reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czytałam na tym lubelskim forum. Ja miałam transfer na cyklu naturalnym i też nie robił usg przed i po, tylko liczył na testy owu. Ale tutaj dziewczyny mi doradziły i poszłam do luxmedu i potwierdziłam, że była. Choć i bez potwierdzenia by mi zrobił w tym dniu więc by na to samo wyszło. No ale nie każdy ma owulację idealnie. Ja jestem mu wdzięczna, że jestem w ciąży i to był pierwszy raz. I tego nic nie zmieni. Choć przyznam, że trochę go pilnuję 😜🤣 Drugie dziecko chyba pójdę do kogoś innego. No ale to jeszcze minimum

reklama
Czytałam na tym lubelskim forum. Ja miałam transfer na cyklu naturalnym i też nie robił usg przed i po, tylko liczył na testy owu. Ale tutaj dziewczyny mi doradziły i poszłam do luxmedu i potwierdziłam, że była. Choć i bez potwierdzenia by mi zrobił w tym dniu więc by na to samo wyszło. No ale nie każdy ma owulację idealnie. Ja jestem mu wdzięczna, że jestem w ciąży i to był pierwszy raz. I tego nic nie zmieni. Choć przyznam, że trochę go pilnuję 😜🤣 Drugie dziecko chyba pójdę do kogoś innego. No ale to jeszcze minimum 2 lata.
Jak chodziłam do niego byłam stymulowana do iui ,a że mi wypadła w sobotę to powiedział mi,żebym naturalnie się starała, gdzie wiedział, że mam wrogi sluz I nic z tego nie będzie, a dwie kolejne zrobił mi na prawie 40 mm pecherzykach ,dokładnie chyba 38 I 33 ,gdzie to już były torbiele albo przestarzałe pęcherzyki I mimo ,że wiedział, że nic z tego nie będzie to robił iui ,bo kasa się musi zgadzać i to było tyle zmienilam lekarza

Mam do Was pytanie, ile mniej wiecej liczyć na leki do stymulacji z refundacja ? Przeliczam już sobie wszystko koszt in vitro transferu itp i chcę zrobić sobie kosztorys ? :)

Mam do Was pytanie, ile mniej wiecej liczyć na leki do stymulacji z refundacja ? Przeliczam już sobie wszystko koszt in vitro transferu itp i chcę zrobić sobie kosztorys ? :)
tez jestem ciekawa , nie wiem ile leki, ale podczas rozmowy tel kiedy pytałam jaka różnica jest wiadomo między refundacja a np procedura optimum to powiedziano mi ze przy refundacji za wszystkie procedury dodatkowe trzeba płacić samemu a refundacja wynosi 5000 , my musimy zapłacić 2467 zł plus chyba to wszystko dodatkowe nie wiem będę pytać we wtorek szczegółowo . tez jestem ciekawa ile to wszystko wyniesie 🤔

To zależy ja zapłaciłam za leki jakieś 400zl ale mam pcos i wysokie amh więc stymulacja była delikatna a i tak mnie przestymulowano 🙂 ale wiem że niektóre dziewczyny płacą dużo więcej

Leki są refundowane w zależności od wyników i wieku kobiety.
Moje leki podczas całej stymulacji:
Estrofem 2 op po 15 za op
Bemfola zastrzyk 9x35 zl
Orgalutran zastrzyk 5x60 zl
Decapeptyl zastrzyk 2x25
Ovitrelle 1x150
Po punkcji:
Zastrzyk decapeptyl 1x25 zl
4xduphaston i 4xcyclogest łączenie 400 zl.

Każda klinika, każdy lekarz przepisuje inne leki..

Mamy dofinansowanie z urzędu miasta 5 tys na procedurę.

Leki są refundowane w zależności od wyników i wieku kobiety.
Moje leki podczas całej stymulacji:
Estrofem 2 op po 15 za op
Bemfola zastrzyk 9x35 zl
Orgalutran zastrzyk 5x60 zl
Decapeptyl zastrzyk 2x25
Ovitrelle 1x150
Po punkcji:
Zastrzyk decapeptyl 1x25 zl
4xduphaston i 4xcyclogest łączenie 400 zl.

Każda klinika, każdy lekarz przepisuje inne leki..

Mamy dofinansowanie z urzędu miasta 5 tys na procedurę.
Dziękuję , my też będziemy korzystać z programu dofinansowania 5000, dopłacamy 5400 i jeszcze badamy zarodki czyli 2200 biopsja plus na początek 2 zarodki 4000 , transfer 4000 razem z opieka po , leki itp tak nam wyliczyli :)

reklama
Dla przykładu invicta Gdańsk, może komuś się przyda:)

Załączniki

• 16524373731013948363468718166892.jpg
    16524373731013948363468718166892.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 56
  • 16524374352653391971835582903476.jpg
    16524374352653391971835582903476.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 57
Do góry