reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny z Warszawy, potrzebna pomoc, teraz! Właśnie wróciliśmy z wyjazdu i okazało sie, że w hotelu zostawiliśmy Puregon. Czy któraś ma odsprzedać, potrzebuje dwoch zastrzyków, ale potrzebuję na cito :( pomocy

reklama
Dziewczyny z Warszawy, potrzebna pomoc, teraz! Właśnie wróciliśmy z wyjazdu i okazało sie, że w hotelu zostawiliśmy Puregon. Czy któraś ma odsprzedać, potrzebuje dwoch zastrzyków, ale potrzebuję na cito :( pomocy
Jeny jak dobrze ze ja mam telefon do mojego lekarza i w razie takich sytuacji odrazu wystawia mi receptę od reki i wysyła SMS z numerem recepty. Jedz do lekarza na nocny dyżur niech ci wystawi receptę.

Jesteś pewna, że chodzi o Novum. Novum nie ma badań genetycznych zarodków, ilekroć mam wizytę z dr L. ten nieustannie daje mi do zrozumienia, że niepotrzebnie badałam zarodki w Invicta😀
czemu niby niepotrzebnie? Kurde taka klinika i nie mają?
W grudniu urodziłam córkę, zostało mi 4 zarodki w tym trzy słabej klasy bo z 3 w opisie. Jestem w sumie po 6 transferach.
Chciałam zbadać pozostałe zarodki żeby zmniejszyć ilość transferów które i tak by się nie udały. Czyli co trzeba przenosić do invicty?

czemu niby niepotrzebnie? Kurde taka klinika i nie mają?
W grudniu urodziłam córkę, zostało mi 4 zarodki w tym trzy słabej klasy bo z 3 w opisie. Jestem w sumie po 6 transferach.
Chciałam zbadać pozostałe zarodki żeby zmniejszyć ilość transferów które i tak by się nie udały. Czyli co trzeba przenosić do invicty?
Wiesz zeby teraz zbadać zarodki to musieliby je rozmrozić, pobrać materiał do badania i ponownie zamrozić bo na wyniki sie czeka ok 2 tyg. Raczej takich rzeczy juz sie nie robi bo to osłabiłoby zarodki. A nie wiem czemu przyjęło sie ze zarodki które wolniej sie rozwijają sa słabe u mnie był tylko jeden zarodek z 4 z przodu i serce przestało bić w 8 tyg. Obok mnie leży z 3 z przodu super dziewczynka i kolejny z 3 jest w brzuchu i ma sie dobrze jak narazie. Kiedys jak zapytałam o to mojego lekarza to sie śmiał i powiedział ze te opisy nie maja znaczenia bo tak jak każde dziecko jest inne tak kazdy zarodek rozwiaja sie na swoj sposob i wcale nie świadczy to o tym ze cos z zarodkiem jest nie tak bo ma mnustwo zdrowych dzieci z zarodków które nawet blastki nie osiągnęły po 5 dniach.

reklama
Jutro ale w 5 dpt blastki 5BA wynik sikance był ujemny- ten o progu 10 bHCG wiec nie robię sobie nadziei. Jutro po 10 zaczynam 7 dpt wiec zrobię bete jak będę wychodzić z pracy. Jakoś nadzieja moja upadła po tym teście 🥺
Kochana ja 4 robiłam 10 i też był biały a 5 cień cienia a beta tak jak pisałam. Głowa do góry. Trzymam. Kciuki. Dawaj znać

Do góry