reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Musiała bys zadzwonić i się dowiedzieć . Wiem że gdzieś w Trójmieście ale gdzie .... ale nie w każdej diagnostyce ... Na pewno Ana , kir'y i trombofilie można robić ... Ale Allo mrl i crossmat również gdzieś można . Najlepiej jak bys się zapytała na forum pasnikowym na FB .
Ps. Znalazłam taką informację na forum z maja tego roku ...Hej,

Nie znalazłam tej informacji na grupie, a może się przydać dla osób z Trójmiasta.

Allo-MLR i Cross-match można badać we wtorki 12-14 w Diagnostyce na Wenty w Gdynii.
Należy nie jeść 3h przed badaniem.
Koszt za dwie osoby MLR ok 1350, Cross-match 535 +6,5 pobranie/osoba.

-------------------------------------
Salve Medica w Warszawie badania we wtorek 10:30-16:30. Trzeba się umawiać na godzinę.
Cena za parę: Allo-MLR 700 i LCT zamiast Cross-match 800zl

--------------------------------
APC Łódź - 700zł Allo-MLR i 300 Cross-match
Środy 13-15, ewentualnie wtorki 15-17

Pani z APC powiedziała, że mogę w diagnostyce w Trójmieście, bo diagnostyka wysyła do nich. Niezłą marżę sobie nakładają..

------------------------------------
Jesteś cudowna, dziękuję 😘😘😘

reklama
Ja miałam badanie receptywnosci na naturalnym. W invicta gdańsk. Nie był to orginalny test era. Invicta robi coś podobnego. Badają receptywnosc i komórki nk maciczne 5 i 7 dpo. U mnie sporo to wniosło. Okazało się, że endometrium szybciej dojrzewa i miałam lekko za wysokie nk ( dostałam intralipid).
Dziękuję! Właśnie coś mi się kojarzyło że ty miałaś na naturalnym. Czyli jest sens robić bo może coś wyjść.
Jeszcze jedno pytanie. Jeśli dobrze pamiętam to chyba brałaś sildenafil na endo. To też było na tym cyklu naturalnym? Mój lekarz tego nie uznaje a czytałam sporo artykułów że jest zalecany.
Jak się czujesz? Jakie duże już są dzieciaczki? 🥰

Dziękuję! Właśnie coś mi się kojarzyło że ty miałaś na naturalnym. Czyli jest sens robić bo może coś wyjść.
Jeszcze jedno pytanie. Jeśli dobrze pamiętam to chyba brałaś sildenafil na endo. To też było na tym cyklu naturalnym? Mój lekarz tego nie uznaje a czytałam sporo artykułów że jest zalecany.
Jak się czujesz? Jakie duże już są dzieciaczki? 🥰
Hej, sildenafil brałam raz przed inseminacja jak miałam mega krótki cykl i endometrium nie nadazalo (owulacja w 7 dc), na endo pomógł, ale inseminacja sie nie udała. Zalecane przez moja ówczesna lekarkę z Invicty.
Przy transferze na cyklu naturalnym miałam tylko heparyne i intralipid. Super sprawa. Intralipid miałam w dniu transferu i potem jeszcze z dwa razu powtarzany co kilka dni.
Dzieci są super, kręcą się po brzuchu :) 465g i 440g

Dziewczyny mam pytanie odnoście encortonu . Czy On ma tylko wskaazanie immunologiczne ? Na nic innego nie pomaga ?
Bo chodzi o to ze Paśnik kazał mi go odstawić a mój ginekolog każe brać i właściwie nie wiem dlaczego … 🫣🫣

Hej, sildenafil brałam raz przed inseminacja jak miałam mega krótki cykl i endometrium nie nadazalo (owulacja w 7 dc), na endo pomógł, ale inseminacja sie nie udała. Zalecane przez moja ówczesna lekarkę z Invicty.
Przy transferze na cyklu naturalnym miałam tylko heparyne i intralipid. Super sprawa. Intralipid miałam w dniu transferu i potem jeszcze z dwa razu powtarzany co kilka dni.
Dzieci są super, kręcą się po brzuchu :) 465g i 440g
Ooo już takie duże 😱 Kiedy to zleciało. Życzę nudnej i spokojnej ciąży 😘

reklama
Hej dziewczyny dziś jestem po wizycie ponoć sam estrofem swietnie sobie daje radę. Ale nie jest to moja ostatnia wizyta bo w sobotę jadę znów i mamy wtedy ustalać konkretna datę transferu ;)
Super 👍 a ile miało twoje endo dzisiaj i który to dzień cyklu? Coś Ci dołożyli czy dalej sam estrofem?
Ja dzisiaj wzięłam pierwsza tabletkę estrofemu jeszcze 13 dni i wizyta 😱

Do góry