Ja tak mam piersi mnie bolą a z jedzeniem różnie bywaDziewczyny czy wam też podczas przyjmowania estrofemu było niedobrze, trudno coś zjeść oraz nabrzmiewały piersi z lekkim bólem ? Dziwnie działa na mnie ten lek ;(
reklama
Fajnie, że nie musicie płacić...ja tez nie dostałam nic, tylko w Polsce pacjent dostaje dokumenty. Moje wszystkie badania są u lekarza w systemie i nie mam do nich wglądu bo to nie ja jestem ich właścicielem tylko państwo bo ono pokrywa koszty - nie płace praktycznie za nic. Ale tez nie mogę sobie zrobić niczego na własna rękę. Jak raz poszłam zapytać o moje wyniki do rodzinnego dostałam odpowiedz ze są ok a wyników nie dostałam do reki.
Taki ogrom kasy się w to pakuje...
Ja aż nie liczę, wolę nie wiedzieć...
Artemida90
Fanka BB :)
No tylko np nie mogę sobie isc do labo i zrobić morfologii koedy tylko chce czy hormonów. Wszystko ze skierowaniem od lekarza który nie zawsze chce wypisać je bez powodu. Trzeba nieźle nakłamać o stanie zdrowia by dostać skierowanie. Dlatego nie ma kolejek u specjalistów bo trafiają tam dopiero już chorzy a nie diagnozujący się. No i bardzo uważają tutaj na samoleczenie. Paracetamol na wszystko co boli.Fajnie, że nie musicie płacić...
Taki ogrom kasy się w to pakuje...
Ja aż nie liczę, wolę nie wiedzieć...
L
Lebkuchen_mum
Gość
Samą tą kartke. Uciełam u góry tylko moje dane. Nic wiecej nie dostaje.A nie wpisują tego do protokołu? Nie masz żadnej dokumentacji, którą dostajesz ?
Załączniki
L
Lebkuchen_mum
Gość
No właśnie u mnie lekarz też ma wszystko w komputerze i ja nie mam do tego wglądu. Państwo pokrywa 70% kosztu związanego z in vitro. Wyniki z badan dostaje do ręki.ja tez nie dostałam nic, tylko w Polsce pacjent dostaje dokumenty. Moje wszystkie badania są u lekarza w systemie i nie mam do nich wglądu bo to nie ja jestem ich właścicielem tylko państwo bo ono pokrywa koszty - nie płace praktycznie za nic. Ale tez nie mogę sobie zrobić niczego na własna rękę. Jak raz poszłam zapytać o moje wyniki do rodzinnego dostałam odpowiedz ze są ok a wyników nie dostałam do reki.
lady_in_blue
ja tez nie dostałam nic, tylko w Polsce pacjent dostaje dokumenty. Moje wszystkie badania są u lekarza w systemie i nie mam do nich wglądu bo to nie ja jestem ich właścicielem tylko państwo bo ono pokrywa koszty - nie płace praktycznie za nic. Ale tez nie mogę sobie zrobić niczego na własna rękę. Jak raz poszłam zapytać o moje wyniki do rodzinnego dostałam odpowiedz ze są ok a wyników nie dostałam do reki.
Ja mam wszystko na jednej kartce - wyniki badań hormonalnych potrzebne do rozpoczęcia stymulacji, rozpisane dni na leki i USG, osobna tabelka jest gdzie lekarz wpisuje wynik monitoringu i jest tabelka na wyniki hormonów. I jeszcze pani z rejestracji z tyłu kartki dopisuje jest kolejna wizytaSamą tą kartke. Uciełam u góry tylko moje dane. Nic wiecej nie dostaje.
