę spontaniczną jak to Kate ujęła pięknie i w samo sedno. Spontaniczną, bo kto by się spodziewał po tym wszystkim??

Ty a gdzie Ty dzis w Polsce masz 16 stopni!?!
Moze Ci minie, ja niedawno w upaly mialam zimne dreszcze nie wiadomo dlaczego..
Dolnośląskie , między Legnica a jaworem 😉 tak mi pokazuje w telefonie. Aż idę na termometr zobaczyć za.oknem 🙈
Dobra temperatura W telefonie 16 a termometr za oknem 18-19 ...:/ 🤷‍♀️ Żadnej nie wierzę bo ja się czuję jak by było plus 50 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🙈 i to od kilku dni 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Załączniki

• IMG_20220822_145014.jpg
    IMG_20220822_145014.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 36
  • IMG_20220822_144843.jpg
    IMG_20220822_144843.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 46
reklama
Mam pytanie w którym dniu cyklu miałyście robiony transfer z zarodków mrożonych ???? Na lekach estrogen i lutinusa oraz luteinę pod język. Proszę niech napisze mi jak najwięcej osób bo jestem ciekawa .
Ja jestem na estrofem i estradiol jutro mam wizytę będzie to mój 18dc więc podejrzewam, że będę miała transfer w 21 albo 22 dc ,chyba

Do góry