reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

hej dziewczyny - jestem już po pierwszej wizycie po @ no i prawdopodobnie transfer będę miała między 15-17 maja . :) Jestem prze szczęśliwa ..Martwię sie tylko tym ,że są to moje 2 ostatnie śnieżynki :( ...
No ale trzeba myśleć pozytywnie .
Ikasiu-Nie martw sie jeszcze nie wszystko stracone , trzymam &&&& żeby transfer był w wyznaczonym terminie , no i oczywiście by były cudowne efekty .

reklama
Kochane...jestem po wizycie u mojej ginki...prosiłam, zeby mi zrobila usg...i powiedziala co się tam w środku dzieje....więc tak...endometrium 7,7...chyba dobrze nie??dzisiaj jest 13dc...ale...na lewym jajniku nie ma zadnych pęcherzykow...a na prawym są dwa...ale mają tylko 1,18 i 1,3....więc dupa...owulacji z tego nie będzie...pewnie jajniki dochodzą do siebie....tylko czy w takim wypadku mozliwy jest criotransfer na cyklu bezowulacyjnym????? strasznie się zmartwiłam:(

Endometrium to tak na pograniczu. Lepiej aby się mieściło w normie 8-12 mm. Ja miałam transfer przy 7 mm, choć warunkowo. Jednak problem może być z owulacją, skoro to Twój 13 dc i brak jest pęcherzyka dominującego to pewnie zarówno gonadotropiny i estradiol jest dość niski. A jak długie zazwyczaj masz cykle? Bo jeżeli masz dłuższe 30-parodniowe to szansa jest. Jeżeli cykle masz regularne to jest dość już późno jak na takie małe pęcherzyki. Na cykl stymulowany w tym cyklu nie masz już szans. W cyklu stymulowanym (bezowulacyjnym) przyjmuje się estrogeny od 1 dc (najpóźniej rozpocząć można w 3 dc - zależy od lekarza/kliniki).
Najlepiej to zadzwoń do lekarza przygotowującego i niech podejmie decyzję co dalej. Mam nadzieję, że pęcherzyki w ciągu kilku dni ruszą i uda Ci się podejść do crio.

reklama
martka, avocado - cieszę się razem z Wami :-D

Jeśli chodzi o mnie to będę w tym tygodniu bardzo mało dostępna. Dzisiaj przywieźli mi szafę i komodę do garderoby. Całą poprzednią noc myłam pokój, okno, ogólnie przygotowywałam. Teraz czeka mnie przeprowadzka ubrań :szok:. Jakoś nigdy nie było miejsca na rozłożenie wszystkich rzeczy i leżały po kartonach, teraz czeka mnie fuuuuura prania, bo są już nieświeże. Mam całą łazienkę prania, załamuję się, a muszę do poniedziałku skończyć bo potem palcem nie ruszę :shocked2:.

A jeszcze muszę po remoncie posprzątać bibliotekę, poprzenosić rzeczy i posegregować z pokoju dziecka ( bo do tej pory była to rupieciarnia :sorry2:). Jak patrzę na ogrom pracy to ręce mi opadają. A czasu malutko, w dodatku praca i tak na prawdę sprzątam to wszystko po nocach, a w pracy powieki na zapałkach trzymam :cool:.

Ehhh, padne zanim to skończę.

Do góry