eij
Fanka BB :)
Ja nie miałam żadnych takich zaleceń. Byłam na wizycie, lekarz zbadał hormony i ustalił termin transferu na za tydzień. To wszystkoSztuczny cykl
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja nie miałam żadnych takich zaleceń. Byłam na wizycie, lekarz zbadał hormony i ustalił termin transferu na za tydzień. To wszystkoSztuczny cykl
Stwierdziłam, że zbadam. Tu tak nie sprawdzają wszystkiego a mam uraz po poprzedniej ciąży w sprawie progesteronu i sobie zbadamJa bym nie badała na własną rękę. Skoro lekarz nie widzi potrzeby to uważam że dodatkowe stresowanie się wynikiem nie ma sensu. Mi nie badali progesteronu przed transferem
Dzisiaj myślałam o tym samym. 2x dziennie to co 12 h. Ale przecież noc jest krótsza niż dzień. Ja aplikuje około 18-19 wieczorem, wykapana już staram się leżeć. Rano mam budzik, godzinę przez wstaniem. Czyli około 5, czasami nawet około 4. I wtedy aplikuje. Nie zachowuje odstępu 12 godzin bo właśnie jak się nie położę to wszystko wylatuje...W jakim czasie cyclogest dopochwowy się wchłania? Wystarczy jak poleżę 30 minut? Potem wypada reszta a nie wiem czy się zdąży wchlonąć w tym czasie. Na noc to wiadomo ide spać ale w dzień to raczej moge max 30 minut poleżeć, nie więcej bo nie ma jak.
No wlasnie ja narazie mam 2x dziennie wiec biore 23 jak klade sie spac i juz nie wstaje i o 11 po czym leze 30 minut ale od transferu mam brac 3x dziennie wiec jeszcze w poludnie to ja nie wiem jak to zrobic zeby sie to wchlanialo a co dopiero jak sie pracujeDzisiaj myślałam o tym samym. 2x dziennie to co 12 h. Ale przecież noc jest krótsza niż dzień. Ja aplikuje około 18-19 wieczorem, wykapana już staram się leżeć. Rano mam budzik, godzinę przez wstaniem. Czyli około 5, czasami nawet około 4. I wtedy aplikuje. Nie zachowuje odstępu 12 godzin bo właśnie jak się nie położę to wszystko wylatuje...
Nie wiem które zło lepsze...
Nie ma się czym stresować to co ma się wchłaniać na 100% się dostanie do organizmu. A wyplywa resztka która jest uwzględniania jako strata w leku także bez obawNo wlasnie ja narazie mam 2x dziennie wiec biore 23 jak klade sie spac i juz nie wstaje i o 11 po czym leze 30 minut ale od transferu mam brac 3x dziennie wiec jeszcze w poludnie to ja nie wiem jak to zrobic zeby sie to wchlanialo a co dopiero jak sie pracuje
5-10min wystarczy. W zyciu nie lezalam 30minW jakim czasie cyclogest dopochwowy się wchłania? Wystarczy jak poleżę 30 minut? Potem wypada reszta a nie wiem czy się zdąży wchlonąć w tym czasie. Na noc to wiadomo ide spać ale w dzień to raczej moge max 30 minut poleżeć, nie więcej bo nie ma jak.
Ok to super dziekuje5-10min wystarczy. W zyciu nie lezalam 30min
To co wyplywa nie ma znaczenia. Prog sie wchlonie