reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Właśnie wiem z tym pęcherzem ale u mnie troche problem bo mam nadreaktywny i wydaje mi sie, że zaraz sie posikam OKROPNE UCZUCIE a wcale dużo tego moczu nie jest. Nie wiem jak dam rade 😪 pełny to znaczy tak że po prostu wiesz, że musisz czy tak, że już jest na maxa ciężko?
Weź pod uwagę, że w tym czasie naciskają Ci głowicą USG na brzuch i jednocześnie grzebią w pochwie :p. Jakbyś miała taki na maxa to byś tego nie wytrzymała ;).

*mam doświadczenie z IUI ale wyobrażam sobie, że transfer wygląda podobnie ;)

reklama
Weź pod uwagę, że w tym czasie naciskają Ci głowicą USG na brzuch i jednocześnie grzebią w pochwie :p. Jakbyś miała taki na maxa to byś tego nie wytrzymała ;).

*mam doświadczenie z IUI ale wyobrażam sobie, że transfer wygląda podobnie ;)
Ehh no wlasnie 😂
Niby mówili, ze jak mam tyłozgięcie to nie musi być aż tak pełny

No ja prawie dziś nie wytrzymałam 😅ale dałam radę jakoś ☺️
Obym się więc nie posikała bo juz mnie tam dobrze kojarzą 🤣 po punkcji jeszcze na fazie (ja nic nie pamiętam ale mój nagrał filmik 🤦‍♀️) smiałam się prze okropnie jadąc na wózku do drugiej sali a potem zaczęłam gadać do mojego, że musimy umyć śmietnik i że kot się zerzygał na krzesło 😆 (miał się o tym akurat nie dowiedzieć a kosz dalej nie wiem który mam umyć i w jakim celu). Dobrze, że to po polsku mówiłam i nikt nie rozumiał plus byliśmy akurat sami bo byłoby mi jeszcze bardziej wstyd.
A punkcją byłam tak przejęta, że ubrałam koszulę, kapcie, siadam na fotel ginekologiczny a zapomniałam zdjąć majtek 😆

Właśnie, drogie Panie... Czy mogłybyście się podzielić swoimi statystykami?
Jakie dawki stymulacji - i jaki lek?
Ile pobranych komórek?
Ile dojrzałych?
Ile zarodków?
Ile zostało i nadawało/nadaje się do transferu?
Menopur i gonapeptyl dawek już nie pamietam
31 pęcherzyków
26 pobranych komórek
17 dojrzałych
6 komórek poszło do zapłodnienia i 11 zamrozono
5 zarodków (3 z 5 doby i 2 z 6 doby)

Właśnie wiem z tym pęcherzem ale u mnie troche problem bo mam nadreaktywny i wydaje mi sie, że zaraz sie posikam OKROPNE UCZUCIE a wcale dużo tego moczu nie jest. Nie wiem jak dam rade 😪 pełny to znaczy tak że po prostu wiesz, że musisz czy tak, że już jest na maxa ciężko?
To zalezy tez od lekarza. U mnie wolal pusty ;)

reklama
To naprawdę z czystej ciekawości ;-) Tu na miejscu widzę ciągle te same leki, które dziewczyny wymieniają, czasem się zastanawiam, czy to jakiś abonament, czy ktoś je w ogóle dobiera :p
Leki zależą od tego jaki protokół preferuje klinika. I jakie leki u nich działają. Jest ich mnóstwo. Geberalnie zaczyna się od standardu. Krótki albo długi protokół w zależności od AMH.I menopur lub gonal.
Nie mam PCOS. Co to jest double trigger?

Edit
Doczytałam co to jest. Dostałam Ovitrelle + 2 razy Gonapeptyl więc zdaje się, że właśnie ten double trigger ;).
a jakie masz AMH i ile masz lat?

Do góry