Nelka85
Fanka BB :)
Napisze co miałam w stymulacji przed punkcją (byłam stymulowana zastrzykami łącznie rok)Właśnie, drogie Panie... Czy mogłybyście się podzielić swoimi statystykami?
Jakie dawki stymulacji - i jaki lek?
Ile pobranych komórek?
Ile dojrzałych?
Ile zarodków?
Ile zostało i nadawało/nadaje się do transferu?
Od 4dc do 11dc - bemfola 225
12dc do 14dc - Mensinorm 225 + orgalutran 0.25
14dc - jeszcze coś tu było ale nie pamiętam już co (w tym dniu kulam się z 7 x)
Pobrano 19 z czego 16 było ok.
Próba zapłodnienia na 10 (6 zutylizowanio)
Zapłodniło się 8
3 dobę przeżyły 3
W 5 dobie zamrożono 3
5aa (we mnie 30tc)
2x 4aa czekają na swoją kolej
2 dni po odstawieniu dupka. Normalnie mam po 2 tygodnie a ten trwał 5 dniDziewczyny, które miałyście odroczony transfer po punkcji. Kiedy dostalyscie okresu? I czy to było po odstawieniu progesteronu czy w trakcie brania?
Bo dostałam Dupka na 10 dni od jutra ale jakby zaczęło się krwawienie to mam go odstawić. I nie wiem czy spodziewać się, że okres za dwa tygodnie czy różnie to bywa.
Na mnie ani aromek ani clo nie działały. Byłam stymulowana zastrzykami do naturalnych prób (mąż ma świetna sperme)Weź pod uwagę że w Polsce zwykle stymulacja do IUI jest Aromkiem albo Clo a nie gonadotropinami. U mnie była brała pod uwagę w takim sensie, że reagowałam na bardzo małe dawki (pół tabletki Clo) mając po 2-3 pecherzyki.
Miałam mieć pełny ale pylam godzinę wcześniej zrobić wyniki z krwi i zapytałam czy mogę iść do WC jeszcze. Poszłam. Otworzyłam butelke, żeby nadrobić a dr przyszedł, że ma okienko i zrobi mi teraz - był bardzo pustyBardzo szybko ! Uczucie jak przy zwykłym badaniu ginekologicznym , trzeba mieć tylko pełny pęcherz moczowy bo lepiej widać macicę wtedy . Wszystko trwa z 10-15 minut