reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny. Jakie badania jeszcze moge zrobic? Co jeszcze...? Komórki nk bez sensu mysle bo i tam mam encorton 10 mg brac od transferu
Mam mutację pai i mthfr
Endometriozę
- Ana 1 i ana 3 negatywne
- Zespół antyfosfolipidowy, trombofilia i toczeń wykluczone
Niedoczynniśc tarczycy
Hiperinsulinemia i hipoglikemia reaktywna
Jajowody udrożnione
Nasienie męża bardzo dobre
Kariotypy dobre
Synka mam z 1 cyklu i 2 biochemy.
Musze na wlasna reke szzukac ...takie realia austrii
Ja bym zrobiła Kir'y często gęsto okazuje się że kobiety które mają już dzieci nie mogą zajść w kolejną ciążę ... Po wyrażeniu acoffilu udaje się.

reklama
@Lebkuchen_mum , moja koleżanka podchodziła do in vitro z endometrioza 4 stopnia. Od lekarza usłyszała,że u niej najlepszy efekt do uzyskania zarodków to byłyby dwie następujące po sobie procedury (niby przy drugiej jest szansa na uzyskanie lepszych zarodkow). U niej to się sprawdziło, bo z tej pierwszej nie uzyskała zadnych zarodków,a z drugiej dwa zarodki,z czego z jednego urodziła synka. Słyszałaś może o takiej teorii? Ciężko mi zweryfikować na ile są to sensowne informacje,powtarzam tylko to co mi kiedyś wspomniała. Moze warto byloby podpytać swojego lekarza? 😊
Szczerze nie słyszałam. Z tego co czytam to niby najlepiej jest najpierw wprowadzić organizm w stan sztucznej menopauzy na 3-6 msc potem stymulacja i transfer mrozaczka. Operacja tez daje niby dobre efekty pozniejszemu transferowi ale u mnie obawiam sie że potem jajniki nic by nawet nie wyprodukowały już wiec mysle nad ta menopauza ale bede rozmawiac z lekarzem na kolejnej wizycie. Mysle ze za jakies 2 tyg bd konsultacja. Zobacze jakie ma pomysły. Narazie czuje, że endo mocno zareagowała na hormony 😪 3 komórki a endo najedzona na maxa 😑

Ja bym zrobiła Kir'y często gęsto okazuje się że kobiety które mają już dzieci nie mogą zajść w kolejną ciążę ... Po wyrażeniu acoffilu udaje się.
Wlasnie tylko nie wiem czy tutaj wierzą w immunologie 😭
Chodzi o badanie genotypowania kir prawda? To co wychodzi np kir aa lub bx. Musze dokladna nazwe im podac. Na pewno chce to zrobic. Najwyzej do pl pojade ale co z tego jak ich moze nie obchodzic wynik jesli nie wierza w immuno 😪

reklama
Do góry