JestemMama!
Fanka BB :)
Ja 18'stegoJa też mam rocznicę ślubu w sierpniu, 22
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja 18'stegoJa też mam rocznicę ślubu w sierpniu, 22
To jest mój drugi cykl a okres po punkcji dostalam bardzo szybko po 5 dniach, za to teraz spóźnił się 5 nie biorę żadnych lekow, gdyz nie miałam problemów z owulacja i endometrium, ja myślę że mam niedojrzałe komórki jajowe i tu jest glowny problem , podczas stymulacji mialam niedojrzałych 6/11 więc coś w tym jest...Który, to jest cykl po punkcji ? I kiedy dostałaś okres po punkcji ? Bierzesz jakieś leki przed transferem?
A od czego zależy w ktorym cyklu będzie transfer? Czyli jak już wszystko wiadomo u Ciebie to już tylko musi się udac . Z tym okresem jest tak ,że jak się na niego czeka to się spóźnia, a jak się czeka ,żeby nie przyszedł to przychodzi jak w zegarkua wiesz może co to są za oznaczenia bo mam 2 zarodki 8B i jeden 6A tylko zrozumialam ,że ta A są najlepszej jakościTo jest mój drugi cykl a okres po punkcji dostalam bardzo szybko po 5 dniach, za to teraz spóźnił się 5 nie biorę żadnych lekow, gdyz nie miałam problemów z owulacja i endometrium, ja myślę że mam niedojrzałe komórki jajowe i tu jest glowny problem , podczas stymulacji mialam niedojrzałych 6/11 więc coś w tym jest...
Do końca niewiadomo jaka może być przyczyna czemu nam się nie udaje , mam wrogi śluz szyjkowy, chociaż już mało lekarzy tak naprawdę się na nim opiera, niedoczynność tarczycy uregulowana , doktor oceniła nasze szanse na 60 70% , iui miałam 5 15% więc dla mnie to i tak super, kariotypy ok , jeśli coś by nie zagrało to wtedy sprawdzę inne rzeczy, narazie nie zawracam sobie tym głowy, co do zarodków kochana my mamy cyferki 2x 5.1.2 i 1x 5.2.3 to są blastki 2 z 5 doby I 1 z 6 doby, te literki odpowiadają cyferkom A to 1, a B to 2,a z której doby one są?A od czego zależy w ktorym cyklu będzie transfer? Czyli jak już wszystko wiadomo u Ciebie to już tylko musi się udac . Z tym okresem jest tak ,że jak się na niego czeka to się spóźnia, a jak się czeka ,żeby nie przyszedł to przychodzi jak w zegarkua wiesz może co to są za oznaczenia bo mam 2 zarodki 8B i jeden 6A tylko zrozumialam ,że ta A są najlepszej jakości
Ja też wrogi sluz I 4 iui nie udane ,a najlepsze jest to ,że mam córkę z naturalnej ciąży I trafiona za pierwszym podejściem, no ale coś się zmieniło po tych latach . U nas przyczyna niby tylko wrogi sluz I niska morfologia 3% . Dzisiaj 5 doba jest ,a te oznaczenia były z 4 doby.Do końca niewiadomo jaka może być przyczyna czemu nam się nie udaje , mam wrogi śluz szyjkowy, chociaż już mało lekarzy tak naprawdę się na nim opiera, niedoczynność tarczycy uregulowana , doktor oceniła nasze szanse na 60 70% , iui miałam 5 15% więc dla mnie to i tak super, kariotypy ok , jeśli coś by nie zagrało to wtedy sprawdzę inne rzeczy, narazie nie zawracam sobie tym głowy, co do zarodków kochana my mamy cyferki 2x 5.1.2 i 1x 5.2.3 to są blastki 2 z 5 doby I 1 z 6 doby, te literki odpowiadają cyferkom A to 1, a B to 2,a z której doby one są?
Ooo to implantacja u Ciebie bez problemu ♡♡♡ u nas 3 iui nieudane , my się znamy z grupy inseminacji co ? U nas morfologia 5% ale rozszerzone badania nasienia łącznie z fragmentacja wyszły pięknie, tak patrzę teraz na te nasze dokumenty i w 3 dobie te nasze 2 blastki miały 8.1 a ta 3 miała 6.2 , dopiero w 5 mam 2 cyferki , to jeszcze nie masz wyników z 5 doby ? Mrozicie czy teraz transfer ? Uważam, że to będą piękne blastki !Ja też wrogi sluz I 4 iui nie udane ,a najlepsze jest to ,że mam córkę z naturalnej ciąży I trafiona za pierwszym podejściem, no ale coś się zmieniło po tych latach . U nas przyczyna niby tylko wrogi sluz I niska morfologia 3% . Dzisiaj 5 doba jest ,a te oznaczenia były z 4 doby.
No tak właśnie myślałem, że ty też bylas na forum iui Po południu właśnie dzwonil embriolog i mowil ,że dopiero po południu ruszyły i doszły do stanu lekkiej blastocysty czy jakoś tak i jutro mowil ,że będzie mrozic ,więc mam nadzieję, że przerywają do jutra i mają wszystkie literki a ,a dalej nie pamiętam. Mam mieć mrożony, bo ta klinika i embriolog twierdzą, że z mrożonych jest więcej ciąż i skuteczność wynosi 50 % ,że się uda (niewiem czy tak jest czy jest to tylko naciąganie na kasę) ale mowil ,że świeżych transferów nie robią w bardzo wyjątkowych sytuacjach . Czekam na okres po punkcji i mam się 1 dnia cyklu zjawić w klinice i będę przygotowywana do transferu ,a jestem 5 dni po punkcji ,więc pewnie na dniach dostane ,a ty kiedy podchodzisz do transferu ? Mam nadzieję, że wkoncu nam się uda.Ooo to implantacja u Ciebie bez problemu ♡♡♡ u nas 3 iui nieudane , my się znamy z grupy inseminacji co ? U nas morfologia 5% ale rozszerzone badania nasienia łącznie z fragmentacja wyszły pięknie, tak patrzę teraz na te nasze dokumenty i w 3 dobie te nasze 2 blastki miały 8.1 a ta 3 miała 6.2 , dopiero w 5 mam 2 cyferki , to jeszcze nie masz wyników z 5 doby ? Mrozicie czy teraz transfer ? Uważam, że to będą piękne blastki !
Miało być myślałam, ale slownik mi się wsadziłNo tak właśnie myślałem, że ty też bylas na forum iui Po południu właśnie dzwonil embriolog i mowil ,że dopiero po południu ruszyły i doszły do stanu lekkiej blastocysty czy jakoś tak i jutro mowil ,że będzie mrozic ,więc mam nadzieję, że przerywają do jutra i mają wszystkie literki a ,a dalej nie pamiętam. Mam mieć mrożony, bo ta klinika i embriolog twierdzą, że z mrożonych jest więcej ciąż i skuteczność wynosi 50 % ,że się uda (niewiem czy tak jest czy jest to tylko naciąganie na kasę) ale mowil ,że świeżych transferów nie robią w bardzo wyjątkowych sytuacjach . Czekam na okres po punkcji i mam się 1 dnia cyklu zjawić w klinice i będę przygotowywana do transferu ,a jestem 5 dni po punkcji ,więc pewnie na dniach dostane ,a ty kiedy podchodzisz do transferu ? Mam nadzieję, że wkoncu nam się uda.