reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam nadzieję, że mogę doświadczenia cię trochę uspokoją. W ciąży miałam 5 antybiotyków. Przeszłam też covid mimo, że się zaszczepiłam. Dziecko zdrowe :) trzeba unikać jak się da, ale czasem się nie da. Mnie lekarz uspokajał, że jak trzeba to leczymy i będzie dobrze :) bałam się jak nie wiem, ale trzeba było zaufać :)
5 antybiotyków :o.
Chyba zacznę jeść czosnek. Główkę dziennie.
Naturalny antybiotyk i na ludzi też będzie działał.🤣🤣🤣. Dystans gwarantowany

5 antybiotyków :o.
Chyba zacznę jeść czosnek. Główkę dziennie.
Naturalny antybiotyk i na ludzi też będzie działał.🤣🤣🤣. Dystans gwarantowany
Niestety to nie była kwestia dróg oddechowych, skracała mi się szyjka, musiałam być w szpitalu i dopiero drugi antybiotyk dożylny, a piąty łącznie mi pomógł. W zasadzie jestem im wdzięczna, bo przez infekcję mogłam stracić ciążę. A infekcje miałam najpewniej od początku ciąży i miałam superzłośliwą bakterię. A skąd, nie wiadomo 🤷 Bo przecież przed procedurą były zrobione wszystkie badania, a ja żyłam sterylnie wręcz wtedy, żeby się przypadkiem niczym nie zarazić. Także myślę, że trzeba zrobić co się da, żeby nie chorować, ale czasem mimo wszystko coś się złapie 🤷 z covid było podobnie. Całą ciążę miałam leżącą w domu,nigdzie nie chodziłam, tylko lekarz i laboratorium, a i tak zaraziłam się od męża, który zarazil się w pracy, taka ironia losu 🙈 także jakby się coś przydarzyło to nie ma się co bac leków. Czasem są potrzebne, a lekarz wie, które będą bezpieczne. A czosnek to faktycznie naturalny antybiotyk, więc jak dasz radę to jedz 😁

Ostatnia edycja:
Dziewczyny co do czosnku , mam przepis na wspaniały naturalny,,antybiotyk " :) żurawina z lasku, czosnek i miodzik, jeśli kogoś interesuje mogę wstawić przepis :) nam pomaga na wszystko ♡

reklama
To dokładnie ten , a ja dostalam od cioci kiedyś, na pecherz, czy przeziębienie rewelacja ♡

ŻURAWINA JAK ANTYBIOTYK – PRZEPIS BABCI MAJKI.

1kg żurawiny
1 szklanka miodu
2 ząbki czosnku
sok z 2 cytryn

Żurawinę zmiksować mikserem, dodać miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryn.

Dokładnie wymieszać drewnianą łyżką w emaliowanym garnku. Złożyć do wyparzonych i wysuszonych słoików. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Zapobiegawczo – 1 łyżeczka dziennie.

Leczniczo na przeziębienie, katar, grypę - 3 razy po łyżeczce.

Do góry