reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Histeroskopie miałam po 3 nieudanej inseminacji. A teraz podchodzę do pierwszej procedury in vitro. Nie chciałam już więcej robić inseminacje bo jednak czas ucieka, a jej skuteczność jest niewielka.
Ja też miałam 3 nieudane inseminację. Podeszłam do stymulacji po miesiącu przerwy od tych nieudanych i właśnie lekarz twierdzi że mogę mieć jakoś bakterie w macicy i zarodek został odrzucony. Tylko ja miałam 2 dniowa komórkę 4a.

Ja też miałam 3 nieudane inseminację. Podeszłam do stymulacji po miesiącu przerwy od tych nieudanych i właśnie lekarz twierdzi że mogę mieć jakoś bakterie w macicy i zarodek został odrzucony. Tylko ja miałam 2 dniowa komórkę 4a.
Uważam, że dobrze zrobić histeroskopie przed in vitro, żeby wykluczyć jakieś problemy związane z endometrium, z macicą. Mi jeszcze moja lekarka wspominała o laparoskopii, ale próbujemy podejść do in vitro i zobaczymy jakie będą efekty.

Uważam, że dobrze zrobić histeroskopie przed in vitro, żeby wykluczyć jakieś problemy związane z endometrium, z macicą. Mi jeszcze moja lekarka wspominała o laparoskopii, ale próbujemy podejść do in vitro i zobaczymy jakie będą efekty.
Tez jestem tego samego zdania.
Mnie lekarz zlecił laparoskopie jeszcze w trakcie naturalnych staran- a 3 miesiace pozniej byłam ju umówiona na histero.

Cześć dziewczyny, jestem 11dpt dwóch 3 dniowych zarodków 6b i 8b dziś beta 15. Powiedzcie mi czy too Ok ? Czy strasznie mało ? Rozbiło mnie to totalnie.. 😬

Cześć dziewczyny, jestem 11dpt dwóch 3 dniowych zarodków 6b i 8b dziś beta 15. Powiedzcie mi czy too Ok ? Czy strasznie mało ? Rozbiło mnie to totalnie.. 😬
Beta niska, ale chyba jest jeszcze dość wcześnie jak na 3dniowe zarodki. Ja przy 3dniowcach betę miałam robić dopiero po 14 dniach. Powtórz za dwa dni i zobacz przyrost. Trzymam kciuki!

Niestety nie. To będzie moja 3 stymulacja, ale wierzę, ze tym razem zakończona sukcesem :)
My mamy po 33 lata, ale słabe AMH i słabe parametry nasienia - dlatego robimy wszystko żeby to zmienić.
Jesteśmy szczupli, mój partner jest aktywny fizycznie, bez nałogów, dobrze (zazwyczaj) się odżywiamy i suplementujemy. Ciekawa jestem czy można jeszcze coś zrobić. Może są jakieś superfoods, o których mało mowa tu na forum, takie jak np. olej z czarnuszki? Może morsowanie? Złapiemy się wszystkiego ;)
A co dokładnie chcesz poprawić? Chromatyne czy oocyty?
Oocyty - niskie AMH to DHEA eliot, koenzym q10, l-karnityna. Ale to wszystko kwestia dawki i czasu. Są art naukowe o skuteczności ww.
Chromatyna- l-karnityna, koenzym i cynk ( lek typu salfazin) wit C
O ile dobrze pamietam…

A co dokładnie chcesz poprawić? Chromatyne czy oocyty?
Oocyty - niskie AMH to DHEA eliot, koenzym q10, l-karnityna. Ale to wszystko kwestia dawki i czasu. Są art naukowe o skuteczności ww.
Chromatyna- l-karnityna, koenzym i cynk ( lek typu salfazin) wit C
O ile dobrze pamietam…
Dzięki, dzięki. To wszystko już suplementujemy od kilku miesięcy.
Zastanawia mnie tylko to DHEa - czemu akurat eliot? Już się kiedyś to przewijało.

Moim zdaniem trochę to niska beta, ale rodziły się dzieci z niższych. Słabo trochę to rokuje, ale może będziesz wyjątkiem :-) a to krio ? Bo przy kriotransferach jest trochę inaczej i beta wolniej się rozkręca.

reklama
Dzięki, dzięki. To wszystko już suplementujemy od kilku miesięcy.
Zastanawia mnie tylko to DHEa - czemu akurat eliot? Już się kiedyś to przewijało.
Napisałam eliot bo jest DHEA olej - witamina. To chodzi o produkt uboczny typu hormon. Bo były już pomyłki:-)
Edit: dhea Eliot nazwę konkret suplement. Sama brałam chyba stymen🤔
Bo chodzi o dhea a nie dha

Do góry