reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To tak dziewczyny jestem z mężem zła na lekarza bo robi nam troszkę pod górkę i ważność badań wychodzi nam na styk. W czerwcu mam mieć stymulację i punkcję. Nie wiem jak z transferem bo nic nie wspominał a ja nie pytałam. Wyszliśmy mega zdezorientowani po tej wizycie ale walczymy do końca i mam nadzieje że z datami się nam uda zmieścić w terminie ;) także będę więcej wiedziała 20.05 bo wtedy mam wizytę kolejna.

Czy robiła któraś z was USG biustu i ile na nie czekała ?

Miłego piątkowego popołudnia cieszę się z wami każdym waszym sukcesem i bijącym serduszkiem i super wynikami punkcji ;)
Usg piersi szybko. W tej samej klinice i wyniki od razu.

reklama
Cześć Dziewczyny! Chciałabym dołączyć do waszego wątku :) starania od 2 lat, w międzyczasie 1 co i dwie biochemie. Brak jajowodu, a dobry jajowód rzadko owuluje. W zeszłym cyklu miałam histeroskopie, usunięty polip macicy. Teraz mam cykl antykoncepcji na wyciszenie endometrium a od 2 dc ruszamy z protokołem krótkim. To moje pierwsze i oby ostatnie in vitro.
Jestem teraz na 19 dniu brania Logestu, od kilku dni mam bardzo silne bóle podbrzusza jak na okres i zastanawiam się czy nie darować sobie tych dwóch ostatnich tabletek. Jak myślicie, czy to coś zmieni? Monitoring w połowie cyklu pokazał że wszystko wygląda dobrze.
Zastanawia mnie jedna rzecz jeśli chodzi o moją klinikę: nie wymagają tutaj posiewu z pochwy śni szyjki. Zastanawia mnie to. Czy u was były wymagane? Myślę żeby kilka dni aplikować sobie infectvagin tak dla siebie. Ogólnie głowa pełna myśli i obaw :)

Cześć Dziewczyny! Chciałabym dołączyć do waszego wątku :) starania od 2 lat, w międzyczasie 1 co i dwie biochemie. Brak jajowodu, a dobry jajowód rzadko owuluje. W zeszłym cyklu miałam histeroskopie, usunięty polip macicy. Teraz mam cykl antykoncepcji na wyciszenie endometrium a od 2 dc ruszamy z protokołem krótkim. To moje pierwsze i oby ostatnie in vitro.
Jestem teraz na 19 dniu brania Logestu, od kilku dni mam bardzo silne bóle podbrzusza jak na okres i zastanawiam się czy nie darować sobie tych dwóch ostatnich tabletek. Jak myślicie, czy to coś zmieni? Monitoring w połowie cyklu pokazał że wszystko wygląda dobrze.
Zastanawia mnie jedna rzecz jeśli chodzi o moją klinikę: nie wymagają tutaj posiewu z pochwy śni szyjki. Zastanawia mnie to. Czy u was były wymagane? Myślę żeby kilka dni aplikować sobie infectvagin tak dla siebie. Ogólnie głowa pełna myśli i obaw :)
U mnie w klinice wymagane ;)

To tak dziewczyny jestem z mężem zła na lekarza bo robi nam troszkę pod górkę i ważność badań wychodzi nam na styk. W czerwcu mam mieć stymulację i punkcję. Nie wiem jak z transferem bo nic nie wspominał a ja nie pytałam. Wyszliśmy mega zdezorientowani po tej wizycie ale walczymy do końca i mam nadzieje że z datami się nam uda zmieścić w terminie ;) także będę więcej wiedziała 20.05 bo wtedy mam wizytę kolejna.

Miłego piątkowego popołudnia cieszę się z wami każdym waszym sukcesem i bijącym serduszkiem i super wynikami punkcji ;)
A dlaczego musicie czekać ze stymulacją aż do czerwca?

Dziwne bardzo, moja Pani Doktor sama mowila, że badania zaraz się kończą i trzeba szybko działać żeby nie płacić znowu, co do usg piersi u mnie nie jest to wymagane , tak samo jak kariotyp Doktor nie chciała, stwierdziła że badamy zarodki i będziemy mieć czarno na białym, co lekarz to inne podejście...

reklama

Ja zawsze czekam max tydzień ... Ale robię teraz na Luxmed a jak prywatnie to może parę dni dłużej tylko

Do góry