reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Są takie super szybkie zarodki ja 6dpt miałam bete 120 i solidny test sikany 😎 tez bylo mi gorąąącoooo i tak zostało do 10tc później przeszło 😉. Trzymam kciuki za ciebie 🙂
Oooo czyli jest szansa że to jednak to 😍😍❤️❤️ nie strasz że do 10 tygodnia bo mąż każe mi się na balkon wynieść 🤣🤣🤣🤣🤣🙈 dzis jemy obiad , ja w staniku bo.goraco i co chwilę się wycieram a ten w bluzie i prosi żeby balkon zamknąć 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🙈
Ja mam trzy opcje , albo coś się dzieje i mój organizm świruje ( tzn. pojawia się ciąża ) , albo przechodzę już menopauze 🤷‍♀️ ( tak ponoć jest jak się już ją przechodzi... ) Albo wszyscy na około ściemniaj że im zimno a tak naprawdę jest ciepło🤷‍♀️🙈🤦‍♀️ pamiętam że po pierwszym transferze miałam podobnie , tzn. obudziłam się zlana potem , ale było mi na przemian zimno i gorąco ... Poduszkę mogłam wykręcać ... I tam długo to trwało ( do poronienia ) tym razem też mam napady gorąca ale nie miałam tak jak za pierwszym razem... W sumie coś może w tym być ... Każda ciąża jest inna ..
🤷‍♀️ No nic poczekam , co ma być to będzie

reklama
Proszę tylko mi nie smutać i nie współczuć tylko dać serduszka ! ♡ 😄😄😄 beta 2 dzisiaj więc ona spadała już w czwartek, ale co z tego ? Idę do przodu czekam na okres I jakbym miała się zadłużyć na całe życie to się zadluze ♡ nie uroniłam ani jednej łzy i nie uronię, bo zaczynam inaczej myśleć i się nie stresować, jeden transfer o niczym nie świadczy! Tak więc zaraz lecę po następna blastke, na cyklu pewnie sztucznym bo podejrzewam że niunia chciała się zaimplantowac ale nie miała warunków:( ogolnie czuje się bardzo dobrze psychicznie bo wiem że następne razy napewno się udadzą! ♡ 😇😊
Zazdroszczę takiego podejścia ja po pierwszym transferze i negatywnej becie nie mogłam się pozbierać ❤️✊👍

Ja się leczyłam w Poznaniu i moja klinika nie przeprowadzała badań zarodków.
W tej klinice trzymał mnie program ivf z Wojewódzkiego, niby zostało mi jeszcze 1 podejście, ale niestety za leki płaciłam już 100% i to nas troszeczkę przeraziło.
Psychika już mówi dość, psychika chce zacząć żyć. Chyba czas na nowy etap jakim jest adopcja i wierzę, że kiedyś będę mamą "jak nie z brzucha to z serducha" 🥰
A czemu płaciłaś 100 % za leki do stymulacji ??

29 mam zrobić test 🙈🙈🙈 zamieniamy się , ty rodzisz a mi wychodzi dodatni test 😁 nie robię wcześniej ... Dziś dostałam krwotoku po krwi , paśnik zmienił mi dawkowanie accofilu więc Decydowałam że betę zrobię razem z morfologia w poniedziałek ( tak jak lekarz kazał ) może wcześniej zrobię sikanca ale nie wiem .. jakiś nie jestem pozytywnie nastawiona ... Mam bóle jak na @ 🤷‍♀️ a piersi praktycznie nie bolą ... Za to masakrycznie się poce 🙈 mimo że za oknem już jesień ( tylko 16 stopni za oknem ) ja chodzę po domu w samym staniku i po prostu leje się że mnie... Nigdy tak nie miałam 🙈 mąż marudzi żeby w nocy okno zamykać bo mu zimno a ja w samej bieliźnie śpię nie przykrywając się niczym bo gorąco 🤷‍♀️🙈to po prostu początek menopauzy 🤣🤣🤣🤣🤣🙈
Z tego co pamiętam to po jednym transferze też tak miałaś, i był udany ;)
Kciukasy

Z tego co pamiętam to po jednym transferze też tak miałaś, i był udany ;)
Kciukasy
Właśnie po pierwszym ... Ale nie było to już w 5dpt ... Dziś jest właśnie 5dzien i czuje tak od paru dni ... Od 2-3 ... Nie pamiętam dokładnie kiedy to się zaczęło wtedy ale tym razem szybko ... Pamiętam że pierw miałam nocne poty a później już ciągle w trakcie dnia ... . No nic poczekam . Wierzę mocno w mojego kropka , niech zostanie zemną 🙏🙏🙏🙏 patrząc na ta tabelkę ( wtedy w 9 dpt miałam betę 136 ) może faktycznie coś się dzieje 🤷‍♀️

Załączniki

• Screenshot_2022-08-18-11-50-30-541_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-08-18-11-50-30-541_com.android.chrome.jpg
    273,7 KB · Wyświetleń: 48
Właśnie po pierwszym ... Ale nie było to już w 5dpt ... Dziś jest właśnie 5dzien i czuje tak od paru dni ... Od 2-3 ... Nie pamiętam dokładnie kiedy to się zaczęło wtedy ale tym razem szybko ... Pamiętam że pierw miałam nocne poty a później już ciągle w trakcie dnia ... . No nic poczekam . Wierzę mocno w mojego kropka , niech zostanie zemną 🙏🙏🙏🙏
Kiedy beta? Jutro?!😁😁😁

reklama
Kiedy beta? Jutro?!😁😁😁
Hahahaha. Niee muszę parę dni odpocząć od pobierania ( w ciągu 2 tygodni dziś chyba 6 raz pobierali mi krew ... Plus raz kroplówką więc muszę dać żyła odpocząć ...) Szczególnie że mi tylko jedną ręką została bo na drugiej mam tak ogromne zrozsty że nie ma szans się tam wbić ... I jeszcze dziś dostałam krwotoku z tej ręki ... Na spokojnie... Ale myślę że nie wytrzymam do poniedziałku jednak ... Może jutro wygodnie męża po sikanca 🙈🙈🙈🙈
Obiecałam sobie że tym razem nie zrobię ... Ale jednak to chyba silniejsze ...

Do góry