Powodzenia jutro!!!!Jutro punkcja i później zaczynamy przygodę ze szczepieniami
Smacznego szampana jak to u mnie mowili podajac znieczulenie)) a w Czechach jak to wracajac po narkozie półśpiąca do męża mowie: „Doctor said goodnight”
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Powodzenia jutro!!!!Jutro punkcja i później zaczynamy przygodę ze szczepieniami
Też VitroJa już w 32 tygodniuVitrolife a Ty ?
A robiłaś obciążenie glukozą. Otrzymałaś glukometr do domu. Kup sobie paski do glukometru, apteki wydają glukometry bezplatnie. Mierz cukier po posiłkach,.zobacz jak reaguje organizm na węglowodany. Być może nie masz żadnych problemów. Cukrzyca w ciąży powoduje sporo problemów, nie tylko intensywny wzrost dziecka.Dokładnie, lekarz kazał nie panikować. Ograniczyć słodycze i owoce ( ale nie do zera, okazjonalnie mogę sobie pozwolić). I mam zrobić jakieś dodatkowe badania przed kolejna wizyta. Mam problemy z tarczyca, to też może wpływać na cukier pośrednio.
Wkurzyło mnie tylko "dawanie dobrych rad" o które nie prosiłam. Zakładam jednak, że od czegoś mam lekarza za jego rady place gruby hajs
Jezzzu dziewczyny, ja pisałam przeciez, że lakarz zlecił dokladniejsze badania, nie olal tematu. Skąd takie przypuszczenie? Nie czytacie dokładnie postów, a wysuwacie nieprawdziwe wnioski.A robiłaś obciążenie glukozą. Otrzymałaś glukometr do domu. Kup sobie paski do glukometru, apteki wydają glukometry bezplatnie. Mierz cukier po posiłkach,.zobacz jak reaguje organizm na węglowodany. Być może nie masz żadnych problemów. Cukrzyca w ciąży powoduje sporo problemów, nie tylko intensywny wzrost dziecka.
Moja ginekolog przy glukozie na czczo 95 w 6-7 tyg ciąży wysłała mnie na test obciążenia glukozą i bingo, wyszla cukrzyca. Od razu dieta, a potem insulina.
Lekarz jeśli nie wdrożył choćby profilaktyki w postaci pomiarów po posiłkach jest po prostu słaby, a że jeszcze mu płacisz , no cóż każdego wybór. Serio nie jestem złośliwa, tylko sama przerabiałam temat i nadal walczę z wysoka insulina.
Spokojnie. Napisałam że nie mam nic złego na myśli, ani nawet nie wiadomo czy masz jakiś problem bo zwyczajnie brakuje informacji o pomiarach po posiłkach.Jezzzu dziewczyny, ja pisałam przeciez, że lakarz zlecił dokladniejsze badania, nie olal tematu. Skąd takie przypuszczenie? Nie czytacie dokładnie postów, a wysuwacie nieprawdziwe wnioski.
Nie mam żadnych podstaw żeby mu nie ufać. Swoją droga sama mierze codziennie glukoza na czczo. Wczoraj była jakoś 74, dziś 90.
Uprzejmie proszę się odczepić
Ja też miałam takie wahania cukru na czczo. Raz 98 na drugi dzień 86. Mój lekarz, który zresztą jest bardzo dobrym specjalistą powiedział że nie będzie dawał mi insuliny na tak niewielkie wahania. Ostatecznie robimy tak że mierze sobie cukry codzienne na czczo i wysyłam mu średnią z całego tygodnia. Ale znam dziewczyny które od samego początku mają przepisaną insulinę. Ja osobiście uważam że nie ma co się aż tak bardzo spinać jak ma się niewielkie przekroczenia, ale to moje zdanie. Tym bardziej że jeszcze 2-3 lata temu były inne ( wyższe) normy cukru w ciąży i jakoś zdrowe dzieci się rodziły Ważne że jest się pod kontrolą lekarza.Jezzzu dziewczyny, ja pisałam przeciez, że lakarz zlecił dokladniejsze badania, nie olal tematu. Skąd takie przypuszczenie? Nie czytacie dokładnie postów, a wysuwacie nieprawdziwe wnioski.
Nie mam żadnych podstaw żeby mu nie ufać. Swoją droga sama mierze codziennie glukoza na czczo. Wczoraj była jakoś 74, dziś 90.
Uprzejmie proszę się odczepić
Kupiłam sobie książkę o diecie z niskim indeksem glikemicznym może cos mi podpasujeJa też miałam takie wahania cukru na czczo. Raz 98 na drugi dzień 86. Mój lekarz, który zresztą jest bardzo dobrym specjalistą powiedział że nie będzie dawał mi insuliny na tak niewielkie wahania. Ostatecznie robimy tak że mierze sobie cukry codzienne na czczo i wysyłam mu średnią z całego tygodnia. Ale znam dziewczyny które od samego początku mają przepisaną insulinę. Ja osobiście uważam że nie ma co się aż tak bardzo spinać jak ma się niewielkie przekroczenia, ale to moje zdanie. Tym bardziej że jeszcze 2-3 lata temu były inne ( wyższe) normy cukru w ciąży i jakoś zdrowe dzieci się rodziły Ważne że jest się pod kontrolą lekarza.
Za którym razem Ci się udało? Do jakiego lekarza chodzisz ?Też VitroJa już w 32 tygodniu
Nam udało się za drugim razem w pierwszej próbie mieliśmy tylko jedna blastocyste ale transfer się niestety nie udał w drugiej 6 pięknych zarodków jeden w brzuchu 5 czeka na zimowisku my do doktora Sienki.. wiczaZa którym razem Ci się udało? Do jakiego lekarza chodzisz ?
My wybraliśmy dr. Kurzawa.
Ile zarodków mieliście ?