reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam pytanie do mam.
Prawie w ogóle nie mam już mleka w piersiach. Odciągam te resztki laktatorem, zauważyłam że bolą mnie piersi, a w sumie jedna tylko. I tu moje pytanie. Jak schodzić z laktacji żeby obyło się bez jakiegoś stanu zapalnego piersi?
Daj pytanie na ciężarówki, tak dziewczyny pewnie na świeżo przechodziły koniec laktacji. Ile czasu udało Ci się karmić ?

reklama
Daj pytanie na ciężarówki, tak dziewczyny pewnie na świeżo przechodziły koniec laktacji. Ile czasu udało Ci się karmić ?
Ok. Dzięki za podpowiedź 😉 ja krótko, bo mojej bliźniaki jedzą od miesiąca na raz po 120 ml 😳 a że z piersi nie karmiłam tylko odciągałam to laktacja siadła 🙁 dałam radę półtora miesiąca....

Powinnaś być z siebie dumna, że dałaś radę aż tyle :)
Dla mnie to jakaś porażka jest. Myślałam że chociaż pół roku ogarnę 😔 chciałam dać im to co najlepsze a nie dałam rady.... No ale trudno, z jednym dzieckiem byłoby zupełnie inaczej a z dwójką na cycku nie było opcji u mnie. Po pierwsze jak jestem sama to nie dam rady ich sama przystawić a po drugie z takim ciumkaniem to bym była na cycku cały dzień 😳

Dla mnie to jakaś porażka jest. Myślałam że chociaż pół roku ogarnę 😔 chciałam dać im to co najlepsze a nie dałam rady.... No ale trudno, z jednym dzieckiem byłoby zupełnie inaczej a z dwójką na cycku nie było opcji u mnie. Po pierwsze jak jestem sama to nie dam rady ich sama przystawić a po drugie z takim ciumkaniem to bym była na cycku cały dzień 😳
Serio bądź z siebie dumna, bo spróbowałas i dałaś radę tyle ile mogłaś! Nie możesz mówić, że to porażka. My babeczki nie możemy wywierać na siebie takiej presji w kwestii karmienia piersią. Czasem się nie da i tyle :) głowa do góry, dzieciaki wyrosną na dorodne, mądre i zdrowe

Dziewczyny mam pytanie do mam.
Prawie w ogóle nie mam już mleka w piersiach. Odciągam te resztki laktatorem, zauważyłam że bolą mnie piersi, a w sumie jedna tylko. I tu moje pytanie. Jak schodzić z laktacji żeby obyło się bez jakiegoś stanu zapalnego piersi?
bardzo ciasny stanik, chlodne prysznice, zero stymulacji sutkow. Jak bedziesz czuc napor to minimalnie recznie upusc osrobine mleka, zeby nie bolalo. W razie bolu czy zaczerwienienia ibuprofen. Max tydz i bedzie po sprawie.

reklama
Do góry