reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tylko, że ja mam endometrioze i zawsze mam bóle ale teraz po prostu są nasilone przez hormony 😔 musze aż przeciwbólowe zażyć ale w okresie okołoowulacyjnym też zawsze biore.
No na szczęście do spisu moich chorób nie należy endomenda. Tego by brakowało 😰 aczkolwiek pierwsze okresu po porodzie to prawie jak poród. Na szczęście teraz jestem na antykoncepcji i powoli ból się wycisza

reklama
No na szczęście do spisu moich chorób nie należy endomenda. Tego by brakowało 😰 aczkolwiek pierwsze okresu po porodzie to prawie jak poród. Na szczęście teraz jestem na antykoncepcji i powoli ból się wycisza
Ja takie porody mam co miesiac przy okresie W kwietniu mnie aż karetka wziela 😪 tez mam tyle chorób że w ogole tegi nie rozumiem...wszystkie choroby rodziny spadły na mnie. Fpsłownie zebrałam wszystko. Jedynie androgenowe łysienie dostała moja siostra 😔

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dajesz kochana nadzieje 😘 bo ja właśnie przygotowuje się do transferu takich leniuszków Mam mieć transfer 2 blastusiów z 6 doby klasy 4BC i 5BC

Powiem Ci taka ciekawostkę... 🙂
Moja gin powiedziała, że z jej obserwacji wynika (podkreślę, że to obserwacje, nie żadne badania naukowe), że te leniuszki częściej okazują się być dziewczynkami. Uważa, że dziewczynki są bardziej leniwe w warunkach laboratoryjnych, a mają absolutnie taki sam potencjał rozwojowy w brzuszku mamy co blastki z np 5tej doby. W drugiej procedurze miałam badane zarodki - mieliśmy 2 zarodki z 5 doby i 2 zarodki z 6 doby. Te z 5 doby - chłopaki, te z 6 doby - dziewczyny. Także jej teoria na mnie się sprawdza 🙈 dla mnie klasa zarodka to bardziej ciekawostka, każda blastocysta daje duża szanse na ciążę! Kiedy planujesz transfer?

Tu na kartce mam rozpisane wlasnie dnia w których jakie leki mam brac i kiedy co, badania ktore robiłam z krwii to mam wszystkie wyniki ja ale podczas stymulacji badań żadnych nie było. Wizyte mi zapisuja na karteczce. Ogólnie ona mierzyła jakieś 4 "kułeczka 😆😅" ale nie wiem czy to były jajwczka czy to ta cysta ale jej mina raczej mega słabo wyglądała...ogolnie klinike sobie mega chwale bo co nie napisze na email w godzinach otwarcia to odpisuja od ręki. No ale ogólnie zagranicą jest wszystko inaczej. Np w ciąży nie robi się co miesiac badań krwi. Tu się robi 3 razy! W ciągu całej ciąży. Ja miałam co miesiac bo sama wymuszałam od rodzinnego, na szczęście polka wiec bez problemu mi daje. No z tym, że trzeba sie na wizyte z tydzień wcześniej umawiać do niej. No ale to tylko w polsce tak do wszystkiego podchodzą z milionami badań. Niestety zagranicą zupełnie inne realia 😪 o ile terminy wszędzie błyskawiczne tak ciężko o dobrego specjalistę. Np oni nie wiedzą co to hiperinsulinemia, ostatnio byłam na sorze (miałam atak arytmii i musieli mi betablokery podać) to lekarz normalnie w google szukał co to hiperinsulinemia...i tak za każdym razem gdzie sie pytaja o schorzenia to oni nie wiedza co to i zdziwieni, że biore metformine 🤦‍♀️ niby medycyna na wysokim poziomie ale poziom olewactwa również.

Jeju ja mam takie okresowe bóle tego podbrzusza, promieniuja do ud i kręgosłupa jakbym conajmniej 10 jajek miała znieść a tu aż żal było patrzeć na to usg 🤣🤣🤣
To ja w takim razie dziękuję za nadgorliwość naszych lekarzy jak to czytam to szok 😶😶😶 nie skreślaj swoich jajeczek, jeszcze dużo może się zmienić:)

Powiem Ci taka ciekawostkę... 🙂
Moja gin powiedziała, że z jej obserwacji wynika (podkreślę, że to obserwacje, nie żadne badania naukowe), że te leniuszki częściej okazują się być dziewczynkami. Uważa, że dziewczynki są bardziej leniwe w warunkach laboratoryjnych, a mają absolutnie taki sam potencjał rozwojowy w brzuszku mamy co blastki z np 5tej doby. W drugiej procedurze miałam badane zarodki - mieliśmy 2 zarodki z 5 doby i 2 zarodki z 6 doby. Te z 5 doby - chłopaki, te z 6 doby - dziewczyny. Także jej teoria na mnie się sprawdza 🙈 dla mnie klasa zarodka to bardziej ciekawostka, każda blastocysta daje duża szanse na ciążę! Kiedy planujesz transfer?
Obecnie 4 dzień biorę juz estradiol 😊 ale dzwonili do mnie wczoraj z kliniki ze wyszła mi perwszy raz w życiu zła biocenoza pochwy i od wczoraj biorę gynalgin i we wtorek na wizytę i ponowne badanie 🙈 mam nadzieje, że będzie ok i transfer nie bedzie przekladany. Bo od ponad 3 miesiecy jestem na wyciszeniu macicy na diphereline i obecnie na leceniu immunologicznym…przełożenie wszystko skomplikuje. Jak coś transfer pewnie coś w okolichach 10 lipca

Dziewczyny, odebrałam epikryzę, powiedzcie mi od czego zależy dojrzałość komórek?? Ja na 11 aż 6 miałam niedojrzałych?? Czy to moja wina czy stymulacji? Nie mogli ich dojrzeć?

Dziewczyny, odebrałam epikryzę, powiedzcie mi od czego zależy dojrzałość komórek?? Ja na 11 aż 6 miałam niedojrzałych?? Czy to moja wina czy stymulacji? Nie mogli ich dojrzeć?
niedojrzałe czyli jeszcze nie były wystarczająco gotowe do zapłodnienia. To tak jak truskawka niby czerwona ale nie dostatecznie dojrzała by ja zjeść i będzie słodka 😊 właśnie jak pecherzyki nie rosną równo takie coś może się zdarzyć

niedojrzałe czyli jeszcze nie były wystarczająco gotowe do zapłodnienia. To tak jak truskawka niby czerwona ale nie dostatecznie dojrzała by ja zjeść i będzie słodka 😊 właśnie jak pecherzyki nie rosną równo takie coś może się zdarzyć
Dziękuję śliczne ♡ @Brakujemiwiary możesz mnie wpisać na 18.07 na wizytę przed transferem 😚

reklama
Do góry