reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No faktycznie nie jest to jakaś wysoka rezerwa.. Bo czasem AMH wysokie jest i nie ma objawów PCOS. Obecnie PCOS to duży wór do którego wrzuca się wszytko.
A nie każda kobieta z PCOS jest bezpłodna. Tak naprawdę wysokie AMH to tez wysoka płodność. To kobiety po 43rz które da się wystymulowac tak, żeby otrzymać z 20 dojrzałych komórek jajowych. W sensie PCOS nie jest jakąś straszną sprawą w moim mniemaniu. Rekordzistka miała AMH 20 :-) w wieku 30l.
Ja w wieku 30l AMH 8,6.
Ja w wieku 32 lat amh mialam 22...

Z 10-15 minut. W Gamecie sala zabiegowa jest połączona z jednym z gabinetów. Po mnie nie było żadnego zabiegu, byłam tam tylko ja i mój lekarz. Więc zrobił mi IUI, poszedł przyjąć jedną pacjentkę i wypisać mi recepty - w tym czasie powiedział, że mam leżeć tam gdzie leżę 🤣.
To zmienia postać rzeczy :-) Ja z moją IUI przychodziłam zawsze wciąć się w standardową kolejkę, z termosem nasienia pod pachą ;-) . Lekarz przyjmował mnie więc pomiędzy pacjentkami, także nie ma mowy o przedłużaniu dodatkowo...
Zresztą we właściwej klinice też jest taka zasada wg ich ulotek: przyjść z półpełnym pęcherzem na inseminację, po minucie zejść z fotela i do toalety ;-)

Ja zawsze miałam taki pełny ze już mnie bolał 🤣
Mój transfer był bardzo komfortowy, poszłam z pełnym pęcherzem, lekarz kazał mi pójść się wysiusiać, i robiliśmy pod USG ale z pustym. Może znaczenie miał fakt, ze już dwukrotnie rodziłam, ale nie sądzę. Lekarz poradził sobie super. Transfer udany, płyta nagrana.

reklama
Do góry