reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
ja miałam 2x ciąże pozamaciczna z tego jeden jajowod usunięty a drugi niby uratowany ale byle jaki . a wy badacie ?
w środę jadę na wizytę po punkcji zobaczyć czy hormony i estradiol spada , nie wiem czy w tym cyklu będę mieć transfer jak już to podejrzewam wrzesień 🤔zobaczymy co powie ☺️
u mnie zaczęło się 2 lata temu od usunięcia dużej torbieli okolojajowodowej nic o stanie jajowodów złego nie mówili. Po 3 miesiącach od operacji zaszłam w ciążę... na krótko bo tak samo jak u Ciebie okazało się ze to pozamaviczna ... byłam leczona metotreksatem , nie usunęli jajowodu . Po pol roku zrobiłam sobie droznosc ... niestety przez jajowody nie przecisnęła się nawet kropelka kontrastu ... po miesiącu od badania mieliśmy już pierwsza wizytę w klinice a po półtorej miesiąca miałam już kropeczka w brzuszku ✊
Ja akurat miałam transfer swiezy wiec się to dość szybko wszystko odbywało.

Wiesz co ... bada to się raczej świeże zarodki ... nasze już zimują półtorej roku prawie a takie rozmrażanie, zamrażanie napewno im nie posluzy wiec nie, nie badamy ... wierze ze w mojej pozostałej piątce jest choć 1 , 2 zdrowych dzieci ❤👌

Cześć dziewczyny
Dawno mnie tu nie było ☺️Tyle fajnych wiadomości od dziewczyn ze się udało 🥰
Słuchajcie myślimy nad tym aby spróbować podejść 3 raz do in vitro.
Zrobiliśmy rozszerzone badania nasienia .
Czy ktoś mógłby zerknąć na te wyniki i powiedzieć czy jest sens podchodzić do in vitro

Załączniki

• 202673C6-D52F-4F4F-9B04-B5301B29FABA.jpeg
    202673C6-D52F-4F4F-9B04-B5301B29FABA.jpeg
    251,4 KB · Wyświetleń: 53
  • BD5D3E74-D106-4BA3-88B1-971670B5BE9D.png
    BD5D3E74-D106-4BA3-88B1-971670B5BE9D.png
    203,8 KB · Wyświetleń: 49
  • 6D1E7A78-F9F7-46E9-BFD6-0E36F2BA8FC4.jpeg
    6D1E7A78-F9F7-46E9-BFD6-0E36F2BA8FC4.jpeg
    139,8 KB · Wyświetleń: 50
Cześć dziewczyny
Dawno mnie tu nie było ☺️Tyle fajnych wiadomości od dziewczyn ze się udało 🥰
Słuchajcie myślimy nad tym aby spróbować podejść 3 raz do in vitro.
Zrobiliśmy rozszerzone badania nasienia .
Czy ktoś mógłby zerknąć na te wyniki i powiedzieć czy jest sens podchodzić do in vitro
My mieliśmy podobne wyniki. Przy pierwszej procedurze i zapłodnieniu 6 komórek, wszystkie zarodki przestały się rozwijać po 3 dobie. Przy drugiej procedurze uzyskaliśmy 35 dobrych komórek, zapłodniliśmy wszytskie i udało się uzyskać 8 pięknych zarodków. Jeden jest teraz ze mną i zaczyna 16 tydzień ciąży :)
Nam doradzono żeby pójść w jak największą ilość komórek, ale najlepiej porozmawiać z lekarzem.

My mieliśmy podobne wyniki. Przy pierwszej procedurze i zapłodnieniu 6 komórek, wszystkie zarodki przestały się rozwijać po 3 dobie. Przy drugiej procedurze uzyskaliśmy 35 dobrych komórek, zapłodniliśmy wszytskie i udało się uzyskać 8 pięknych zarodków. Jeden jest teraz ze mną i zaczyna 16 tydzień ciąży :)
Nam doradzono żeby pójść w jak największą ilość komórek, ale najlepiej porozmawiać z lekarzem.
Dziękuje

i jak to pogodzilas z terminem u lekarza ? 😂🙈 już wcześniej się umawiałas ? czy miałaś transfer w innym cyklu ?
Miałam się umówić do lekarza jak dostanę miesiączkę. Wcisnęli mnie na wizytę jakoś w 3 dc, wtedy USG, rozpisał kiedy przyjmować jakie hormony, później jeszcze dwie wizyty z USG i oznaczeniem poziomu hormonów i wyznaczył termin transferu

reklama
Miałam się umówić do lekarza jak dostanę miesiączkę. Wcisnęli mnie na wizytę jakoś w 3 dc, wtedy USG, rozpisał kiedy przyjmować jakie hormony, później jeszcze dwie wizyty z USG i oznaczeniem poziomu hormonów i wyznaczył termin transferu
aha aha , ja właśnie dzisiaj dzwoniłam do kliniki bo to mój pierwszy raz i nie wiedziałam co dalej , kazali czekać na tel od embriologa to czekałam ale co dalej ? to zadzwoniłam i powiedziała , zeby lepiej przyjść zbadać poziom estradiolu bo miałam wysoki i hormonów czy ładnie spadają . wiec jadę w środę , zobaczymy co powie , ale myśle, że i tak wrzesień jak coś .

Do góry