reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
lawendowy-gratuluję odwagi w słusznej sprawie. Dobrze, że miałaś poparcie chociaż wychowawczyniki chłopaczka. A może dyr. się wystraszy wybryków tej dziewuchy i skończy się protekcja. Przecież ostatecznie dyrekcja odpowiada, gdyby doszło do jakiegoś nieszczęścia...

hej dziewczynki...wkoncu dotarlam do domu...masakra...700km dzisiaj zrobilam...a wizyta trwała 10 minut....masakra....
No ale owulacja sie zbliża, jest ęchol dominujący....we czwartek mam rano zrboić badanie estradiolu, lh i progesteronu....tylko w sumie nie wiem po co to zlecil....chcial zebym przyjechala do warszawy, ale powiedzialam, ze nie, ze zrobie badania u siebie....na co się zgodzil i kazal do siebie zadzwonic i wtedy mnie poinformuje co dalej...doktorek dal mi jeszcze recepte na ovitrelle..juz wykupilam..no i pewnie we czwartek bedzie zastrzyk..no i po 5 dniach transfer...czyli pewnie poniedzialek-wtorek...:tak::tak::tak::tak::tak:
Lili gratuluje serdecznie...dajesz mi nadzieje ze moje crio będzie udane...:)

Cześć dziewczyny.
biggrin.gif
Najpierw trochę o sobie.
Byłam dziś w klinice, M zrobił kompleksowe wyniki i są gorszę niż sprzed dwóch lat, a w sumie suplementuję go już dość dlugi czas, może nie codziennie, ale staram się
confused.gif
bo jak mojemu M do buzi nie włożę to sam nie pomyśli że ma sobie naszykować
sorry2.gif
Ale efektów z tego nie ma. Dr powiedział że z 13 milionów to jest co wybierać, ale morfologia formy prawidłowe tylko 2% a było 4% dwa lata temu
unhappy.gif
Jest też o kilka milionów mniej, nie ma nic o ruchu A, tylko B 14% i C 9%
embarrassed.gif

Moje TSH spadło do 0,8, ft4 ciut podrosło do 1,32 a anty TPO mam 7,39. Dr powiedział że z tej strony jest ok.
Z cytologii mam że nie stwierdza się cech śródnablonkowej neoplazji ani raka, ale klasyfikacja wg Papanicolau to II a zawsze miałam I oraz jakieś zapalenie bakteryjne
dry.gif
.
Metodą IF nie stwierdzono obecności antygenu Chlamydia trachomatis. A z wymazu z kanału szyjki macicy jest opis że wyhdowano nieliczne staphylococcus epidermis MSCNS
confused.gif

Nie dostałam nic, podobno nie ma potrzeby ale i tak zaraz zacznę wertować internet.
Dziś mam 3 dc, od 16 dc do 22 mam brać duphaston 2x1 a 10 maja mam scratching endo, później czekanie na @ i zaczynam stymulacje.

Jeszcze się przed chwilą wkurzyłam bo nie zaliczam sie do dotacji rządowej na ivf bo mam AMH poniżej 0,5
realmad2.gif
ale to nie moja wina
realmad2.gif

http://www.invitro24.com/programy-in...ata-2013-2016/

Dziękuję dziewczynki za miłe słowa, oby się ziściły. Ja póki co staram się o tym nie myśleć, bo sama myśl o crio napędza złe myśli, więc lepiej nie myśleć. :tak:

Lawendowy gratuluję odwagi, brawo.

Już jestem po wizycie. Sebek waży 444g
biggrin.gif
, szyjka długa 5cm, twarda, ujścia zamknięte. Wszystkie wymiary w normie, mały jest tylko o 1 dzień większy, doktor powiedział, że jeśli tak nadal będzie to urodzi się z wagą ok 3,5 kg jednakże jeżeli zacznie szybciej rosnąć to dojdzie do 4 kg.

ikasia na pewno teraz się uda, jest sezona na udane crio w końcu:-)
madzialenak :-D wspaniałe wiadomości!przesyłaj fluidki Sebusiowe!

Mam pytanko, bo nie wiem, jak mam liczyć przyrost bety na kalkulatorze, bo nie wiem, ile dni po owulacji wpisać, bo przecież nie miałam owulaji na sztucznym cyklu, 3-go kwietnia zaczęłam brać luteinę, a 3 dni później był crio 3 dniowych zarodków.Czyli dzień owulacj, to 3 czy 5 kwietnia?Help!:zawstydzona/y:

reklama
Do góry