reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie jak radzić sobie ze stresem po poprzednich poronieniach? Bo ja sobie nie radzę 😞
Nie ma prostej odpowiedzi. Ja raz poroniłam i potem miałam dwa razy cb. Długo nie wierzyłam, że teraz się uda. Nadal muszę sama siebie przekonywać, że będzie dobrze. Dopiero nieśmiało od wczoraj (po prenatalnych) zaczęliśmy rozmawiać z mężem o planach na przyszłość. Smiejemy się jak nazwiemy dzieci, zastanawiamy się jak urzadzimy im pokój, gdzie będziemy chodzić na spacery i kto będzie wstawał po nocach :) a to już 12 tydzień. Pewnie inni te rozmowy przeprowadzili już dawno temu. My nieśmiało zaczynamy się cieszyć, bardzo nieśmiało.
Zupełnie nie czuje potrzeby mówienia znajomym, że jestem w ciąży, bo z tyłu głowy mam myśl, że jak się nie uda to potem będę musiała im o tym też powiedzieć.
Nie wiem jak sobie poradzić, chyba powoli i do przodu :)

Przyszedł wynik proga mały 19.72. czekam pewnie dostanę coś więcej. Czułam że ten transfer też bd zmarnowany.
To nie jest mały progesteron. Już brak mi sił na ta psychozę progesteronowa. Skąd to się w ogóle wzięło? To chore przekonanie, że progesteron ma być jakiś kosmiczny.
Mój z 3 dpt to 14. Obecnie 12 tc

To nie jest mały progesteron. Już brak mi sił na ta psychozę progesteronowa. Skąd to się w ogóle wzięło? To chore przekonanie, że progesteron ma być jakiś kosmiczny.
Ja też dziś jestem 3 dt. Położna mi mówiła że 25 jest najlepszy bo to ułatwia w zagnieżdżeniu się zarodka. Dlatego już jesteśmy przestraszeni 😒😒

Przyszedł wynik proga mały 19.72. czekam pewnie dostanę coś więcej. Czułam że ten transfer też bd zmarnowany.
Przy dużo wyższym nie byłam w ciąży a przy 13 udany transfer - zwiększono mi dawkę progesteronu
Ja z 13 a obecnie 21tc 💗
Ja też dziś jestem 3 dt. Położna mi mówiła że 25 jest najlepszy bo to ułatwia w zagnieżdżeniu się zarodka. Dlatego już jesteśmy przestraszeni 😒😒
Przy braniu progesteronu tyle nie miałam.

Przepraszam ze sie wtrace, ale polozna nie powinna takich glupot rozgadywać. Twój progesteron jest jak najbardziej w porządku. Niektóre maja niższe i utrzymują ciąże. Na Twoim miejscu bym szukala innej poloznej do ciazy, bo takie sianie paniki to tez nie fajne jest.

moj 2dpt - 9.19 był. Dostalam dodatkowo prolutex i luteine zamienili na lutinus. Dziś 17+5.
19.72 to dobry prog. Spokojnie. Tym bardziej że w krwi jest mniej niż w macicy🙂

reklama
Do góry