katharina203
Fanka BB :)
Bardzo mi przykro...Dzisiejsza beta <1,2
To 7dpt
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bardzo mi przykro...Dzisiejsza beta <1,2
To 7dpt
To się tyczy zaawansowanej ciąży gdy macica może uciskac na żyłę główną lub aortę.U kobiet w ciąży nie kładzie się na plecach na płasko w takiej sytuacji tylko coś trzeba podłożyć pod prawy bok - przechylić kobietę na lewą stronę. Jeśli dobrze to pamiętam...
No na pewno takiej gdzie już ma co uciskać aczkolwiek jak nie ma, to też przecież nie zaszkodzi w sensie nie ma się co w razie zastanawiać czy to już ten moment kiedy uciska czy jeszcze nieTo się tyczy zaawansowanej ciąży gdy macica może uciskac na żyłę główną lub aortę.
Mi dr mówił, że minimalnie mrożony ma większe szanse.Dziewczyny jak to jest z tym transferem ,rozmawial dzisiaj z nami embriolog i powiedział, że świeży transfer ma tylko 30 % skuteczności, a mrożony 50% ,a ja zawsze myślałam, że to bez różnicy
mierz cisnienie, mi w coazy spadalo bardzo - zalecenie gin - 2 kawy - pomoglo.Dziewczyny, czy zdążyło się Wam zemdleć w ciąży?
Ja nie mam żadnych objawów ciążowych, czuje się bardzo dobrze, normalnie pracuje a wczoraj rano robiąc śniadanie zemdlałam...
I to nie tak na 15 sekund jak piszą w internecie tylko tak ma dłużej, nie mogli mnie dobudzić a później leżałam jak wrak bez siły przed prawie 4 godziny...
Martwię się tym, mam w piątek wizytę więc o tym powiem...
Aż tak wielkiej różnicy to raczej nie ma, chociaż we wszystkich statystykach mrożony ma większe szanse. Chyba że ktoś porównuje transfer świeży 3 dniowego zarodka do mrożonej blastocysty. To wtedy może rzeczywiście jest większa różnica tak jak w przykładzie.Dziewczyny jak to jest z tym transferem ,rozmawial dzisiaj z nami embriolog i powiedział, że świeży transfer ma tylko 30 % skuteczności, a mrożony 50% ,a ja zawsze myślałam, że to bez różnicy
Ciekawe czy to są wszystkie kliniki w Pl wzięte pod uwagę i czy wszystko jest wrzucone do jednego worka tj. wiek, przyczyna niepłodności itp itd ale ciekawe wyniki! Mowi się, że Czechy są super pod względem statystyk powodzenia hmmm invicta chwali się 72% skutecznosci ciekawe co oni tak naprawdę biora pod uwagę?Jestem pod wrażeniem danych z tego posta:
Patrzcie jak daleko w rankingu są np Czechy czy Francja.Aneta Macur on Instagram: "Kolejna ciekawostka z konferencji ESHRE 🙂 Schematy, które Wam pokazuję, pochodzą z wykładu Christine Wyns, która prezentowała dane pochodzące z EIM (European IVF Monitoring) za rok 2019 (przesunięcie czasowe wynika z koniec
111 likes, 0 comments - instaembriolog on July 25, 2022: "Kolejna ciekawostka z konferencji ESHRE 🙂 Schematy, które Wam pokazuję, pochodzą z wykładu Christine Wyns, która prezentowała dane pochodzące z EIM (European IVF Monitoring) za rok 2019 (przesunięcie czasowe wynika z konieczności zebrania...www.instagram.com