KarolinaJ79
Fanka BB :)
Dzięki Kochana !!!Ja tam mocno trzymam kciuki za jutro
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki Kochana !!!Ja tam mocno trzymam kciuki za jutro
Kochana trzymam za przyrosty! Ja bete robię po pracy i sprawdzę dopiero o 22- masakra czuje się jak przed egzaminemTrzymam mocno kciuki za wysoką betę!!!
Mam nadzieje ze tak będzie i w moim przypadkuKochana ja 4 robiłam 10 i też był biały a 5 cień cienia a beta tak jak pisałam. Głowa do góry. Trzymam. Kciuki. Dawaj znać
Ja tez miałam zarodek we wczesnym stadium blastocysty bo tak jakby wolniej się rozwijał i obecnie jestem z tym zarodkiem w 15 tygodniu..jak ma się udać to się uda a tylko my się stresujemy że słaby że wolnej, że wczesna blastka,ile ja się naprxesywalam.Wiesz zeby teraz zbadać zarodki to musieliby je rozmrozić, pobrać materiał do badania i ponownie zamrozić bo na wyniki sie czeka ok 2 tyg. Raczej takich rzeczy juz sie nie robi bo to osłabiłoby zarodki. A nie wiem czemu przyjęło sie ze zarodki które wolniej sie rozwijają sa słabe u mnie był tylko jeden zarodek z 4 z przodu i serce przestało bić w 8 tyg. Obok mnie leży z 3 z przodu super dziewczynka i kolejny z 3 jest w brzuchu i ma sie dobrze jak narazie. Kiedys jak zapytałam o to mojego lekarza to sie śmiał i powiedział ze te opisy nie maja znaczenia bo tak jak każde dziecko jest inne tak kazdy zarodek rozwiaja sie na swoj sposob i wcale nie świadczy to o tym ze cos z zarodkiem jest nie tak bo ma mnustwo zdrowych dzieci z zarodków które nawet blastki nie osiągnęły po 5 dniach.
Novum nie robi, dr L. powołuje się na jakieś włoskie badania wg których to podano 8 zarodków nieprawidłowych po badaniach genetycznych a tylko jeden z nich rzeczywiście nie dał urodzenia zdrowego dziecka. Przyznaję, że tych badań nie szukałam w sieci. Z tego co wiem to właśnie Pchełka przenosiła z Novum do Invicta w celu badania. Ja w Invicta zaliczyłam 3 stymulacje z badaniem zarodków.czemu niby niepotrzebnie? Kurde taka klinika i nie mają?
W grudniu urodziłam córkę, zostało mi 4 zarodki w tym trzy słabej klasy bo z 3 w opisie. Jestem w sumie po 6 transferach.
Chciałam zbadać pozostałe zarodki żeby zmniejszyć ilość transferów które i tak by się nie udały. Czyli co trzeba przenosić do invicty?
Bo wg dr L. ograniczyłam szanse na udane transfery. Ostatnio nawet w trakcie transferu ponownie skomentował fakt badania przeze mnie zarodków lakonicznym i ironicznym: Gratuluję Nie wdaję się z nim już w dyskusje bo mamy za sobą kilka takich wymian zdań, które do niczego nie prowadzą a tylko zwiększają moją frustrację względem tej kliniki. Nie zmieniam już bo to była moja ostatnia stymulacja (5-ta).co to znaczy niepotrzebnie badałaś zarodki?
Zarodki masz z 5 doby?czemu niby niepotrzebnie? Kurde taka klinika i nie mają?
W grudniu urodziłam córkę, zostało mi 4 zarodki w tym trzy słabej klasy bo z 3 w opisie. Jestem w sumie po 6 transferach.
Chciałam zbadać pozostałe zarodki żeby zmniejszyć ilość transferów które i tak by się nie udały. Czyli co trzeba przenosić do invicty?
źle mnie zrozumiałaś. Chodzi o to że statystycznie nie każdy zarodek na szanse się zagnieździć. Nie twierdzę też że zarodki z 3 są bez szans bądź gorsze. I nie chodzi mi o stadium blastocysty tylko i jej opis. W niektórych klinikach nie mrożą nawet tych które w opisie mają 3. Novum ma tendencję do naciągania na dodatkowe koszty, lecą taśmowo.Wiesz zeby teraz zbadać zarodki to musieliby je rozmrozić, pobrać materiał do badania i ponownie zamrozić bo na wyniki sie czeka ok 2 tyg. Raczej takich rzeczy juz sie nie robi bo to osłabiłoby zarodki. A nie wiem czemu przyjęło sie ze zarodki które wolniej sie rozwijają sa słabe u mnie był tylko jeden zarodek z 4 z przodu i serce przestało bić w 8 tyg. Obok mnie leży z 3 z przodu super dziewczynka i kolejny z 3 jest w brzuchu i ma sie dobrze jak narazie. Kiedys jak zapytałam o to mojego lekarza to sie śmiał i powiedział ze te opisy nie maja znaczenia bo tak jak każde dziecko jest inne tak kazdy zarodek rozwiaja sie na swoj sposob i wcale nie świadczy to o tym ze cos z zarodkiem jest nie tak bo ma mnustwo zdrowych dzieci z zarodków które nawet blastki nie osiągnęły po 5 dniach.
tzn. Jedna blastocysta 4.1.2 zamrozona w 4 dobie, dwie w piątej dobie i jedna w szóstej dobie. Te są też blastocysty 4 a morfologia 2.3 lub 3.2Zarodki masz z 5 doby?