reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Właśnie, drogie Panie... Czy mogłybyście się podzielić swoimi statystykami?
Jakie dawki stymulacji - i jaki lek?
Ile pobranych komórek?
Ile dojrzałych?
Ile zarodków?
Ile zostało i nadawało/nadaje się do transferu?
Trzymam mocno kciuki za wizytę! Tak więc , miałam najpierw antykoncepcje 2 tyg., potem dostałam @ i następnie Menopur 150 przez 9 dni, luteina pod język od 4 dnia, na koniec 2 razy gonapeptyl, który mnie uczulił, pecherzyki mialam strasznie nierówne niestety :( myślę, że przez to na 11 komórek pobranych 5 było dojrzałych:) nie zdążyły pozostałe tak myślę:) wszystkie się zapłodniły i powstaly 3 zarodki klasy 2x z 5 doby 5.1.2 i 1x z 6 doby 5.2.3 :), a 2 z nich są badane pgs :) czekamy na wyniki 😇 wiek 27 lat i przez to nie miałam transferu świeżego, bardzo się bali hiperki stąd też taka dawka menopuru, a i mąż chciał badać zarodki, kariotypy nasienie ok

reklama
Dziewczyny, które miałyście odroczony transfer po punkcji. Kiedy dostalyscie okresu? I czy to było po odstawieniu progesteronu czy w trakcie brania?

Bo dostałam Dupka na 10 dni od jutra ale jakby zaczęło się krwawienie to mam go odstawić. I nie wiem czy spodziewać się, że okres za dwa tygodnie czy różnie to bywa.
Ja po punkcji dostalam okres po 5 dniach, tylko że nie brałam dupka , więc szybciutko , ale trwał 8 dni :o

Dziewczyny, trzymam za Was bardzo mocno kciuki, będę się odzywać w miarę możliwości, zrobiliśmy sobie wypadzik przed tym wszystkim co nas niedługo czeka, no wiecie piweczko drineczki i opierdzielanko 😁 transfer będzie gdzieś na początku sierpnia jak endometrium będzie ładne, 18.07 wizyta teraz czekamy na wyniki pgs , buziaczki , pięknego dnia, ✊ za transfery, piękne blastki i ciąże♡!

Pytałam zanim mnie wypuscili. Powiedział, że kłuł wszystko jak leci, bez względu na rozmiar - szybciej się lepiej poczuję. I gdyby kłuł tylko te na oko dojrzałe to by przekłuł 9-10 i z tego 6 to jest dobra statystyka.

Powiedział też, że to nie świadczy o jakości moich komórek tylko o tym, że słabo zareagowałam na leki ale leki miałam asekuracyjnie i niezbyt dużo, bo tak jest lepiej za pierwszym razem niż pojechać w hiperstymulację bez hamulców.

Embriolodzy mają dawać znać na bieżąco, zobaczymy co z tego będzie 🤷. Lekarz powiedział, że szału nie ma ale jak na pierwszy raz to wygląda po prostu w porządku.

Pogadam też z moim lekarzem jak będzie przygotowanie do transferu, bo ten od piątku do dzisiaj to nie jest mój lekarz prowadzący - moj miał trzy dni urlopu akurat.
Jak tak mało komórek dojrzałych to znaczy ze rosną niejednorodnie. Nie masz PCOS? To charakterystyczne dla PCOS. Wtedy trzeba dać double trigger.

reklama
Do góry