reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kurcze dziewczyny od jutra dołączam orgalutran a ja dziś sie czuje jak na owulacje i mam śluz z krwią tak jak zawsze chwile przed owulacja. Chyba nie możliwe by do niej doszło w 7 dniu stymulacji?

Kuecze dziewczyny od jutra dołączam orgalutran a ja dziś sie czuje jak na owulacje i mam śluz z krwią tak jak zawsze chwile przed owulacja. Chyba nie możliwe by do niej doszło w 7 dniu stymulacji?
Tez się strasznie bałam!! Że już po wszystkim , sluz za przeproszeniem mogłam łyżkami wyciagac i też był lekko podbarwiony , robili Ci dzisiaj wyniki z krwi ? Estradiol progesteron i lh ?

Tez się strasznie bałam!! Że już po wszystkim , sluz za przeproszeniem mogłam łyżkami wyciagac i też był lekko podbarwiony , robili Ci dzisiaj wyniki z krwi ? Estradiol progesteron i lh ?
Nie robili. W ogóle nie ma tu badań krwi podczas procedury...chyba że w moim przypadku przy tak małej ilości jajeczek. Ale miałam usg wiec chyba byłoby widać? Endometrium mam 0.95 cm
Od wczorajszego wieczora mnie tak podbrzusze boli ale dziś już konkret razem z udami no i ten śluz z żywą krwią (mam tak na owulacje właśnie co miesiac). Troche sie teraz stresuje. Organizm tak reaguje przez leki czy faktycznie mogło już pęknąć jakieś jajeczko 😶😵

Nie robili. W ogóle nie ma tu badań krwi podczas procedury...chyba że w moim przypadku przy tak małej ilości jajeczek. Ale miałam usg wiec chyba byłoby widać? Endometrium mam 0.95 cm
Od wczorajszego wieczora mnie tak podbrzusze boli ale dziś już konkret razem z udami no i ten śluz z żywą krwią (mam tak na owulacje właśnie co miesiac). Troche sie teraz stresuje. Organizm tak reaguje przez leki czy faktycznie mogło już pęknąć jakieś jajeczko 😶😵
No ale wiesz ile konkretnie masz tych jajeczek i jakiej wielkości?

No ale wiesz ile konkretnie masz tych jajeczek i jakiej wielkości?
Nie. Pytałam ale powiedziała tylko, że jest kilka i że zobaczymy w poniedziałek jak to wygląda bo rosną nie równo. Pytałam też czy w takim razie jest sens robić punkcje na co ona że choćby był jeden to go wezmą. Także nie mam pojecia ile ich jest, nie chciala mówić ale z tego co widziałam na usg to jeden na pewno....i kilka malutkich.

Nie. Pytałam ale powiedziała tylko, że jest kilka i że zobaczymy w poniedziałek jak to wygląda bo rosną nie równo. Pytałam też czy w takim razie jest sens robić punkcje na co ona że choćby był jeden to go wezmą. Także nie mam pojecia ile ich jest, nie chciala mówić ale z tego co widziałam na usg to jeden na pewno....i kilka malutkich.
A nie wpisują tego do protokołu? Nie masz żadnej dokumentacji, którą dostajesz :)?

w Holandii tez zero badań krwi wiec to
Mnie nie dziwi.

reklama
A nie wpisują tego do protokołu? Nie masz żadnej dokumentacji, którą dostajesz :)?
ja tez nie dostałam nic, tylko w Polsce pacjent dostaje dokumenty. Moje wszystkie badania są u lekarza w systemie i nie mam do nich wglądu bo to nie ja jestem ich właścicielem tylko państwo bo ono pokrywa koszty - nie płace praktycznie za nic. Ale tez nie mogę sobie zrobić niczego na własna rękę. Jak raz poszłam zapytać o moje wyniki do rodzinnego dostałam odpowiedz ze są ok a wyników nie dostałam do reki.

Do góry