reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny ja już po badaniu. Czysto macica czysta żadnych polipów zaczerwien zrostów czy czegoś innego. Pobrany wycinek kod 38 to chyba z endometrium. Zastanawiam się czy to bd jakaś bakteria bo ciążę była biochemiczna. Miala któraś robione te badania i coś się okazało?

Dziewczyny ja już po badaniu. Czysto macica czysta żadnych polipów zaczerwien zrostów czy czegoś innego. Pobrany wycinek kod 38 to chyba z endometrium. Zastanawiam się czy to bd jakaś bakteria bo ciążę była biochemiczna. Miala któraś robione te badania i coś się okazało?
Ja po histeroskopii usłyszałam ze idealna macica, ale wzieli wycinek i po 3 tyg jak przyszedł wynik okazało sie ze przewlekły stan zapalny. Leczenie antybiotyk

U mnie bylo czysto. Z badania po 3 tyg wyszlo zapalenie endometrium. Po przeleczeniu 3 antybiotykami udalo sie wyleczyc. Teraz jestem w ciazy :)

U mnie bylo czysto. Z badania po 3 tyg wyszlo zapalenie endometrium. Po przeleczeniu 3 antybiotykami udalo sie wyleczyc. Teraz jestem w ciazy :)
A jak to wygląda jak jest transfer? Mi coś położna mówiła że jeśli wyjdzie bakteria to transfer bd i od 1dc dostanę antybiotyk. Jak to u Ciebie wyglądało?

A jak to wygląda jak jest transfer? Mi coś położna mówiła że jeśli wyjdzie bakteria to transfer bd i od 1dc dostanę antybiotyk. Jak to u Ciebie wyglądało?
Ja po otrzymaniu wynikow od razu poszlam na wizytę. Dali mi antybiotyk od razu. Nie czekali na 1dc. Antybiotyk jakos 2 tyg. W następnym cyklu zrobili badanie powtorne, zeby sprawdzic czy bakterie zniknęły. Byly nadal wiec dostalam 2 kolejne antybiotyki (doustny i dopoch.). Maz dostal ten doustny. Mielismy 2 tyg znow sie leczyc. Pozniej znow badanie. Bylo ok wiec w kolejnym cyklu byl transfer.

O kurcze i tyle razy Cie usypiali? Ja nie wiem jak bym musiała to przeżyć. Teraz narkoza była gorsza niż przy punkcji
Tak, niestety :( podobno ta biopsje mozna zrobic "na zywca" ale u mnie jest jakos macica skrecona czy cos takiego i mega bolalo jak próbowali tak bez narkozy. Lekarka sie bala zrobic mi krzywde wiec kazdy kolejny raz byl w narkozie.

reklama
Zapisując się pierwszy raz nikogo nie znałam wiec wybrałam „najwyższego”
Ale słyszałam dużo dobrego o Twoim lekarzu.
Raz nawet byłam u Niego na wizycie bo mój był chory. Bardzo fajny lekarz.
mój jest jedyny w swoim rodzaju 🤣ale ogólnie są tam bardzo dobrzy specjaliści ❤️❤️❤️już nie jeden dzieciaczek wyszedł z pod ich skrzydeł ❤️a to Wasza pierwszą próba tak?

Do góry