reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
ja miałam 2x ciąże pozamaciczna z tego jeden jajowod usunięty a drugi niby uratowany ale byle jaki . a wy badacie ?
w środę jadę na wizytę po punkcji zobaczyć czy hormony i estradiol spada , nie wiem czy w tym cyklu będę mieć transfer jak już to podejrzewam wrzesień 🤔zobaczymy co powie ☺️
u mnie zaczęło się 2 lata temu od usunięcia dużej torbieli okolojajowodowej nic o stanie jajowodów złego nie mówili. Po 3 miesiącach od operacji zaszłam w ciążę... na krótko bo tak samo jak u Ciebie okazało się ze to pozamaviczna ... byłam leczona metotreksatem , nie usunęli jajowodu . Po pol roku zrobiłam sobie droznosc ... niestety przez jajowody nie przecisnęła się nawet kropelka kontrastu ... po miesiącu od badania mieliśmy już pierwsza wizytę w klinice a po półtorej miesiąca miałam już kropeczka w brzuszku ✊
Ja akurat miałam transfer swiezy wiec się to dość szybko wszystko odbywało.

Wiesz co ... bada to się raczej świeże zarodki ... nasze już zimują półtorej roku prawie a takie rozmrażanie, zamrażanie napewno im nie posluzy wiec nie, nie badamy ... wierze ze w mojej pozostałej piątce jest choć 1 , 2 zdrowych dzieci ❤👌

Cześć dziewczyny
Dawno mnie tu nie było ☺️Tyle fajnych wiadomości od dziewczyn ze się udało 🥰
Słuchajcie myślimy nad tym aby spróbować podejść 3 raz do in vitro.
Zrobiliśmy rozszerzone badania nasienia .
Czy ktoś mógłby zerknąć na te wyniki i powiedzieć czy jest sens podchodzić do in vitro

Załączniki

• 202673C6-D52F-4F4F-9B04-B5301B29FABA.jpeg
    202673C6-D52F-4F4F-9B04-B5301B29FABA.jpeg
    251,4 KB · Wyświetleń: 56
  • BD5D3E74-D106-4BA3-88B1-971670B5BE9D.png
    BD5D3E74-D106-4BA3-88B1-971670B5BE9D.png
    203,8 KB · Wyświetleń: 52
  • 6D1E7A78-F9F7-46E9-BFD6-0E36F2BA8FC4.jpeg
    6D1E7A78-F9F7-46E9-BFD6-0E36F2BA8FC4.jpeg
    139,8 KB · Wyświetleń: 53
Cześć dziewczyny
Dawno mnie tu nie było ☺️Tyle fajnych wiadomości od dziewczyn ze się udało 🥰
Słuchajcie myślimy nad tym aby spróbować podejść 3 raz do in vitro.
Zrobiliśmy rozszerzone badania nasienia .
Czy ktoś mógłby zerknąć na te wyniki i powiedzieć czy jest sens podchodzić do in vitro
My mieliśmy podobne wyniki. Przy pierwszej procedurze i zapłodnieniu 6 komórek, wszystkie zarodki przestały się rozwijać po 3 dobie. Przy drugiej procedurze uzyskaliśmy 35 dobrych komórek, zapłodniliśmy wszytskie i udało się uzyskać 8 pięknych zarodków. Jeden jest teraz ze mną i zaczyna 16 tydzień ciąży :)
Nam doradzono żeby pójść w jak największą ilość komórek, ale najlepiej porozmawiać z lekarzem.

My mieliśmy podobne wyniki. Przy pierwszej procedurze i zapłodnieniu 6 komórek, wszystkie zarodki przestały się rozwijać po 3 dobie. Przy drugiej procedurze uzyskaliśmy 35 dobrych komórek, zapłodniliśmy wszytskie i udało się uzyskać 8 pięknych zarodków. Jeden jest teraz ze mną i zaczyna 16 tydzień ciąży :)
Nam doradzono żeby pójść w jak największą ilość komórek, ale najlepiej porozmawiać z lekarzem.
Dziękuje

i jak to pogodzilas z terminem u lekarza ? 😂🙈 już wcześniej się umawiałas ? czy miałaś transfer w innym cyklu ?
Miałam się umówić do lekarza jak dostanę miesiączkę. Wcisnęli mnie na wizytę jakoś w 3 dc, wtedy USG, rozpisał kiedy przyjmować jakie hormony, później jeszcze dwie wizyty z USG i oznaczeniem poziomu hormonów i wyznaczył termin transferu

reklama
Miałam się umówić do lekarza jak dostanę miesiączkę. Wcisnęli mnie na wizytę jakoś w 3 dc, wtedy USG, rozpisał kiedy przyjmować jakie hormony, później jeszcze dwie wizyty z USG i oznaczeniem poziomu hormonów i wyznaczył termin transferu
aha aha , ja właśnie dzisiaj dzwoniłam do kliniki bo to mój pierwszy raz i nie wiedziałam co dalej , kazali czekać na tel od embriologa to czekałam ale co dalej ? to zadzwoniłam i powiedziała , zeby lepiej przyjść zbadać poziom estradiolu bo miałam wysoki i hormonów czy ładnie spadają . wiec jadę w środę , zobaczymy co powie , ale myśle, że i tak wrzesień jak coś .

Do góry