reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Właśnie, drogie Panie... Czy mogłybyście się podzielić swoimi statystykami?
Jakie dawki stymulacji - i jaki lek?
Ile pobranych komórek?
Ile dojrzałych?
Ile zarodków?
Ile zostało i nadawało/nadaje się do transferu?

reklama
Ile pobranych komórek?
Ile dojrzałych?
Ile zarodków?
Bemfola 225 i orgalutran
3 komórki
Wszystkie dojrzałe
Wszystkie zapłodnione
2 zarodki dobre do transferowania

Edit.
Amh 2.2 waga 44 kg wzrost 159 cm
Troche za wysoke fsh

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Z jednej strony fajnie ze j

Z jednej strony super ze sa dojrzałe komorki gotowe do zapłodnienia.
Ale bardzo duzo niedojrzałych 😕
Zapytasz lekarza z czego moze to wynikać ?
Pytałam zanim mnie wypuscili. Powiedział, że kłuł wszystko jak leci, bez względu na rozmiar - szybciej się lepiej poczuję. I gdyby kłuł tylko te na oko dojrzałe to by przekłuł 9-10 i z tego 6 to jest dobra statystyka.

Powiedział też, że to nie świadczy o jakości moich komórek tylko o tym, że słabo zareagowałam na leki ale leki miałam asekuracyjnie i niezbyt dużo, bo tak jest lepiej za pierwszym razem niż pojechać w hiperstymulację bez hamulców.

Embriolodzy mają dawać znać na bieżąco, zobaczymy co z tego będzie 🤷. Lekarz powiedział, że szału nie ma ale jak na pierwszy raz to wygląda po prostu w porządku.

Pogadam też z moim lekarzem jak będzie przygotowanie do transferu, bo ten od piątku do dzisiaj to nie jest mój lekarz prowadzący - moj miał trzy dni urlopu akurat.

Ile pobranych komórek?
Ile dojrzałych?
Ile zarodków?
1 stymulacja
Menopur 1200
Gonapeptyl
Gonal po 300
Elonva
6 pobranych - 6 dojrzałych i zapłodnionych - 1 zarodek

2stymulacja te same leki
8 pobranych - wszystkie dojrzałe i zapłodnione-2 zarodki

Mam wyniki. Biore 15 mg euthyroxu codziennie. Czyli 25 mg co 2 dni ale ten wynik jest za wysoki. Ma byc okolo 1.5 czy wziac teraz po 50 mg przez kilka dni zeby szybko zbic? Uprzedzam tu nie ma endokrynologow i rodzinny sie tym zajmuje a nie maja specjalizacji i zqwsze wypisuja 50. Jak mialam mniejszy niz teraz to kazala mi 50 brac co bylo kosmiczne. Udawalo sie na dawce 25 mg co 2 dni utrzymywac poziom 1 - 1.5 ale teraz chyba orzez te hormony mi tak skoczylo. Prosze pomozcie w dawkowaniu, dopiero sie umowie do endokrynologa w pl online ale nie znajde wizyty na juz.

Załączniki

• Screenshot_20220704-124642_Word.jpg
    Screenshot_20220704-124642_Word.jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Ile pobranych komórek?
Ile dojrzałych?
Ile zarodków?
Tylko że dawki zależą pewnie też od wagi, wieku, AMH. Nie wiem czy to będzie miarodajne :p. Spisze jak będę w domu, tym bardziej że ja brałam jeszcze Aromek.

Do góry