reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej Dziewczyny, witam się i ja. Przycupnę sobie i poczytam, bo macie doświadczenie.

My czekamy na nasze pierwsze ICSI.
W dużym skrócie: prawie dwa lata starań, niepłodność idiopatyczna, dwie nieudane IUI, kilka cykli stymulowanych i monitorowanych za nami. Ja 31 lat, mąż 32 lata.

Także generalnie 💩, bo przyczyna nie jest znana a mnie już coś trafia ;)...
Nie jesteś sama w tym ,,gow..Nie,,😉

reklama
Wiem, chociaż myślę że każda z nas tak się czasem czuje :(. Także lubię to i nie lubię jednocześnie, bo wolałabym, żeby nikt nie musiał przez to przechodzić.
Najgorsza jest ta niepewność , ja już np zaczynam się stresować że komórki jajowe będą za kiepskie albo nie będzie zarodków, takie durne myśli... niepotrzebne no ale staram się i trzeba myśleć pozytywnie 🥰

Wiem, chociaż myślę że każda z nas tak się czasem czuje :(. Także lubię to i nie lubię jednocześnie, bo wolałabym, żeby nikt nie musiał przez to przechodzić.
Najgorsza jest ta niepewność , ja już np zaczynam się stresować że komórki jajowe będą za kiepskie albo nie będzie zarodków, takie durne myśli... niepotrzebne no ale staram się i trzeba myśleć pozytywnie 🥰
Tez tak mam ,cieszyłam sie ,że podejdę do ifv ,a teraz 100 myśli na sekundę 😏

Głowa do góry dziewczyny żadna z nas nie zmieni tego co nam życie przygotuje. Jak los chce byśmy miały 3 komórki tyle będzie. Ja mam endometrioze i liczę się z tym, że może być zero prawidłowych albo zadna sie nie bedzie nadawala. Ale nie będę się tym przejmować na zapas ;)

Nie pisałam po piątkowej wizycie bo myślałam, że będziemy powtarzać badania i nici z naszego in vitro. Ale dziś dostałam wyniki kariotypu oba prawidłowe.
Miesiączkę udało się zatrzymać do dziś jej nie ma już nawet brzuch mnie nie boli.

Leki na stymulacje rozpisane na wizycie w piątek. Dziś kontakt z lekarzem czy odnawiać progesteron. Jak dostanę okres stymulacja ;)

Dziś mam naprawdę dobry dzień 🥰🤩

Ooo, to trzymam kciuki. Skoro bierzesz anty to protokół długi?
Mam dokładnie tak samo :). Ciężko się pozbyć takich myśli...
Ja byłam pełna entuzjazmu
Miałam 10 komórek , 6 tylko nadawało sie do zapłodnienia i mamy 1 zarodek
A teraz czekam na wyniki czy zdrowy
I cały entuzjazm diabli wzieli 😞
Zachwile zaczynam druga stymulacje
A to najpierw nie będzie transferu tego jednego?

reklama
kiedy wyniki badania zarodka ?

Minely 2 tyg jeszcze 2

Ooo, to trzymam kciuki. Skoro bierzesz anty to protokół długi?

Mam dokładnie tak samo :). Ciężko się pozbyć takich myśli...

A to najpierw nie będzie transferu tego jednego?
Nie, zdecydowalismy ze najpierw „nazbieramy” co sie da, tym bardziej ze czekamy na wynik czy jest zdrowy(mam 38lat)

Do góry