reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny co myślicie o tych wynikach tarczycy ?
Powiem szczerze ze czytałam ze tsh osób starających się o dziecko powinno być 1,5
Ja ostatnio jak robiłam tsh to miałam 1,8. Jak pytałam mojej pani endokrynolog to najlepsze jest między 1 a 2 na zajście w ciążę. Za kilka tygodni podchodzę do procedury i mam nadzieję, że się nie podwyższy.

reklama
Aa, ok. Myslalam, ze teraz dostalas. Sprobuj ta gulke delikatnie rozmasowywac. U mnie po prolutexie takie sie robi. I dlugo boli. Ale rano jak wstaje to juz nie ma ani gulki ani bolu.
Na pewno teraz sie uda!
Wiesz ja nawet dostałam krem na "zrosty "... Taki mi polecił fizjoterapeuta ... Masuje smaruje i nic ... 😔 Jedynie wiem że ten krem działa na trądzik rewelacyjnie 🙈 siostrzenica próbowała ... Na to też miał działać ... No nic ... Już nie raz wbiłam się w zrost ... Bolało ale jeśli to ma pomóc to warto pocierpiec ... Cierpieć będę przez chwilę a szczęście jakie mi to przyniesie będzie zemną do końca życia więc wiem że warto 😍 Dam radę 💪💪💪💪

Ja ostatnio jak robiłam tsh to miałam 1,8. Jak pytałam mojej pani endokrynolog to najlepsze jest między 1 a 2 na zajście w ciążę. Za kilka tygodni podchodzę do procedury i mam nadzieję, że się nie podwyższy.
Mi z kolei lekarz mówił że nie może przekroczyć 2.5. Ja miałam 2.7 i zapisał mi lertox 25 mg i przed transferem spadło do 2.3 i mówił że jest ok

Ja przed transferem mialam 1.8. Po skoczylo mi do 2.4 ale endokrynolog kazal brac leki tak jak dotychczas i powtorzyc wyniki za 2 tyg. W czw mialam badania i mam 1.9 wiec zaczelo spadac. Znow mam badania za 3 tyg. Mam monitorować :) u mnie od lat Hashimoto.
I mnie niestety też Hashimoto, kilka lat temu zdiagnozowane, ja też staram się regularnie monitorować hormony tarczycy.

reklama
Do góry