reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No tak właśnie myślałem, że ty też bylas na forum iui 😃 Po południu właśnie dzwonil embriolog i mowil ,że dopiero po południu ruszyły i doszły do stanu lekkiej blastocysty czy jakoś tak i jutro mowil ,że będzie mrozic ,więc mam nadzieję, że przerywają do jutra i mają wszystkie literki a ,a dalej nie pamiętam. Mam mieć mrożony, bo ta klinika i embriolog twierdzą, że z mrożonych jest więcej ciąż i skuteczność wynosi 50 % ,że się uda (niewiem czy tak jest czy jest to tylko naciąganie na kasę) ale mowil ,że świeżych transferów nie robią w bardzo wyjątkowych sytuacjach . Czekam na okres po punkcji i mam się 1 dnia cyklu zjawić w klinice i będę przygotowywana do transferu ,a jestem 5 dni po punkcji ,więc pewnie na dniach dostane ,a ty kiedy podchodzisz do transferu ? Mam nadzieję, że wkoncu nam się uda.
Ja dzisiaj odebrałam wyniki krwi, bo wczoraj pecherzyk miał 15mm , lh 8, estradiol 250 i prog 0.18 tak więc czuje ze owulka będzie jutro lub poniedziałek bo testy już wychodzą prawie pozytywne ♡♡♡ wtedy transfer w następnym tygodniu, w poniedziałek się dowiem kiedy ! Okres powinien się pojawić w ciągu 10 dni po punkcji , ale jak tak się czeka to zawsze się spóźnia hihi będą piękne blastki zobaczysz ! ♡

reklama
Cześć dziewczyny;)
Poczytuje Was regularnie ale się nie udzielam. Ale chyba potrzebuje pomocy 😞
W skrócie przedstawię swoją historie. Niektóre kobietki mogą mnie kojarzyć ale baaardzo dużo tutaj „nowych twarzy”. Także do brzegu:
Jestem po 6 stymulacjach invitro 😒
1 stymulacja - 3 blastki - 2 x 0 i jeden mizerny biochem
2 stymulacja - 1 zarodek 3 dniowy
Córka, cud, po prostu cud ♥️♥️
3 stylizacja - 1 blastka - beta 0
4 stylizacja - 2 blastki - 2 x 0
5 stymulacja - wielkie 00000
6 stymulacja - 3 zarodki 3 dniowe i 1 blastka - aktualnie jestem po becie z 2 trzydniowymi zarodkami, kolejne 0

Zawsze zapładniane wszystkie komórki, z każdej stymulacji od 10 do 15 sztuk.

Mąż azzospermia, plemniki z biopsji.
Brak podłoża genetycznego. Prawdopodobnie mechaniczne - operacja w wieku dziecięcym.
Ja teoooorettcznie zdrowa. Podwyższone NK (biorę metypred 16 mg), mutacja MTHFR a1298c.

Na te 8 transferów 2 razy nie bolał mnie brzuch.. był to 3 transfer jak był biochem i 4 transfer, z którego mam córkę.
Ja to widzę tak, że atakuje te biedne dzieci .. Konsultowałam to z 2 immunologami i usłyszałam to samo - steryd i ewentualnie intralipid.
No ale chyba nie wychodzi. Probuje się umówić do Paśnika .. ale zobaczymy jak pójdzie.
Nie mam zrobionych kirów i allo. Reszta z immunologii chyba zrobiona.
Zresztą nie mam jak zrobić kirów, bo nie mieszkam w pl. A leczę się u dr Czecha w Gdyni. Biedak już nie wie co ma ze mną zrobić 🤷🏼‍♀️. Zresztą ja dzisiaj już też nie wiem.
Mam 2 zarodki i je wezmę ale nie chce ich stracić, bo już więcej nie bd podchodzić do invitro. Nasz limit psychiczny został wykorzystany ..
A czy ktoś kiedyś zaproponował Ci badanie pgt zarodków? Jeśli masz córeczkę to znaczy że implantacja jest ♡ ja się nie wypowiem na temat immunologii bo nie mam o niej pojęcia niestety:((

dziewczyny po punkcji pytanie , ile czasu spędziliście w klinice ? po zabiegu ile czasu lezeliscie na tej sali pozabiegowej ?

dziewczyny po punkcji pytanie , ile czasu spędziliście w klinice ? po zabiegu ile czasu lezeliscie na tej sali pozabiegowej ?
2 godziny max , chyba że są wskazania do dłuższego leżenia. Ja zawsze po 30 minutach dochodziłam do siebie i po godzinie wychodziłam . Zawsze jeszcze była wizyta u lekarza ile pobrali i do domu .

A czy ktoś kiedyś zaproponował Ci badanie pgt zarodków? Jeśli masz córeczkę to znaczy że implantacja jest ♡ ja się nie wypowiem na temat immunologii bo nie mam o niej pojęcia niestety:((
Już mi to dr proponował, ale z tak małych ilości zarodków to się średnio opłaca.
Jakieś mogą być chore, to normalne ale nie tyle 😒

reklama
Nie pamiętam dokładnie, ale niezbyt długo, ale nie więcej raczej niż godzinę, bo to było max 30 minut od wybudzenia. Trochę mi się kręciło w głowie po i potem w domu pół dnia przespałam. Ogólnie to był najlżejszy z moich zabiegów i operacji, więc w sumie byłam zdziwiona tymi dolegliwościami ;) także nie wiem, co planujesz, ale po pewnie przyda się odrobinę odpoczynku :)

Do góry