reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
2 dni po punkcji a mnie tak okresowo boli, kłują jajniki troche i jestem taka wzdęta. Myślicie, że wina endometriozy czy brania sporej dawki progesteronu?

W jakim czasie cyclogest dopochwowy się wchłania? Wystarczy jak poleżę 30 minut? Potem wypada reszta a nie wiem czy się zdąży wchlonąć w tym czasie. Na noc to wiadomo ide spać ale w dzień to raczej moge max 30 minut poleżeć, nie więcej bo nie ma jak.
Ja brałam 4x dziennie cyclogesy. Praca stojąca. Do WC szlam sobie włożyć i potem łaziłam. Tylko zakładałam podpaskę która wywalałam po godzinie. Dr mówił, że to co ma się wchłonąć to się wchłoni.

Później już w ciąży jak mi się dr zmienił to miałam luteinę dopochwową i bardzo tęskniłam za cyclogestem.

Ja brałam 4x dziennie cyclogesy. Praca stojąca. Do WC szlam sobie włożyć i potem łaziłam. Tylko zakładałam podpaskę która wywalałam po godzinie. Dr mówił, że to co ma się wchłonąć to się wchłoni.

Później już w ciąży jak mi się dr zmienił to miałam luteinę dopochwową i bardzo tęskniłam za cyclogestem.
Luteina jest aplikowana aplikatorem i to jest mało fajne ale z luteiny nie wypływa tyle ile z cyclogestu...

reklama

Czemu tesknilas? Cyclogest lepszy? Czemu ci w takim razie zmienił?

Do góry