L
Lebkuchen_mum
Gość
Tu na kartce mam rozpisane wlasnie dnia w których jakie leki mam brac i kiedy co, badania ktore robiłam z krwii to mam wszystkie wyniki ja ale podczas stymulacji badań żadnych nie było. Wizyte mi zapisuja na karteczce. Ogólnie ona mierzyła jakieś 4 "kułeczka " ale nie wiem czy to były jajwczka czy to ta cysta ale jej mina raczej mega słabo wyglądała...ogolnie klinike sobie mega chwale bo co nie napisze na email w godzinach otwarcia to odpisuja od ręki. No ale ogólnie zagranicą jest wszystko inaczej. Np w ciąży nie robi się co miesiac badań krwi. Tu się robi 3 razy! W ciągu całej ciąży. Ja miałam co miesiac bo sama wymuszałam od rodzinnego, na szczęście polka wiec bez problemu mi daje. No z tym, że trzeba sie na wizyte z tydzień wcześniej umawiać do niej. No ale to tylko w polsce tak do wszystkiego podchodzą z milionami badań. Niestety zagranicą zupełnie inne realia o ile terminy wszędzie błyskawiczne tak ciężko o dobrego specjalistę. Np oni nie wiedzą co to hiperinsulinemia, ostatnio byłam na sorze (miałam atak arytmii i musieli mi betablokery podać) to lekarz normalnie w google szukał co to hiperinsulinemia...i tak za każdym razem gdzie sie pytaja o schorzenia to oni nie wiedza co to i zdziwieni, że biore metformine niby medycyna na wysokim poziomie ale poziom olewactwa również.Ja mam wszystko na jednej kartce - wyniki badań hormonalnych potrzebne do rozpoczęcia stymulacji, rozpisane dni na leki i USG, osobna tabelka jest gdzie lekarz wpisuje wynik monitoringu i jest tabelka na wyniki hormonów. I jeszcze pani z rejestracji z tyłu kartki dopisuje jest kolejna wizyta
Jeju ja mam takie okresowe bóle tego podbrzusza, promieniuja do ud i kręgosłupa jakbym conajmniej 10 jajek miała znieść a tu aż żal było patrzeć na to usg
Artemida90
a ja 36 i zero boluTu na kartce mam rozpisane wlasnie dnia w których jakie leki mam brac i kiedy co, badania ktore robiłam z krwii to mam wszystkie wyniki ja ale podczas stymulacji badań żadnych nie było. Wizyte mi zapisuja na karteczce. Ogólnie ona mierzyła jakieś 4 "kułeczka " ale nie wiem czy to były jajwczka czy to ta cysta ale jej mina raczej mega słabo wyglądała...ogolnie klinike sobie mega chwale bo co nie napisze na email w godzinach otwarcia to odpisuja od ręki. No ale ogólnie zagranicą jest wszystko inaczej. Np w ciąży nie robi się co miesiac badań krwi. Tu się robi 3 razy! W ciągu całej ciąży. Ja miałam co miesiac bo sama wymuszałam od rodzinnego, na szczęście polka wiec bez problemu mi daje. No z tym, że trzeba sie na wizyte z tydzień wcześniej umawiać do niej. No ale to tylko w polsce tak do wszystkiego podchodzą z milionami badań. Niestety zagranicą zupełnie inne realia o ile terminy wszędzie błyskawiczne tak ciężko o dobrego specjalistę. Np oni nie wiedzą co to hiperinsulinemia, ostatnio byłam na sorze (miałam atak arytmii i musieli mi betablokery podać) to lekarz normalnie w google szukał co to hiperinsulinemia...i tak za każdym razem gdzie sie pytaja o schorzenia to oni nie wiedza co to i zdziwieni, że biore metformine niby medycyna na wysokim poziomie ale poziom olewactwa również.
Jeju ja mam takie okresowe bóle tego podbrzusza, promieniuja do ud i kręgosłupa jakbym conajmniej 10 jajek miała znieść a tu aż żal było patrzeć na to usg
reklama
L
Lebkuchen_mum
Gość
Tylko, że ja mam endometrioze i zawsze mam bóle ale teraz po prostu są nasilone przez hormony musze aż przeciwbólowe zażyć ale w okresie okołoowulacyjnym też zawsze biore.a ja 36 i zero bolu
Podziel się: