reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Miałam dokładnie te same obawy. Co prawda nie do wszystkich, ale co do większości osób zaskoczyłam się pozytywnie.
Ja z kolei uciekałam w pracę, samorozwój. Później jak kolejne transfery nie kończyły się ciąża zaczęliśmy dużo podróżować i spełniać nawet te najbardziej szalone marzenia. Ale w końcu i na spełnienie tego najważniejszego marzenia nadszedł czas. 🥰👨‍👩‍👧‍👦

Masz najlepsze możliwe wsparcie i Ty spelnisz swoje marzenie 🤗😇 z kolejnym cyklem podchodzisz już do transferu ?
Kochana w tamtym miesiącu porobiłam sobie wszystkie badania , hormony , cukry , cholesterol , morfologie , cytologie , próby wątrobowe, poziomy kwasu , witamin itd ... przedemna jeszcze pakiet na trombofilie (Tymus mial wrodzona) . Umówiłam się na wizytę do lekarza na 5 września... Jak nic się nie poprzesuwa to wtedy wypada owulacja i chciałabym działać obrazu. W sensie czekam na okres i w październiku wypadałby transfer jak wszystko by szło po naszej myśli.

Zdaje sobie sprawę że może być różnie. Ale pomimo piachu w oczy jestem pozytywnie nastawiona 🥰. W tym miesiącu powtórzę jeszcze badania przed samą wizyta żeby iść ze świeżymi wynikami i obrazu wystartować z działaniami 🥰

Wiem... wiem ze sa tu wspaniale dziewczyny , dlatego też tu wróciłam... niby się nie znamy a wspieramy jak nikt inny .... no bo nikt inny naszej sytuacji tak nie zrozumie ... 🥰

Wcześnie...
Ale skoro tego wymagają to pewnie beta już na tym etapie powinna być pozytywna.
Głowa do góry, trzymam kciuki 🥰
tez mi się wydaje wczesnie . Ale ja pamiętam ze w 6 dpt miałam już widoczna kreskę a 7 leciałam na bete 😉 klinika dopiero po 10 dniach kazała bete robić a ja juz byłam wtedy po 2 🤣

A ja dopiero teraz jestem gotowa zeby sie kolejny raz odezwać.
Troche sie wydarzyło u mnie w ostatnim czasie 😒
Pisałam tu w czerwcu o swojej drugiej punkcji. Uzyskalismy Piękne zarodki … niestety chore i znowu nie mam co transferowac.
Okolo 3 tyg po punkcji pojawił sie hardcorowy bol mojego jajnika na którym była torbiel endometrialna. Dostałam pilne skierowanie do szpitala i juz kolejnego dnia operowano mnie. Na szczescie jajnik uratowany.
Ale nie podchodzimy z mezem do 3 stymulacji bo moja rezerwa jajnikowa była juz bardzo niska zaczynajac 1 procedure a pewnie po tej laparo spadła bardziej.
W miedzy czasie byliśmy w ostravie i zdecydowalismy sie na dawczynie.
Jej punkcja ma odbyc sie we wrześniu
Potrzebuje chyba jakiejs otuchy 🙂bo chyba jestem tu sama która będzie korzystać z dawczyni

Pisałam tu w czerwcu o swojej drugiej punkcji. Uzyskalismy Piękne zarodki … niestety chore i znowu nie mam co transferowac.
Okolo 3 tyg po punkcji pojawił sie hardcorowy bol mojego jajnika na którym była torbiel endometrialna. Dostałam pilne skierowanie do szpitala i juz kolejnego dnia operowano mnie. Na szczescie jajnik uratowany.
Ale nie podchodzimy z mezem do 3 stymulacji bo moja rezerwa jajnikowa była juz bardzo niska zaczynajac 1 procedure a pewnie po tej laparo spadła bardziej.
Potrzebuje chyba jakiejs otuchy 🙂bo chyba jestem tu sama która będzie korzystać z dawczyni
Myślę, że bardzo dużo dziewczyn w podobnej sytuacji podczytuje, ale się nie udzielają ♡ my jesteśmy zawsze całym serduchem, jeśli coś Ci będzie lezec na sercu , możesz spokojnie przelać to na forum, dziewczyny naprawdę potrafią wesprzeć na duchu, a z mojej strony życzę pięknych zarodków i niedługo spotkamy się na ciężarówkach zobaczysz, bądź silna taka jaka jesteś! ♡

Dziewczyny, jako że dużo z Was już transfer ma za sobą mam pytanie, jutro zabieramy naszą śnieżynkę do domu, a od dwóch dni brzuch mnie boli jak na okres, czy polecacie wziac nospe przed transferem i czy to normalne ze boli jak na okres ? Jutro będzie 18dc , cykle mam 27 28 dniowe, ten teraz cykl trwał wyjątkowo 33 dni, ale to 2 gi po punkcji , więc pewnie organizm dochodził do siebie jeszcze
Możesz dopytać w klinice, ale ja przy pobolewaniach brałam no spę bez pytania i magnez w sporej dawce, bo też działa przeciwskurczowo. Nie pamiętam, czy przed transferem wzięłam, na pewno brałam bezpośrednio po, po powrocie do domu. Wg mnie no spa nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie.
No i oczywiście wielkie kciuki za transfer ❤️

Dziewczyny, jako że dużo z Was już transfer ma za sobą mam pytanie, jutro zabieramy naszą śnieżynkę do domu, a od dwóch dni brzuch mnie boli jak na okres, czy polecacie wziac nospe przed transferem i czy to normalne ze boli jak na okres ? Jutro będzie 18dc , cykle mam 27 28 dniowe, ten teraz cykl trwał wyjątkowo 33 dni, ale to 2 gi po punkcji , więc pewnie organizm dochodził do siebie jeszcze
Ja brałam nospe przed transferem i 4 dni po 😉 takie zalecenie lekarza

Ja nie korzystałam z dawczyni, lecz z dawcy nasienia. W sumie to samo tylko z " drugiej strony" 😉 będzie dobrze, nie ma innej opcji.

Pięknie przeszłaś … Brdzie dobrze 🔥.
Podjęliście decyzje dla was bardzo ważna i to jest wasza decyzja ♥️ Były tu dziewczyny które korzystały z komórek dawczyni , nie jesteś sama ♥️✊🏻✊🏻✊🏻

Jeśli mogę tylko zapytać ile zarodków uzyskaliście w czerwcu ? I wszystkie były chore ? 🫣

reklama
Pięknie przeszłaś … Brdzie dobrze 🔥.
Podjęliście decyzje dla was bardzo ważna i to jest wasza decyzja ♥️ Były tu dziewczyny które korzystały z komórek dawczyni , nie jesteś sama ♥️✊🏻✊🏻✊🏻

Jeśli mogę tylko zapytać ile zarodków uzyskaliście w czerwcu ? I wszystkie były chore ? 🫣
Dziękuje 😘
Mielismy 2 zarodki, zespół edwardsa i brak chromosomu 15
Tez uwazam ze teraz to najlepsza decyzja
Ale ostatnimi dniami targają mna rozne emocje 😶

Do góry