reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Luteina jest aplikowana aplikatorem i to jest mało fajne ale z luteiny nie wypływa tyle ile z cyclogestu...
W ciąży nie używa się aplikatora (nawet w ulotce jest napisane).
Ciężko wchodzi, żeby nie mieć infekcji musiałam codziennie resztki wydłubywać a cyclogest właśnie sam wypłyną.
Czemu tesknilas? Cyclogest lepszy? Czemu ci w takim razie zmienił?
Cyclogest jest w większej dawce. Ja po odstawieniu w 12tc po 2 tygodniach znowu musiałam brać ale wystarczyły mniejsze dawki.

A kiedy robisz?
[/QU
W poniedziałek progresteron 😀a w piątek drugi raz i bd 6t to i zrobię betę. Chodź ja wiem jak to się zakończy😒miałam 2 transfery pierwszy biochemiczna drugi lekko drgnęła beta i spadła. Coś z imunologia ale chciałam zabrać ostatni zarodek i może podejdziemy jeszcze za rok albo 2 musimy kasy uzbierac bo te badania ponad 3 tysiące punkcja transfery więc dopóki nie bd miała na konie 20tysiecy nie zaczynam 😀

W ciąży nie używa się aplikatora (nawet w ulotce jest napisane).
Ciężko wchodzi, żeby nie mieć infekcji musiałam codziennie resztki wydłubywać a cyclogest właśnie sam wypłyną.

Cyclogest jest w większej dawce. Ja po odstawieniu w 12tc po 2 tygodniach znowu musiałam brać ale wystarczyły mniejsze dawki.
Mam nadzieje, że mi cyclogest nie zamienią w razie co. Miałam w ciazy z synkiem arefam (odpowiednik luteiny) ale wlasnie w kapsułce mniejsza dawka i infekcje ciągle miałam.

Tak mi was szkoda, że tyle kosztuje w polace pragnienie dziecka 😭😭😭 u nas dofinansowanie, refundacja leków a nawet nieraz zwolnienie całkowicie z opłat za wszystkie leki jakie sie wykupuje na recepte. Wiem, że gdybym na obecna chwile w pl mieszkala (chcemy zjechac za 3/4 lata) to by mnie nie było stać na in vitro przy budowie domu, polskich zarobkach i cenach. Straszne to jest. W uk chyba nawet 100% pokrywają z tego co kojarze

Tak mi was szkoda, że tyle kosztuje w polace pragnienie dziecka 😭😭😭 u nas dofinansowanie, refundacja leków a nawet nieraz zwolnienie całkowicie z opłat za wszystkie leki jakie sie wykupuje na recepte. Wiem, że gdybym na obecna chwile w pl mieszkala (chcemy zjechac za 3/4 lata) to by mnie nie było stać na in vitro przy budowie domu, polskich zarobkach i cenach. Straszne to jest. W uk chyba nawet 100% pokrywają z tego co kojarze
Niestety ja też miałam dofinansowanie, ale pomimo to i tak to wszystko kosztuje. Podeszłam 3 razy i zobaczymy co dalej życie przyniesie. 😀

Niestety ja też miałam dofinansowanie, ale pomimo to i tak to wszystko kosztuje. Podeszłam 3 razy i zobaczymy co dalej życie przyniesie. 😀
ja mam dofinansowanie z woj mazowieckiego a i tak wydałam koło 15 tys. To moje pierwsze podejście, leków do stymulacji z racji na wiek nie miałam refundowanych, tylko wszystkie pełnopłatne.

reklama
ja mam dofinansowanie z woj mazowieckiego a i tak wydałam koło 15 tys. To moje pierwsze podejście, leków do stymulacji z racji na wiek nie miałam refundowanych, tylko wszystkie pełnopłatne.
My też mieliśmy dofinansowanie. Ale to tylko 5 tys. Kropla w morzu.
Mieliśmy 6 IUI, prawie 4 lata starań. Kasy ogrom poszedł... wszystkie wizyty, monitoringi, badania ktore sa ważne pol roku itp. Teraz in vitro... Ogromne pieniądze, ogromne...
W procedurze nie badaliśmy np zarodków i nie robiliśmy immunologi.

Do góry