reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja mam krótkie cykle więc wizyty miałam częste żeby nie przegapić owulacji zwykle 2-3 dc i potem co 2-3 dni badanie progesteronu, estradiolu i lh i USG. Ostatnia wizyta żeby potwierdzić owulację, potem 5 dni oczekiwania i transfer. Natura nie raz pokrzyżowała nam plany, w sensie, że transfer wypadał na niedzielę lub swieto i cykl stracony. Mimo wszystko uważam, że warto na naturalnym. Zdrowiej bez sztucznych hormonów, a jak transfer się uda to bardzo duża oszczędność w kolejnych tygodniach ciąży ( na sztucznym leki wychodziły mnie koło 1000zl na tydzień). Na naturalnym nie musisz brać NIC poza kwasem foliowym :)
A ile trwa Twój cykl, że się tak wścibsko zapytam? Mi lekarz po nieudanej stymulacji kazał przyjść dopiero 3-4 dni po skończonym okresie, żeby zobaczyć czy lecimy na naturalnym. Próbowaliście na sztucznym? Jeśli tak, to jakie rezultaty?
Mi stymulacja zupełnie nie wypaliła. Teraz jak miałam po niej okres to 3 dni, a z reguły mam koło 6. Na tych hormonach to mi tam nic nie "urosło" ;)

Progesteron na wszelki wypadek czy miałaś za niski?
W poprzednich transferach mialam niski na cyklach sztucznych. Dodatkowo lekarka wiedziala, ze na ten transfer baaardzo dlugo czekalismy (rok) bo ciagle cos wypadalo i mysle, ze bala sie, ze niski progesteron moze nam przeszkodzic i ta przeszkode chciala wyeliminować juz na początku.

W poprzednich transferach mialam niski na cyklach sztucznych. Dodatkowo lekarka wiedziala, ze na ten transfer baaardzo dlugo czekalismy (rok) bo ciagle cos wypadalo i mysle, ze bala sie, ze niski progesteron moze nam przeszkodzic i ta przeszkode chciala wyeliminować juz na początku.
I jaki miałaś progesteron w dniu transferu ?? Mój lekarz mówił ze 10 wystarczy do transferu

reklama
A dziękuję kochana bardzo mocno! Ściskam! Ja i tak już jestem szczęśliwa, że mamy zarodki , 2 są zdrowiutkie, jeden czeka w kolejce z 6 doby ale w głębi serca czuję, że mam 2 chlopakow i dziewczynkę (jeden chłopak na 100%, bo niestety szwagierka się wydała przez czysty przypadek) ♡ a czy się przyjmą to już nie ode mnie zależy 😊tylko czy one będą chciały z nami zostać , będą miały fajnych rodziców 😋 i takiej myśli się trzymam ! ♡

Edit.
Ktoś kiedyś napisał, że podobno te zarodki, które potrzebują więcej czasu to dziewuchy , zobaczymy czy u Nas się to sprawdzi ♡
A to chyba ja pisałam :)
Z dwóch procedur uzyskałam 3 zarodki z 6 doby i to były/są (bo dwie nadal na zimowisku) dziewczyny oraz 5 zarodków z 5 doby, z czego wiem, że 3 to chłopcy (2 transfery nieudane, płeć nieznana, brak badań genetycznych). Z pewnością to żadna zasada, może tak się zdarza faktycznie częściej, u mnie teoria mojej gin się sprawdziła :D Twoje zarodki mają ogromny potencjał, będę im kibicować!

A nie kusi Cię, żeby sprawdzić na wynikach płeć? Ja też początkowo miałam wątpliwości co do poznania płci, także rozumiem decyzje :) Trzymam za Ciebie wyjątkowo mocno kciuki! Czuć od Ciebie dobrą energię

Do góry