reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Na cyklu naturalnym transfer robi się po n-dniach odpowiadających wiekowi zarodka, czyli przykładowo owulacja w niedzielę, transfer w piątek dla 5-dniowej blastocysty.
Chociaż na tym forum, które było niedawno w Mediolanie mój lekarz powiedział mi, że ostatnie badania pokazują, że nawet 1 dzień opóźnienia nie przekłada się na współczynnik żywych urodzeń.
O to ciekawe, to jakby te testy ready i przesunięcia okna o 6h były marketingowym chwytem?

reklama
O to ciekawe, to jakby te testy ready i przesunięcia okna o 6h były marketingowym chwytem?
Sama robiła te testy i to na cyklu naturalnym i na cyklu sztucznym. Robiłam je w 2019. Forum było w I-szyn tygodniu lipca 2022 więc być może coś się zmieniło. Nie interesuje mnie już ten temat tak bardzo więc nie kontynuowałem rozmowy z lekarzem na ten temat, sama też nie szukałam materiałów z forum by je poczytać.

Ja kiedyś prawie zemdlałam na spacerze. Na szczęście zdążyłam usiąść na ławce i jakoś przeszło
Właśnie tego się boję. Ja niestety odleciałam całkowicie. Boje się bo jak będę sama w domu to nie wiem jak to się może skończyć, czy sama wrócę czy co?
Boje się na maksa przez wczorajszą sytuację.
Mama z siostrą mnie ratowały to mówiły że miałam odchylona głowę do tyłu, oczy do połowy otarte, biała twarz i sine usta...
Wyszłam na zewnątrz bo myślałam że jak poczuje powietrze to mi przejdzie ale niestety usiadłam i nic więcej nie pamiętam....

Właśnie tego się boję. Ja niestety odleciałam całkowicie. Boje się bo jak będę sama w domu to nie wiem jak to się może skończyć, czy sama wrócę czy co?
Mama z siostrą mnie ratowały to mówiły że miałam odchylona głowę do tyłu, oczy do połowy otarte, biała twarz i sine usta...
Wyszłam na zewnątrz bo myślałam że jak poczuje powietrze to mi przejdzie ale niestety usiadłam i nic więcej nie pamiętam....
Mierz sobie ciśnienie i badaj poziom glukozy w domu. Ciąża rządzi się swoimi prawami, ale nie zaszkodzi sprawdzić czy czasem nie miewać spadków glukozy lub skoków ciśnienia.

Dziewczyny, ale się denerwuje przed jutrzejszą wizyta😱😱😱😱cały dzień myślę, że nic lekarz nie zobaczy mówię Wam jakieś ogromne szaleństwo mam w głowie😭😭

Jak tylko się gorzej poczujesz to się kładź na podłodze i nogi żeby były trochę wyżej. Na ulicy robiłabym to samo. Przy omdleniach i zemdleniach trzeba szybko reagować. Jak położysz się od razu to nie stracisz przytomności. Lepiej się położyć niż rąbnąć o coś.

Jak tylko się gorzej poczujesz to się kładź na podłodze i nogi żeby były trochę wyżej. Na ulicy robiłabym to samo. Przy omdleniach i zemdleniach trzeba szybko reagować. Jak położysz się od razu to nie stracisz przytomności. Lepiej się położyć niż rąbnąć o coś.
U kobiet w ciąży nie kładzie się na plecach na płasko w takiej sytuacji tylko coś trzeba podłożyć pod prawy bok - przechylić kobietę na lewą stronę. Jeśli dobrze to pamiętam...

reklama
Do góry