reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam wszystkich ja też już po transferze :-)
Wierzę, że tym razem dzieciaczki zostaną ze mną - na wszelki wypadek tym razem idę na zwolnienie - niby nie pracuję fizycznie jednak czasami bywa dość stresująco więc wolę nie ryzykować.

asiex testujesz 30.04.? Dr napisał mi skierowanie na bete na 02.05.

reklama
Kochane, któraś miała tu rozpiskę ,kiedy zagnieżdżają sie nasze skarby...bo szukałam w necie i info tam niesamowicie rozbieżne...bardzo proszę , aby Kobitka ,która wklejała to tutaj zrobiła to ponownie ...z góry dziękuję:-)

Asia_77 jakoś źle spojrzałam, bo wydawało mi się, że za dwa dni testujesz, ale jestem jakaś strasznie zakręcona. :-D

Poziomka ja sama stwierdziłam, że zrobię betkę po 10 dniach od transferu, bo potem wyjeżdżamy i nie będzie gdzie zrobić badań. A betka w 10 dpt już coś pokaże. No chyba, że wytrzymam do 14 dpt i zrobię tradycyjny test:cool2:

No to wszystkie razem testujemy, ale fajowo... tyle szczęścia na raz:-)

Ostatnia edycja:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Jezeli mialam tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny i zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

Czesc Dziewczyny,

Madzia80, zgadzam sie calkowicie z tym co napisala Asia. Poza tym nie wiem jak u Ciebie w Dani, jesli dobrze pamietam ale zazwyczaj na dawczynie komorki czeka sie bardzo dlugo. Poza tym nie masz gwarancji ,czy ta komorka bedzie zdrowa genetycznie. Jesli bardzo sie obawiasz obciazenia genetycznego, jakie istnieje u Ciebie w rodzinie, to radzilabym jesli masz oczywiscie mozliwosc zrobienia diagnostyki PGD zarodkow.
Co to jest Diagnostyka PGD? - zapłodnienia in vitro INVICTA

Dziewuszki, zycze Wam milego dnia!!!!

reklama
Do góry