reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
lili - piękny wynik gratuluję :-):-D:shocked2::-):-D, kolejny dowód że criotransfery się udają :tak:
joasia 2906, Lilia - gdyby ten scratching był bardzo bolesny to kliniki z pewnością by chociaż proponowały i dawały wybór co do znieczulenia. Choć nie potrafię się wypowiadać, bo sama nie miałam i mam nadzieję, że już nie będzie potrzeby, bo najbliższy transfer będzie udany. Ja nie mogłam mieć, bo to musi byś wykonane po owulacji, a ka w ostatnim cyklu jeszcze antykami walczyłam z cystą.

Lili - moje gratulacje, beta wysoka takze napewno nie spadnie!

madzialenak dzieki za wyjasnienie zabiegu

lilia - mnie tez lekarka moja proponowala embryo glue i skorzystam z niego ale tez wspomniala o tym scratchingu ja mowilam jej o histeroskopi ale mowi ze to lepsze a do histero nie widzi podstaw bo niby obraz z usg ok juz sama nie wiem. miala w życiu 2 laparoskopie moze sa tam jakies zrosty. no nic zobaczymy jak wyjdzie crio z tym klejem i tym scratchingiem. no to jak mowicie zeby sie nie bac to sie nie boje:)

Joasia po laparoskopii nie powinnaś mieć zrostów, ja miałam laparotomię i laparoskopię i po laparotomii (miałam otwarcie jamy brzusznej tak jak przy cesarskim cięciu) mam mnóstwo zrostów, które przeplatają się z jelitami.

lili gratuluję. Piękna betka.

Ja też już po wizycie i doznałam szoku. Endometrium 8,3 mm!!!!!! Jeszcze takiego nie miałam. W piątek jadę jeszcze na kontrolę i wyniki posiewu (oby było wszystko ok). W poniedziałek transfer :-D:-D:-D:-D:-D. Czyli wyrobię się jeszcze w kwietniu. I prawdopodobnie będę miała podane 3 zarodki, choć tutaj to jeszcze embriolog ma decydujący głos. Został mi 1 zarodek 3 dniowy i 5 dwudniowych. Transfer będzie z 2 dniowych, ale będą jeszcze kolejne 2 dni rozwijać się w laboratorium. Także będą 4 dniowe podane.

Oby tym razem się ud... albo lepiej nie będę myślała o tym :-). Meliska już kupiona (napary, tabletki i wszystko co było w aptece). Teraz jeszcze wolne w pracy i będzie z górki :-).

madzialenak to byłoby cudowne, ale wolę o tym póki co nie myśleć. Jak zaczynam myśleć o wyniku (uda się czy nie) to popadam w doła. A jak cieszę się bądź smucę z bieżących niepowodzeń/ powodzeń jest mi jakoś łatwiej przez to przejść. Postaram się odsunąć myśl o wykonywaniu testu na jak najdalszy plan, bo to chyba jest najgorsze w tym wszystkim.

I jeszcze jedno mi się przypomniało, "cosik" zniknął z jajnika, trochę dużo śluzu jest, ale jakoś temu zaradzimy :)

reklama
Lili piękna beta, taka bliźniakowa jak na 10dpt:) wielkie gratulacje, teraz dbaj o siebie!:)

Martka, spokojnie nie doszukuj się objawów zmęczenia itp. Beta na bank rośnie a maluszek razem z nią:)

Sylwia, to rewelacja, ładniuśkie endometrium! To teraz w kwietniu udane crio a w maju wysoka beta!:) jupi!

Do góry